Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προστασία νησιδοποίησης - ταυτόχρονη διακοπή στο DC


akiswrc

Recommended Posts

Inverter που χρησιμοποιείται εξασφαλίζει την παρακάτω απαίτηση

- ο χρόνος επανασύνδεσης μετά την επαναφορά του δικτύου είναι τουλάχιστον 180 δευτερόλεπτα.

 

Οταν όμως στον ίδιο inverter ρίξω τα DC φυσίγγια του και τον δώσω ξανά, μπαίνει στο δίκτυο στα 25s, ίσως επειδή έχει απόκριση στο να φορτώσει τις ελληνικές του ρυθμίσεις.Τι γίνεται στην περίπτωση που έχω και διακοπή στο δίκτυο και κατά τη διάρκεια της διακοπής για τον οποιδήποτε λόγο κατεβάσω τις ασφάλειες του DC και βγει ο inverter εκτός. Είναι αποδεκτό να μπαίνει μετά στα 25 sec; Θεωρώ πως όχι και θα ήθελα τη γνώμη σας επειδή μου συνέβη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αποδεκτό για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να συμβεί και να έχει κοπεί πχ ένα βύσμα από τα πάνελ. Είναι λίγο περίεργη περίπτωση. Δε διευκρινίζει ο κατασκευαστής διακοπή DC αλλά AC και να μην κάνει νησίδα στο DC. Αν κοπεί το DC βέβαια πως θα κάνει νησίδα;

 

Σου συμβαίνει ακόμη κι αν ρίξεις μόνο τη μια ασφάλεια ή κλείσεις το switch να επανασυνδέεται μια άλλη φάση ή άλλο string σε <180sec ;;;;

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν δοκίμασα να ρίξω την ασφάλεια του ενός string για να δω πως συμπεριφέρεται. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν η νησιδοποίηση αφορά μόνο στην επαναφορά του δικτύου ή αφορά και στην επαναφορά του φ/β συστήματος.

Αν ισχύει το δεύτερο τότε είναι σημαντικό το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν απ οτι γνωρίζω αρκετοί inverters. Αν δεν ισχύει τότε πρόβλημα θα υπάρχει στην εξαιρετικά μικρης πιθανότητας περίπτωση ταυτόχρονης διακοπής και δικτύου και συστήματος και επαναφοράς τους ταυτόχρονα η έστω με διαφορά μικρότερη των 180sec (πχ μετά από κεραυνό, που μπορεί κάποιος αφού πέσει η ασφάλεια να τα ξαναδώσει..)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.