Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αερισμός υπογείων αποθηκών πολυκατοικίας


ΟΩΝ

Recommended Posts

Τα όργανα μέτρησης υγρασίας (ειδικά τα φθηνά) μπορεί να έχουν άνετα 10% απόκλιση (όχι ποσοστό, απόλυτο σφάλμα). Μέτρα και με άλλο όργανο αφού σε "καίει".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιας και το λέει ο Μίλτος, η πιο αξιόπιστη μέθοδος είναι η αναλογική. Υπάρχουν θερμόμετρα στην αγορά (οχι στο Praktiker) που μετράνε θερμοκρασίες υγρού και ξηρού βολβού αυτόματα ή ακόμα και με τον τρόπο που σου περιγράφω παρακάτω.

 

Εσυ μπορείς να μετρήσεις με ενα υδραργυρικό θερμόμετρο θερμοκρασία. Μέτα να τυλίξεις μια βρεγμένη γάζα γύρω απο το βολβό του θερμομέτρου σου και να το περιστρέφεις μέσα στο χώρο γρήγορα ώστε το ρεύμα αέρα να προκαλέσει εξάτμιση, για 2-3 λεπτά. Η μέτρηση που θα πάρεις θα εμπεριέχει και τη παράμετρο της λανθάνουσας θερμότητας (δε χρειάζεται ανάλυση).

Οπότε έχεις δυο διαφορετικές μετρήσεις. Τις βάζεις σε ένα ψυχρομετρικό χάρτη εύκολα ή σε ενα πρόγραμμα που σου δίνω αν θελεις, και βλέπεις την σχετική υγρασία που έχεις (θα μπορέσεις να συγκρινεις και με το "μαραφέτι" που πήρες). Η μέθοδος είναι αρχαία αλλα την χρησιμοποιούν οταν υπάρχει ανάγκη απόλυτης ακρίβειας.

post-25215-131887273507_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μετά από μία εβδομάδα "παρατήρησης", η υγρασία έχει σταθεροποιηθεί στα 74-75%.

Δεν έχω σημαντικά πράγματα στο υπόγειο (αποθήκη γαρ), αλλά από την άλλη με "ενοχλεί" να ξέρω ότι δεν μπορώ να την εκμεταλλευτώ καλύτερα, π.χ. για βιβλία κλπ.

Ρωτώ λοιπόν πάλι:

Τι πρέπει να κάνω για να μειώσω την υγρασία;

Π.χ.:

1) Να εγκαταστήσω περισσότερους αφυγραντές τύπου πράκτικερ που περιέγραψα ανωτέρω;

2) Να πάω να αγοράσω "κανονικούς" ηλεκτρικούς αφυγραντές (αξίας περίπου 200€) που έχουν οι "Κωτσόβολοι";

3) Να βάλω ανεμιστηράκι στην πόρτα;

4) Να ανοίξω μικρές στρογγυλές τρύπες στην πόρτα;

5) Να ανοίξω μια ορθογώνια μεγάλη τρύπα στην πόρτα με κάποιο πλέγμα;

6) Να βάλω σύστημα εξαερισμού με κανάλια;

7) Κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί;

Link to comment
Share on other sites

Όλα ειναι πιθανές λύσεις. Το θέμα είναι το κόστος. Προτείνω ενα σύστημα εξαερισμού απο θέμα οικονομίας. Ηλεκτρικός αφυγραντής υπάρχει και φθηνότερος.

 

Ένα σύστημά εξαερισμού-αερισμού θα κάνει αρκετή δουλειά όμως.

 

Ποσα τετραγωνικά ειναι η αποθήκη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής...

Με 75% (!) υγρασία στην υπόγεια αποθήκη, ποια είναι η πιθανή επίπτωση σε καυσόξυλα για το τζάκι που σκέφτομαι να αποθηκεύσω;

Link to comment
Share on other sites

gp1 πρώτα απ όλα καλό είνα να σταματήσεις να αναφέρεις ονόματα πολυκαταστημάτων τα οποία έχουν κάνει τραγική ζημιά σε πολούς καταναλωτές με τισ λύσεις "για όλα" που προσφέρουν. Αγόρασα ένα ανεμιστηράκι γραφείου το οποίο τροφοδότησα απο το πολύμπριζο ασφαλείας του υπολογιστή. Κάθε φορά που έσβυνα το ανεμηστηράκι τερμάτιζε ακαριαία και ο υπολογιστής.

Πουλάνε τα πάντα σε όλους με την υπόχεση να τους λύσουν όλα τα προβλήματα χωρίς τους "αιμοβόρους" τεχνικούς μηχανικούς κ.α.

Στο θέμα μας μήν εμπιστεύεσαι όργανα κακής ποίοτητας γιατί θα έχεις μετρήσεις κακής ποιότητας και συμπεράσματα κακής ποιότητας.

Ξεκίνα με ένα ανεμιστηράκι εξαερισμού. Η απόλυτα τεχνικά σωστή λύση είνια ο αφυγραντήρας κάτι το οποίο στην αποθήκη εφόσον δεν αποθηκεύεις ΠΟΛΥ ευαίσθητα αντικείμενα δε χρειάζεται εκ πρώτης όψεως. Τα καυσόξυλα εφόσον δε τα χρησιμοποιείς σε ξυλολέβητα αλλα σε τζάκι δεν χρειάζονται τόση στοργή και φροντίδα.

Link to comment
Share on other sites

nkx, φαντάζομαι εννοείς να κάνω μια στρογγυλή τρύπα στην πόρτα της αποθήκης και να προσαρμόσω έναν ανεμιστήρα, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα, θα κοιτάξω τα σχέδια να δω τι γίνεται... Πάντως για να ανοίξει τρύπα, δεν χρειάζεται να φέρω βαριά μηχανήματα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.