Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή οικιακού χωριάτικου φούρνου


Recommended Posts

Καλημέρα. Χωριατικος εξωτερικός φουρνος με προθαλαμο απο πετρα και κεραμοσκεπη εντος οικισμου. Χρειαζται επισκευη στην τοιχοποιια και αντικατασταση στεγης (κεραμιδια).. Το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ειναι σαφως η Εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας, η οποια βεβαια δεν κανει σαφες σε τι ειδους κατασκευες εφαρμοζεται και δευτερον με προβληματιζει το γεγονος οτι επειδη βρισκεται εντος οικισμου και με περιεργους γειτονες μηπως χρειαζονται παραιτερω εγκρισεις, πυροσβεστικη κλπ..

 

Εχει τυχει σε κανενα σας τετοι απεριπτωση ? ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

κανονικά χρειάζεται.... Αν και εγώ που το έκανα σε χωριάτικο ξυλόφουρνο 4 Χ 4 = 16 τ.μ. εντός κτιρίου 80τ.μ. περίπου, είχα φροντίσει από πριν, να..... διαδοθεί ότι είχε βγει άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Οι "χωριάτικοι φούρνοι" σε γενικές γραμμές εμπίπτουν στην κατηγορία "μπάρμπεκιου" όπου η νομοθεσία είναι ελλιπής - για αυτό και από πολεοδομία σε στέλνουν σχεδόν πάντα ΕΠΑΕ, ακόμη κι αν δεν προβλέπεται στους όρους δόμησης. Δεν λαμβάνεται υπόψιν η χρήση και οι τυχόν κίνδυνοι πυρκαγιάς που εγκυμονεί!

 

Βασικά πρέπει να προηγηθεί έλεγχος της ύπαρξης του φούρνου στα σχέδια της άδειας και του πώς ακριβώς φαίνεται - συχνά βλέπεις μία κατασκευούλα στο σχέδιο αλλά στην πραγματικότητα ένα θηρίο! Αν είναι όλα ΟΚ η "μικρής κλίμακας" λογικά θα είναι αρκετή. Αν δεν υπάρχει στην άδεια...τότε αυτοσχεδιάζουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρόσφατα βγήκε άδεια για χώρο εστίασης όπου απεικονίζεται κανονικά εξωτερικός ξυλόφουρνος. Όταν ήρθε το υγειονομικό ρώτησε αν είναι διακοσμητικός και ο ιδιοκτήτης θέλοντας να αποφύγει περιπέτειες είπε "ναι".

Τώρα όμως αναρωτιέται (επειδή θέλει να ψήνει στον ξυλόφουρνο) αν είναι νόμιμο να ψήνει και αν όχι τι χρειάζεται για να γίνει... Κάποιος του είπε ότι χρειάζεται στέγαστρο. Ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.