Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΠΑΣΟΚ καταργεί και το επάγγελμα του μηχανικού;


MAKAP

Recommended Posts

@Faethon11

Μα σε ευχαριστώ συνάδελφε έστω κι ένας να με καταλαβαίνει με ξεαγχώνει κάπως γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ!

Εμένα σε περίπτωση που δε πρόκειται για παρεξήγηση με προβληματίζει αυτό, γιατί αποτελεί προάγγελο και τυπικής χρεοκοπίας!Αυτή η αλματώδης αύξηση δηλώνει ότι η χώρα δεν πάει καθόλου καλά,το εκλαμβάνω σα δημόσια ομολογία!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 216
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@Skeptikos

Σε ότι αφορά την ανάμιξη της αμοιβής σου με τις όποιες κρατήσεις έχεις λάθος και θα το διαπιστώσεις αργότερα (αν δεν σε πείθω). Έκανε δεν έκανε οικονομίες (γενικά δεν έκανε 360000 είναι πολλά για οικονομίες) αυτός τώρα κτίζει σπίτι άρα περιουσία. Για την περιουσία θα πληρώσει και θα πληρώσει όσο κάνει. Εγώ αυτό που λέω είναι να πληρώσει τόσο όχι και άλλο τόσο και τελικά να πάρει "μαιμούδες".

Σε ότι αφορά το κοινωνικό θέμα, συγνώμη αλλά να αναγνωρίσεις ότι όσοι κτίζουν σπίτια αποκτούν περιουσία άρα πρέπει να πληρώσουν γι αυτή. Όλα τα πράγματα πληρώνονται σήμερα και έτσι δουλεύει το σύστημα. Άλλο αν δεν σου αρέσει, έτσι όμως δουλεύει.

@Faethon 11

Ο πελάτης θα πληρώσει το κόστος για την εργασία που ζητάει, όσο είναι, όπως και αυτός ζητάει στον δικό του χώρο να πληρωθεί την δική του εργασία. Όμως εγώ διαφωνώ για τον σκοπό του ΔΤ.

@myri:

1. Διαφωνώ στο ποσοστό. Δεν είναι τα λαμόγια 95%.

2. Αν εσύ υποκύψεις στον "εκβιασμό" θα πάρεις κάτι λίγα λεφτά και θα προσπαθήσεις να κάνεις σε αυτό το πλαίσιο ότι μπορείς. Δηλαδή στο τέλος θα δώσεις λίγη δουλειά. Με το σύστημα αυτό θα περάσει ο καιρός και θα ανακαλύψεις, μετά από κάποτε, ότι δεν διάβασες, δεν προβληματίστηκες και τελικά δεν σου έμεινε καμία εμπειρία παρά μόνο δουλεία ή οι διαδικασίες του σχεδίου πόλεως. Όταν μάλιστα το καταλάβεις θα είναι αργά. Αυτό θες από την ζωή σου;

Link to comment
Share on other sites

Εχω ασχοληθεί με πολλα και διαφορετικά πράγματα.

Δεν ασχολούμαι μόνο με οικοδομικές άδειες. Και το συμπέασμα που εχω βγάλει ειναι πως πρέπει να υπάρχουν και ελάχιστες αμοιβές για αυτές (για τις οκοδομικές άδειες).

 

Τελικά οι μόνοι που μπορούν να αντιληφθούν τη σχέση ποιότητας-τιμής είναι μόνο συνάδελφοι μηχανικοί και εταιρίες άνω του μέσου όρου.

Και ξέρεις γιατί;

Γιατί τα έχουν δοκιμάσει όλα: και το 'φτηνό' και το 'μετριο' και το 'ακριβό' και το 'πανάκριβο'.

 

Ε, ο ιδιώτης και η μικρή επιχείρηση, 1-2 φορές κτίζει ή ανακαινίζει ή διακοσμεί.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα myri.

Οι ελάχιστες αμοιβές οδήγησαν στην εξαθλίωση αυτού του τύπου. Το πρόβλημα δεν είναι οι αμοιβές αλλά το ελάχιστο περιεχόμενο μιας μελέτης (σε κατασκευαστική πληρότητα και ποιοτικά κυρίως), η διαπίστωση από τρίτο ότι πράγματι έτσι είναι και τέλος η αξιολόγηση του ίδιου του μηχανικού.

Αν έχεις ασχοληθεί με δημόσια έργα η αξιολόγηση αυτή υπάρχει με μια τάξη πτυχίου. Δεν λέω ότι είναι καλή όπως λειτουργεί (μάλλον θα έπρεπε να ήταν καλύτερη) αλλά δεν είναι και τίποτα.

Στα περί μηχανικών που λες ας έχω τις επιφυλάξεις μου. Περισσότερο πιστεύω στις σχέσεις των ανθρώπων. Κάποτε αποκαλούσε ο ένας τον άλλο "συνάδερφο", μεγάλη λέξη...

