Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΠΑΣΟΚ καταργεί και το επάγγελμα του μηχανικού;


MAKAP

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 216
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οτι να ναι. Το πληρες ξεχαρβαλωμα (ηταν που ηταν). Και υστερα ο αλλος μου ελεγε παλαιοτερα για τις εκλογες του ΤΕΕ και ποσο σημαντικο ειναι να συμμετεχουμε. Αφηστε τις ιστοριες για παιδια αγαπητοι.

Link to comment
Share on other sites

Κάθε μελέτη που έχει μπει στην πολεοδομία μέχρι τέλος Ιουνίου, δεν πάει με το παλιό καθεστώς, ακόμα κι αν τα φορολογικά βγουν μετά;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, έχω να θέσω ενα καίριο μου ερώτημα.Ετοιμάζω την πρώτη μου άδεια (επιτέλους!!!) και ετοιμαζόμουν αύριο να βγάλω φορολογικά.Τι να κάνω; Αφήστε που έχω ήδη πεί στον ιδιοκτήτη πόσα χρήματα απαιτούνται.

 

Συνάδελφε περνάνε μια χαρά :P γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη το προεδρικό διάταγμα (προσαρμογής). Εως τότε ισχύουν τα ίδια (εκτός αν γίνει ότι και στα ταξί :()

 

ΑΡΘΡΟ 15 / 3919/2011

"15. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση

των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και

Οικονομικών, μετά γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής του

Τ.Ε.Ε., διενεργείται κάθε αναγκαία προσαρμογή στις διατά−

ξεις του παρόντος νόμου των διατάξεων της νομοθεσίας

που διέπει την εκπόνηση "

 

οτι να ναι. Το πληρες ξεχαρβαλωμα (ηταν που ηταν). Και υστερα ο αλλος μου ελεγε παλαιοτερα για τις εκλογες του ΤΕΕ και ποσο σημαντικο ειναι να συμμετεχουμε. Αφηστε τις ιστοριες για παιδια αγαπητοι.

 

Το τεε είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε μέσα στο γενικό μπαχαλο.

Εαν βρείτε κάτι καλύτερο, σας ακολουθούμε.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, εσύ θεωρείς ότι οι "ενέργειες" του ΤΕΕ, που ξεκίνησαν με την περίφημη απόφαση της ΔΕ, η οποία ανακοινώθηκε το Σάββατο το βράδυ, και το σημερινό Δελτίο Τύπου, όπως αυτές οι δύο ενέργειες σχολιάστηκαν από τους συναδέλφους εδώ, σε καλύπτουν στο συγκεκριμένο θέμα;

 

Εμένα, πάντως, ΟΧΙ. Γιατί περίμενα από το ΤΕΕ να έχει ξεκινήσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση πριν από δύο μήνες, τουλάχιστον, ώστε να έχουμε αποτελέσματα σ' αυτό το τεράστιο θέμα που απασχολεί όχι μόνον τους μηχανικούς που ασχολούνται με την οικοδομή αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν άμεση σχέση γι' αυτήν (είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως άμεσα ή έμμεσα ασχολούμενοι) και να μην φτάσουμε στην ημερομηνία ισχύος του νόμου για να αρχίσουμε να συζητάμε για το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡ

Αυτά που λες θα ίσχυαν εάν το τεε είχε έναν σοβαρό συνομιλητή απέναντί του.

Λογαριάζεις ως τέτοιο την κυβέρνηση ;

Διάβασε την παρακάτω σημερινή είδηση :

 

"Ο υπουργός (ραγκούσης) τόνισε πως δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε συντάξει ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του Ν. 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» η απελευθέρωση του ταξί ισχύει ήδη από τις 2 Ιουλίου και μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο θα προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους κάποιος θα απευθύνεται στην Περιφέρεια προκειμένου να αποκτά άδεια ταξί."

 

 

Καμμία συζήτηση με την κυβέρνηση δεν έχει νόημα (άλλωστε αυτή δεν κυβερνά).

Link to comment
Share on other sites

Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης δεν προκύπτει από αυτό το σημερινό "επεισόδιο" στο θέατρο που ζούμε.

 

Αυτό που σχολίασα, όμως, είναι οι ενέργειες του ΤΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα, τις οποίες εσύ θεωρείς ικανοποιητικές ενώ, αντίθετα, εγώ πιστεύω ότι ακολουθούν τα γεγονότα αντί να τα προλαβαίνουν, ως όφειλε.

Link to comment
Share on other sites

'Ισως ακολουθεί τις εξελίξεις(το ΤΕΕ) διότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας,των μηχανικών,των πολιτών αλλά προσπαθεί να διευκολύνει άλλους.μόνο έτσι εξηγώ τη στάση του συνάδελφοι.αν πιστεύεται κάτι άλλο θα ήθελα να το ακούσω.

Link to comment
Share on other sites

Το τεε είναι ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που πέτυχε να έχει λόγο για τις αναμενόμενες εκπτώσεις μηχανικών (με συμφωνητικά κλπ) στον Νόμο 3919/2011.

Αν δεν είναι αυτό επιτυχία για κάποιον βέβαια που επιθυμεί την σχετική διατήρηση του σημερινού καθεστώτος τοτε τι είναι;

Εάν η τακτική του τεε είναι να καθυστερήσει την εφαρμογή της απελευθέρωσης (έστω και γιαλαντζί απελευθέρωσης), γιατί σου φαίνεται κακό;

Eκτός εάν είσαι υπέρ της απελευθέρωσης οπότε οκ.

 

Είναι προφανές ότι δεν έχετε διαβάσει ούτε τον σχετικό νόμο ούτε την εισηγητική έκθεση ούτε τις απαιτήσεις του μνημονίου περί απελευθέρωσης επαγγελμάτων.

Κρίμα, γιατί συζητάτε επι αυτού.

 

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ,terry

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.