Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συντήρηση fan coil units


nikosnikole

Recommended Posts

Στα fan coil η συντήρηση που γίνετε είναι μόνο καθαρισμός φίλτρων αέρος, καθαρισμός φτερωτής ανεμιστήρα?το στοιχείο καθαρίζεται με χημικό και ποιο είναι αυτό?επίσης τους σωλήνες που διέρχεται το νερό δεν χρειάζεται καθαρισμός με κάποιο χημικό αν ναι πως το κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

1)Καθαρίζουμε φίλτρα, στοιχεία με χημικό που θα βρεις σε μαγαζί με ψυκτικά (αλλο για τα μέσα στοιχεία και άλλο για τους συμπυκνωτές), λεκάνες συμπυκνωμάτων, ανεμιστήρες.

 

2)Τους σωλήνες δεν τους καθαρίζουμε με κάποιο χημικό. Μην τους αδειάζεις απο νερό (δε πρέπει να παίρνουν αέρα συχνά). Αν θέλεις να καθαρίζεις το σύστημα καν το, απλά άνοιξε τον αυτόματο πλήρωσης και αντικατέστησε παλιό νερό με φρέσκο μέχρι να φύγει η μαυρίλα (Επισης προσθέτεις φυσαλίδες αέρα άρα οξυγόνο που δε πρέπει αλλα τι να κάνουμε). Για να ακριβολογώ καθαρίζεται και χημικά ο συμπυκνωτής αλλά όταν επιβάλλεται λόγω μεγάλης συγκέντρωσης αλάτων.

 

3)Έλεγξε απόδοση μονάδας (θερμοκρασία αέρα εισόδου-εξόδου).

 

4)Στον ψύκτη καθάρισε στοιχειό μεγκομέτρησε συμπιεστή και αντλία, έλεγξε ρουλεμάν ανεμιστήρων και αντλίας, μετρά πιέσεις freon και απόδοση (θερμοκρασία νερού είσοδο - έξοδο), έλεγξε την καλή λειτουργία του flow switch και όλους τους αυτοματισμούς και τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις. Ψάχνεις για διαρροές, βλέπεις την πλήρωση νερού με τα μανόμετρα και ελέγχεις τον αυτόματο πλήρωσης.

 

5)Επίσης ελέγχεις εξαεριστηκά - λεβητοστάσιο κτλ. οτι υπάρχει εκτός απο ψυκτη.

 

6)Καταγράφεις οτι στοιχεία μαζέψεις γιατί σε 6 μήνες ή ένα χρόνο δε θυμάσαι τίποτα. Καλό είναι να ελέγξεις και τον ψυκτικό κύκλο με ένα Μollier ώστε να δεις απόδοση και αν κάπου έχεις πρόβλημα να το προλάβεις. Αυτά δε τα κάνει ο ψυκτικός φυσικά.

 

Μάλλον δε ξέχασα πολλά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

κοσμά δεν ξέχασες τίποτα. Αυτό θα μπορούσε να είναι και checklist για τέτοια περίπτωση. Εμένα πάντως δεν μου έρχεται κάτι extra απο αυτά που είπες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλησπέρα! Να σας ρωτήσω, το χημικο που λέτε για τη συντήρηση είναι αντιμουχλικο; Πριν λίγες μέρες ανοίξαμε την αντλία στη ψύξη και κάποια fancoil. βγάζουν μια μυρωδιά σα σκόνη κάπως. Επίσης βλέπω ότι βγαίνουν και πολύ μικρά άσπρα κομματάκια. Σα χιονονιφαδες. Τί μπορεί να είναι; Έχουμε και μωρό στο σπίτι και αγχώνομαι! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.