Αυτοί που αντιλαμβάνονται τι σημαίνει μελέτη είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι, με προβληματισμό. Δεν είναι θέμα εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

@Skeptikos

Σε ότι αφορά την ανάμιξη της αμοιβής σου με τις όποιες κρατήσεις έχεις λάθος και θα το διαπιστώσεις αργότερα (αν δεν σε πείθω). Έκανε δεν έκανε οικονομίες (γενικά δεν έκανε 360000 είναι πολλά για οικονομίες) αυτός τώρα κτίζει σπίτι άρα περιουσία.

Αν διάβασες όλα τα πόστ μου και συνεχίζεις να έχεις την άποψη σου καλώς δεν μου πέφτει λόγος και μακάρι να έχεις δίκιο, αν όμως έχεις άδικο μπορείς να καταλάβεις τι έχει να γίνει;Θα σε παρακαλούσα να κάνεις άλλο ένα πέρασμα στις απόψεις μου, γιατί με τρομάζει αυτή σου η άνεση.Στο λέω καλοπροαίρετα αν και κρατάω το γεγονός ότι έχεις τη γνώμη σου.Αν όμως έχεις κάνει λάθος και παρασυρθούν και άλλοι σε αυτό, μπορείς να μου πείς πώς θα σε αντιμετωπίζουν αυτοί που ασπάστηκαν την άποψη σου;

Εμένα με τρομάζει αυτή η αύξηση των κρατήσεων αν είναι αληθινή (δεν το πιστεύω) γιατί είναι δείκτης του που πάμε, είναι κάτι σαν τα spread.Ελπίζω να διαψευστώ και να έχω εκτιμήσει λάθος. Πάντως αν συμβεί το μοιραίο ουτε server δε θα αφήσουν οι Έλληνες για να μπορέσουμε να έρθουμε εδώ πίσω και να συνεχίσουμε σε αυτό το νήμα την κουβέντα μας..

Link to comment
Share on other sites

Str_eng

Μα αυτό λέω οι σκεπτόμενοι και τίμιοι είναι λίγοι.

 

Τα υπόλοιπα ειναι θέμα εμπειρίας. Αυτός που έχει κάνει 15 έργα καταλαβαίνει τι σημαίνει μελέτη, επίβλψη , ποιότητα και τιμή. Αυτός που δεν έχει κάνει κανένα δεν καταλαβαίνει τίποτα.

 

Ο απλός ιδιώτης δεν έχει καμμία εμπειρία στο θέμα αμοιβη μηχανικού.

Συγκρίνει μόνο με τον μισθό που παίρνει. Είτε του πεις 1000ευρώ η μελέτη είτε 10.000 πάντα πολύ θα το θεωρεί.

Link to comment
Share on other sites

Str_eng, λες "Σε ότι αφορά το κοινωνικό θέμα, συγνώμη αλλά να αναγνωρίσεις ότι όσοι κτίζουν σπίτια αποκτούν περιουσία άρα πρέπει να πληρώσουν γι αυτή"

Δηλαδή για την απόκτηση των χρημάτων που χρειάζονται για την δημιουργία αυτής της "περιουσίας" δεν πλήρωσε τίποτα τόσα χρόνια;

Και γιατί να πληρώσει για κάτι που δεν του αποφέρει κέρδος;

Πόθεν προκύπτει;

Αλήθεια όμως, είπες "Όμως εγώ διαφωνώ για τον σκοπό του ΔΤ."

Δηλαδή ποιος είναι ο σκοπός διότι ομολογώ πως δεν μπόρεσα να καταλάβω από το κείμενό σου.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως στο κείμενο του ΤΕΕ δημοσιεύτηκαν υπερβολές με σκοπό το ΤΕΕ να πιέσει την κοινή γνώμη και την Κυβέρνηση.

 

Δηλαδή από τη μια ζητά την θεσμοθέηση του 'αναλυτικού προυπολογισμού' που αυτόματα οδηγεί στην εκτόξευση του προυπολογισμού του έργου από όπου προκύπτουν οι κρατήσεις υπερ του δημοσίου και οι 'νομιμες αμοιβές' από τις οποίες γίνονται οι κρατήσεις υπερ ΤΕΕ ΤΣΜΕΔΕ.

Στη συνέχεια διαμαρτύρεται για αυτήν την εκτόξευση.

 

Ε, μα τότε βρε φίλε γιατι ζητάς τη θεσμοθέηση του 'αναλυτικού προυπολογισμού';;

Link to comment
Share on other sites

Ξεκάθαρα πρόκειται για προβοκάτσια του Τ.Ε.Ε. Ότι και να γίνει θα είναι δικαιωμένο και θα έχει εξυπηρετήσει και την κυβέρνηση. Εξηγώ: αν ανακοινωθούν τιμές επιφανείας (γιατί το σχέδιο Π.Δ. αναφέρεται σε συμβατικό προυπολ) και οι εισφορές διπλασσιαστούν όλοι θα αισθανθούν καλά: κυβέρνηση, Τ.Ε.Ε., όλοι...

Το ίδιο και αν αναβληθεί απλώς η εφαρμογή μέχρι να ξεμπλέξουν τα μπούτια τους..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.