Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τουβλίνα, σενάζ, κόστος


FouksMechMech

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε ιδιωτική κατασκευή, οι εξωτερικές τοιχοποιΐες θα γίνουν με τουβλίνα πλάτους 25 cm (οι δοκοί του Φ.Ο. έχουν πλάτος 25 cm, έχει αποφασιστεί η λύση της ενδοδαπέδιας και της εξωτερικής θερμομόνωσης).

 

Είναι αναγκαίο να γίνουν σενάζ (2 τον αριθμό, ένα στο ύψος της ποδιάς του παραθύρου, και ένα στην κορυφή της μπαλκονόπορτας) ? 'Η λόγω του πλάτους της τοιχοποιΐας δεν είναι απαραίτητο?

 

Αν θεωρήσουμε ότι η δρομική τοιχοποιΐα με μονό τούβλο χρεώνεται 4 Ε/m2 και η μπαντική 6Ε/m2, μια τιμή περί τα 7 Ε/m2 θεωρείται λογική για την τουβλίνα?

 

Έχετε υπόψη σας κάποιο υλικό με μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα από αυτήν της τουβλίνας (λόγω ενδοδαπέδιας) ?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος εργασίας με τουβλίνα θα πρέπει να είναι στην χειρότερη στο κόστος του μπατικού, λόγω του οτι η εργασία του μάστορα είναι πιο εύκολη.

Όσο αφορά τη θερμοχωρητικότητα της τουβλίνας λογικά λόγω μεγέθους είναι μεγαλύτερη. Πρόσεξε όμως τα κενά της τουβλίνας. Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες διατηρούν τις διαστάσεις περιμετρικά ως ορίζονται βάσει DIN, αλλά δεν υπάρχει περιορισμός όσο αναφορά το πάχος του υλικού στο εσωτερικό, οπότε για λόγους οικονομίας αυξάνουν το μέγεθος των οπών άρα μειώνουν τον όγκο - μάζα και επομένως την θερμοχωρητικότητα. Καλύτερα να κάνεις και μια σωστή μόνωση δαπέδου γιατί εκεί θα έχεις μεγαλύτερες απώλειες ειδικά αν είναι επί εδάφους και να κάνεις κλασσική εξωτερική τοιχοποιία. Πιστεύω οικονομικότερα θα είναι.

Link to comment
Share on other sites

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς ορθότουβλα όπως αυτά Κ250?

 

Έχω σχεδόν αποφασίσει εξωτερική θερμομόνωση, συμβατικό σοβάτισμα και ενδοδαπέδια θέρμανση με αντλία θερμότητας.

 

http://www.kebe-sa.gr/gr/verticalbricks.htm

 

Η ταχύτητα για εξωτερικές μονές τοιχοποιΐες πλάτους 25cm (Κ250) δεν είναι πολύ μεγάλη με ανταγωνιστικό κόστος αν υποθέσουμε ότι χρεώνεται ως μπαντικός (περίπου 6-7 E/m2) ? Φαντάζομαι ότι σαν υλικό δε θα είναι πανάκριβο. Θα ρωτήσω βέβαια.

 

Αν όντως δε χρειάζονται κατακόρυφη αρμολόγηση με λάσπη, αλλά κλειδώνουν μόνα τους με τις εσοχές τους, πως τα βλέπετε, αξιόπιστα?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα αυτά με λάσπη αλλα και κάτι άλλο

 

http://www.spitia.gr/kothali/therko.htm

Link to comment
Share on other sites

Γενικα ξερω οτι οι εταιρεις λενε να μην κανεις σεναζ...

Εγω λεω οτι πρεπει να κανεις σεναζ...

Με το σφηνωμα τι γινεται???

Εχω δει να το κανουν με πολυουρεθανικο αφρο και δεν μαρεσε καθολου...

 

Αφου θα κανεις εξωτερικη θερμομονωση γτ θα βαλλεις και τουβλινα?

Μηπως δεν εννοεις θερμοπροσοψη??

 

Μιλα και με τον ΜΜ σου, γτ σιγουρα θα χρειαστεις αναθεωρηση λογω ΚΕΝΑΚ...

Επισης μπορει να κανει και ενα προχειρο υπολογισμο να σου υπολογισει θερμομονωτικη επαρκεια...

Link to comment
Share on other sites

Οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν σενάζ μόνο για την μείωση του κόστους. Έτσι κι αλλιώς το κέρδος του χτίστη είναι από τα σενάζ - του σοβατζή από τις κορνίζες κ.ο.κ (τα τρέχοντα μέτρα γενικώς). Η νοοτροπία των εταιρειών (χωρίς να είναι βέβαια κανόνας) είναι η πιστή κατασκευαστική ακολουθία των σχεδίων. Όσο τους δίνεις σχέδια εφαρμογής τόσο ανεβαίνουν και οι τιμές τους σε σχέση με τις διαφημιζόμενες. Επίσης, δεν έχουν την αίσθηση του "αργότερα". Δηλ, τοίχος χωρίς σενάζ τουλάχιστον στο ύψος του πρεκιού, σημαίνει οτι αν αύριο μεθαύριο ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή σε εσωτερικό ή εξωτερικό άνοιγμα η δουλειά που θα κάνεις είναι η διπλάσια. Και όλα αυτά καθαρά για θέμα κόστους - δεν λέω για επάρκεια.

Έχουν εμφανιστεί αρκετές τεχνικές χτισίματος, γρήγορες, οικονομικές και με όλες τις προδιαγραφές. Είμαστε όμως στο Ελλάντα και το Έλληνα ντε σκέφτεται σα ντο Γκερμανό (ευτυχώς κατά τη γνώμη μου). Καλό είναι να έχουμε πάντα υπ' όψιν μας το αύριο και την φλασιά που μπορεί να φάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης και να μπορούμε και να του δώσουμε λύση ωστε να είναι χαρούμενος και να κοιμόμαστε ήσυχοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

προκειται για εξοχικη κατοικια.το υψος της ειναι 5 μετρα χτισμενη ολη με τουβλινα χωρις κολωνες και πλακα απο μπετον. και η σκεπη ειναι ξυλινη με ασφαλτικο κεραμιδι,και εχει καθε ενα μετρο σεναζ.η διασταση της ειναι 6 επι ε7 .μεχρι στιγμης ρηγματωσεις δεν εχουν υπαρξει.απλα ρωταω μηπως ειναι πολυ μεγαλο το υψος για κατασκευη απο τετοιο υλικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.