Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Πολιτικός μηχανικός ή δομικών έργων ?


Recommended Posts

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχουν οι σχολές αυτές στα ΤΕΙ από τη στιγμή που τα πολυτεχνεία είναι τεχνολογικά ινστιτούτα, ποια η χρησιμότητα στην διάρθρωση του επαγγέλματος του μηχανικού???

 

Διότι από τα ΤΕΙ έχεις την δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, πρώτον γιατί ο χρόνος σπουδών είναι 4 χρόνια και έπειτα διότι υπάρχει εξειδίκευση από το τμήμα. Ύστερα στα ΤΕΙ πραγματοποιείται εφαρμοσμένη έρευνα η οποία σε συνεργασία με την θεωρητική δίνει άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα. Επομένως για μια εταιρία που αναζητά κάποιον στα δομικά έργα θα αναζητήσει Μηχανικό από το τμήμα των Πολιτικών (Μηχανικών) Δομικών Εργων (ΠΔΕ).

Παράδειγμα: Μπορεί μια δημοσίευση να έχει θέμα θεωρητικής κατεύθυνσης και με την εφαρμοσμένη έρευνα που θα γίνει από κάποιον στα ΤΕΙ τα αποτελέσματα να διασταυρωθούν και πειραματικά.

Τώρα για τον τίτλο το τμήμα είναι το Πολιτικών (Μηχανικών) Δομικών Εργων.

Ο τίτλος είναι Πτυχ. Μηχανικός Δομ. Έργων Τ.Ε. Επειδή είναι από το τμήμα Πολιτικών (όπως είναι γνωστό υπάρχουν και οι στρατιωτικοί Μηχανικοί) η αναγραφή μπορεί να είναι Πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Εργων ΤΕ.

Σε κάθε περίπτωση επειδή αυτός που θα απευθυνθεί σε Μηχανικό, δεν γνωρίζει, καλό θα είναι να ενημερώνεται πρώτα. Το θέμα είναι υπάρχει υπερπληθώρα Μηχανικών (όπως και όλων των άλλων πτυχιούχων) σε μια μικρή χώρα και εμείς φαγονόμαστε γιατί υπάρχει ο τάδε πτυχιούχος και ό τάδε.

Link to comment
Share on other sites

Εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι παλι καποιος αγνωστος ειπε κατι και καταληξαμε να λογομαχουμε..... και αυτος ο αγνωστος δεν εχει απαντησει σχεδον σε καμια ερωτηση που του εθεσαν οι συναδελφοι....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κύριοι.

 

Σας ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα σας

 

Φίλε rotGio έγραψες ότι :

 

« Εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι παλι καποιος αγνωστος ειπε κατι και καταληξαμε να λογομαχουμε..... και αυτος ο αγνωστος δεν εχει απαντησει σχεδον σε καμια ερωτηση που του εθεσαν οι συναδελφοι....»

 

Ναι καθυστέρησα να απαντήσω γιατί αν και δημόσιος υπάλληλος εργάζομαι πολύ περισσότερο από 35 ώρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα σήμερα να σχολάσω στις 20:00 και φυσικά να μην μου μένει χρόνος στην εργασία μου να κοπροσκυλιάζω στο δίκτυο η σε κάποιο facebook.

 

Σύντροφε cna έγραψες ότι:

 

«Εγώ πάλι πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι hoax. Μόνο από το παρωνύμιο του ερωτώντα αν κρίνουμε φτάνει. Ίσως είναι από αυτά τα θέματα που δημιουργούνται ίσα ίσα για να αρχίσουν οι καβγάδες στο φόρουμ..»

 

Λυπάμαι που δεν διαθέτης καθόλου χιούμορ (σχετικά με το nickname μου).

 

«Είναι θέματα που δημιουργούνται ίσα ίσα για να αρχίσουν οι καβγάδες στο φόρουμ.»

το μόνο που έχω να απαντήσω είναι ΕΛΕΟΣ.!

 

«Μήπως απλά ο κύριος δεν θέλει να πληρώσει την αμοιβή και προσπαθεί να βρει τρόπους να το αποφύγει; Ας το σκεφτούμε και αυτό το ενδεχόμενο...»

 

Τα λίγα ευρώ που κόστισε να αποσταλεί μια αίτηση στο δασαρχείο με τοπογραφικό δικό μου από τοπογράφο μηχανικό λίγες μέρες πριν για άλλη εργασία που το χρειάστηκα και το χρησιμοποίησε αυτούσιο δεν νομίζω πως μου είναι πρόβλημα ιδικά όταν ξεκινώ καινούργια οικοδομή...

 

φίλε Didonis έγραψες ότι:

 

«Ο ίδιος ο bromiaris έτσι όπως τα παρουσιάζει μπορεί να έχει καταλάβει άλλα αντί άλλων. Στην αρχή του κειμένου του λέει ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, μετά λέει για μελέτες το «λέμε τώρα»…»

 

Όντος το «λέμε τώρα» το εννοώ. Δεν έγινε. Δεν πρόλαβε να γίνει περεταίρω εργασία σε σχέδια. Ήταν καθαρά φανταστική ερώτηση

 

Σύντροφε Βασίλειος Β' έγραψες ότι:

 

«Με την διαφορά ότι σχετίζονται μόνο με τα Οικοδομικά. Άρα στην περίπτωση σου @bromiaris, αν το έργο αφορούσε οικοδομικό έργο δεν εξαπατήθηκες αλλά έπεσες σε ειδικό με τα οικοδομικά έργα.

Τώρα αν συστήθηκαν ως διπλωματούχοι και όχι ως πτυχιούχοι Μηχανικοί, αυτό είναι λάθος. Είναι πτυχιούχοι Μηχανικοί και αυτόν τον όρο πρέπει να χρησιμοποιούν. Να ανησυχούσες αν πήγαινες σε μηχανικό που τελείωσε Ιταλία ή Βουλγαρία, Ρουμανία κ.τ.λ.»

 

Σε ευχαριστώ για την προσέγγιση και την κατανοώ. Οπότε υπαναχωρώ αλλά στο ηθικό κομμάτι παραμένω ανένδοτος.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν bromiaris, με αυτό το "χιουμοριστικό" νικ που διάλεξες, δικαιολογημένα και οι άλλοι ασχολήθηκαν "χιουμοριστικά" μαζί σου..

 

το ελπίζω δηλαδή, γιατί αν στα σοβαρά πήρανε την αντιποίηση ιδιότητας τόσο χαλαρά είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Link to comment
Share on other sites

Είναι ανήθικο κάποιος που έχει σπουδάσει οικοδομικά έργα να αναλαμβάνει οικοδομικά έργα; Τον ρώτησες τι έχει τελειώσει και σου είπε ΠΜ από πολυτεχνείο;

 

Μην πέφτεις στο λάθος του να κρίνεις εναν επαγγελματία από τον τίτλο μόνο. Δεν κάνει ένα χαρτί κάποιον σωστό μηχανικό. Να κρίνεις από παλαιότερες δουλειές, συστάσεις από έμπιστους ανθρώπους και γενικότερη συμπεριφορά. Αυτά είναι τα σωστά κριτήρια.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς και κανείς δε μπορεί να τα ξέρει όλα, αλλά δεν μπορείς να κατηγορείς και κάποιον για εξαπάτηση και ανηθικότητα χωρίς να είσαι 100% σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.