Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια εργασιών μικρής κλίμακας ή άδεια αλλαγής χρήσης?


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είμαι νέα μηχανικός και έχω αναλάβει την έκδοση άδειας ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο και χρειάζομαι την άποψή σας.

Το μισθωμένο οίκημα εμβαδού 100τμ(που ήταν δύο γειτονικά καταστήματα ενωμένα από πριν αλλά χωρίς να φαίνεται στην πολεοδομία η κατεδάφιση του εσωτερικού τοιχου) είχε χρήση με βάση την άδεια ως κατάστημα και τώρα θέλουμε να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα γίνουν εσωτερικές εργασίες (διαμορφωση παρεσκευαστηρίου, δημιουργία νέων WC κτλ). Επίσης θα γίνουν και μικροεργασίες στον εξωτερικό χώρο (διαμόρφωση της αυλής με ράμπα και κάποια πεζουλάκια, πέργκολα και αλλαγή στο χρώμα των κουφωμάτων). Ως χώρος συνάθροισης κοινού τώρα θέλει και άλλη μελέτη πυρασφάλειας με πληθυσμό>50 ατόμων.

Επίσης το κτίριο είναι εντός οικισμού χώρας αλλά εκτός παραδοσιακού οικισμού και υπαγεται στην Εφορεία Νεοτερων Μνημείων και είναι στο ισόγειο διώροφου κτιρίου καταστημάτων.

Το κανονικό είναι να κάνω αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσω Αρχαιολογίας και Πολεοδομίας με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται περίπου 6 μήνες.

Όμως εδώ υποστηρίζουν για εξοικονόμηση χρόνου ότι μπορώ να τα περάσω ως εργασίες μικρής κλίμακας (χωρίς να περάσω από Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων) ώστε να περάσει η πυρασφάλεια γρηγορότερα και αν είναι η διαδικασία αλλαγής χρήσης να γίνει αργότερα αφού λειτουργήσουν.

Εσείς τι θα με συμβουλεύατε?

Γιατί φοβάμαι ότι θα βρούμε το πρόβλημα μπροστά μας.:???:

Link to comment
Share on other sites

1η ερώτηση

Τα δυο καταστήματα αφορούν ενιαίο κτίριο ή είναι δυο όμορα κτίρια και στο καθένα ανήκει το κάθε κατάστημα.

*αν είναι δύο τα κτίρια τότε είναι ειδική διαδικασία

 

***

 

Με μόνο το γεγονός ότι γκρεμίζεις τοίχο (αυτός που έχει ήδη αφαιρεθεί) και αλλάζεις την όψη αν κατάλαβα καλά, δεν σε καλύπτει η άδεια μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

Είναι ένα ενιαίο κτίριο και τα δύο καταστήματα χωριζόντουσαν με εσωτερική μεσοτοιχία, και όταν νοικιάστηκε από τους πελάτες μου δεν υπήρχε ήδη ο τοίχος, αλλά μόνο οι κολώνες της μεσοτοιχίας.

Αλλά πρέπει να το δηλώσω στην Πολεοδομία γιατί που ξέρουν αυτοί ποιος τον έριξε.

Οπότε για κατεδάφιση εσωτερικού τοίχου δεν με καλύπτουν οι εργασίες μικρής κλίμακας από ότι μου λες.

Όψη δεν αλλάζουμε από άποψη διαστασεων κουφωμάτων, αλλά η μορφή των πορτών θα είναι λίγο διαφορετική και θα αλλάξει κ το χρώμα των κουφωμάτων, που κατά την άποψη μου δεν θα το δεχθει η αρχαιολογια αφού θα είναι διαφορετικό από του υπόλοιπου κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Κανονική άδεια εκτός αν θες να αποκρύψεις επεμβάσεις που δεν στο συνιστώ. Ούτε σε εσένα αλλά ούτε στον πελάτη σου, ειδικά αφού είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και έλεγχο από αρχαιολογία.

Μη ξεχνάς και την πυροσβεστική που θα κάνει αυτοψία πριν το τελικό οκ.

 

Καλή δουλειά και κάνε κάτι όμορφο και λειτουργικό να χαρούμε κι εμείς μαζί σου

Link to comment
Share on other sites

Κανονικη αδεια θα βγαλεις και μαλιστα με νεα παθητικη και φυσικα ενεργητικη πυροπροστασια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

Μήπως γνωρίζετε καθόλου αν μπορώ και πώς να πιέσω λίγο την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων για να μην με καθυστερήσει 6 μήνες? Ή αν μπορώ να βγάλω προσωρινό πιστοποιητικό πυρασφάλειας μεχρι να βγει η άδεια αλλαγής χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Για πιέσεις βαλε τον πελάτη να φροντίσει αν δεν θες να ανέβει η δική σου η πίεση.

 

Για προσωρινό πυρασφαλείας από πυροσβεστική δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχετική διαδικασία, (οι μηχανολόγοι που έχουν πιο μεγάλη εμπειρία σ αυτό ίσως ξέρουν καλύτερα.

 

Όμως το έγγραφο πιστοποίησης της πυροσβεστικής θα εκδοθεί πριν την έκδοση της αλλαγής χρήσης σου, με τα σχέδια της τελικής χρήσης που θα καταθέσεις.

Δεν ξέρω αν αυτό επαρκεί για τον πελάτη σου.

 

Σου συνιστώ δε να συνεργαστείς με έμπειρο μηχανολόγο σε αυτά τα ζητήματα πυροσβεστικής στην περιοχή σου. Όχι μόνο για το τυπικό και τις διαδικασίες αλλά για την ουσία της μελέτης εφαρμογής. (από αερισμούς κλιματισμούς μέχρι θέματα ενεργητικής πυροπροστασίας)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Kαλημέρα σας,για αλλαγή χρήσης απο κατοικία σε κατάστημα εμπορικής χρήσης στην Μύκονο -εντός της Χώρας,ποιές ενέργειες απαιτούνται σχετικά με την ΕΦΟΡΕΙΑ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ;Τι πρέπει να υποβάλλω;Γνωρίζετε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.