Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ για τις Αμοιβές


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 83
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρακτικά θα μιλούσε και θα είχαν αξία τα όσα γράφονται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αν έδινε λύση στο θέμα που έχει ανακύψει. Και το θέμα που έχει ανακύψει, είναι ότι προβλέπονται "νόμιμες αμοιβές" οι οποίες όμως δεν έχουν καθοριστεί... Κατά συνέπεια τα όσα γράφονται εκεί μέσα δεν είναι τίποτα περισσότερο από "κενές απειλές" ενός φορέα απροσδιορίστων αρμοδιοτήτων.

Link to comment
Share on other sites

tpanag:

εδώ ετοιμάζονται να κάνουν τα ΙΕΚ του εξωτερικού ισότιμα με το ΕΜΠ που αναγράφεις και στον τίτλο σου και εσύ αντιδράς σε μια ανακοίνωση ελληνικού φορέα με τον οποίο μπορείς να συνεργαστείς μέσα σε ένα "Α" πλαίσιο.

Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση αλλά έχω την εντύπωση οτι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Όσο αφορά το ΤΕΕ, μας έχει εκθέσει αρκετές φορές με μονομερείς αποφάσεις.

Link to comment
Share on other sites

@proteas,

 

Καλά τα λέει το tpanag, στην πολεοδομία της πόλης μου τουλάχιστον δεν έχουν ενημερωθεί καν για τις "νομιμες αμοιβες" και ως εκ τούτου υπάρχει χάος. Ο νόμος ισχύει απο 2 Ιουλίου και την στιγμή αυτή υπάρχουν συνάδελφοι μου που δεν μπορούν να καταθέσουν μελέτες λόγω αυτης της συγχυσης.

Το λιγότερο που θα απασχολεί τις πολεοδομίες αυτή τη στιγμη είναι η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ...

Link to comment
Share on other sites

topap

συμφωνώ φίλε μου μαζί σου και εγώ της ομοιοπαθητικής είμαι. Πιστεύω όμως οτι πολύ σύντομα θα διευκρινιστεί όπως και άλλα τόσα και σίγουρα θα υπάρξει κάτι μεταβατικό. Το ίδιο αντιμετωπίσαμε και όταν δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα. Υπομονή λίγο. Απάντησα μόνο και μόνο διότι τίθενται θέματα πολύ σοβαρότερα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και κάθε μου συμπάθεια για τον συνάδελφο tpanag.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον tpanag για το "απροσδιόριστες αρμοδιότητες" γιατί πράγματι δεν θεωρώ ότι έχει το ρόλο του ΤΕΕ αλλά για πτυχιούχους. Δεν αποφασίζει για τίποτε, δεν επεμβαίνει σε τίποτε, δεν ξέρω γιατί πληρώνω συνδρομές...

Συμφωνώ όμως με την ΕΕΤΕΜ στο ότι εφόσον δεν είμαστε μέλη ΤΕΕ δεν έχουμε καμία υποχρέωση τήρησης των αποφάσεών του περί αμοιβών (σύστημα αμοιβών ΤΕΕ) Βέβαια αυτό θα σήμαινε ότι θα σκοτώναμε τις αμοιβές, αλλά σε καμία άλλη περίπτωση ένας κλάδος δεν υποχρεώνεται σε κάτι από φορέα στον οποίο δεν ανήκει!

 

Τώρα για το ότι πρέπει να εφαρμόζεται από 2/7 ο νέος νόμος ενώ ξέρουμε πως ο νόμος βγήκε με τη λογική ότι θα συνοδευόταν από ΠΔ, είναι αστείο... ανώριμο, χαζό...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ όμως με την ΕΕΤΕΜ στο ότι εφόσον δεν είμαστε μέλη ΤΕΕ δεν έχουμε καμία υποχρέωση τήρησης των αποφάσεών του περί αμοιβών (σύστημα αμοιβών ΤΕΕ)

 

Έχετε υποχρέωση. Γιατί για τα της άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού, αρμόδιο είναι το ΤΕΕ. Εφόσον, και όσοι, ασκούμε το επάγγελμα του Μηχανικού (δικαιολογημένα ή όχι, καταχρηστικά ή όχι με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα ή όχι κλπ.-αδιάφορο είναι), τελούμε όλοι υπό τις εντολές και την εποπτεία του ΤΕΕ.

Γράφεστε εξάλλου στο ΤΕΕ και οι Τ.Ε. είτε ως εργολήπτες ή ως "τεχνικές επωνυμίες". Έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Μα ο ίδιος ο νόμος μιλάει για το ΤΕΕ.

Πως δηλαδή θα καταθέσει αμοιβές χωρίς να κάνει την διαδικασία για την σύμβαση και τον προϋπολογισμό από το ΤΕΕ, κάτι που προβλέπει ο νόμος;

Άλλα αντ'άλλων..........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.