Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορια σχετικα με κλιματιστικο


reutis99

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους..Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με ενα κλιματιστικο!!Εχω ενα κλιματιστικο το οποιο οταν το βαζω σε λειτουργια(cool mode)το εξωτερικο μηχανημα κανει περιπου ενα λεπτο για να παρει..Επισης πολλες φορες ενω βρισκεται σε λειτουργια λιγων λεπτων σταματαει αποτομα,βγαζει λαμπακι defrost και δεν ξαναπαιρνει και παιρνει παλι μονο οταν βγαλω και ξαναβαλω την μπριζα..Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει???

Link to comment
Share on other sites

Αποδίδει? Στο κάνει χειμώνα καλοκαίρι? Πότε άρχισε? Λογικά λείπει freon σου παγώνει το στοιχειό οπότε στο κόβει.

 

Κάνει κανα λεπτό να πάρει γιατί το βγάζεις απο την πρίζα και έχει χρονικό ο συμπιεστής.

Link to comment
Share on other sites

Οσο παιζει αποδιδει κανονικα..Δεν εχω προβλημα..Απο θεμα Freon παλι δεν υπαρχει θεμα..Ειναι μετρημενο κανονικα και εχει γινει συντηρηση..Απλα το θεμα της εξωτερικης μοναδας ειναι οτι οταν το κλεισω κατα την διαρκεια της νυχτας και το ξαναανοιξω μετα απο 5-10λεπτα,παλι δεν παιρνει αμεσως..Κανει περιπου 1-2 λεπτα να παρει..Χειμωνα δεν το χρησιμοποιω καθολου!!

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να φταίει η πλακέτα του κλιματιστικού σου. Οσον αφορά την καθυστέρηση που λες, για την έναρξη λειτουργίας του εξωτερικού δεν θεωρώ οτι είναι πρόβλημα και συμβαίνει πολλές φορές σε αρκετά κλιματιστικά μηχαμήματα, αρκεί η καθυστέρηση αυτή να μην ξεπερνά το τετράλεπτο, όπως επίσης και κατα την λειτουργία του μηχανήματος μπορεί κάποια στιγμή να σταματήσει να λειτουργεί το εξωτερικό ενώ λειτουργεί το εσωτερικό στοιχείο.

Link to comment
Share on other sites

Μικρη πιθανότητα να χαλάσει αυτό. Συνήθως η πλακέτα τα φτύνει και οχι το αισθητήριο.

 

Δεν εχω καταλάβει πιο ακριβώς ειναι το πρόβλημα. Οτι δεν παίρνει αμέσως? Μην σε απασχολεί. Σταματάει με την ένδειξη defrost και δε παίρνει ξανά?

 

Έχει και έξω αισθητήριο. Και εκει πρέπει να κοιτάξεις γιατί defrost κάνει το χειμώνα σε περίπτωση πάγου. Γυρνάει την τετράοδη για λίγα λεπτά ώστε να αντιστρέψει τον κύκλο να λιώσει ο πάγος στο στοιχειό. Αυτό που σου λέω το χειμώνα ομως. Δε ξέρω αν έχει defrost για τον εξατμιστή. Μου φαίνεται άκυρο αφού αυτός ελέγχεται απο την εκτονωτική.

Link to comment
Share on other sites

Δυο ειναι τα προβληματα:1)ενω ειναι σε λειτουργια ξαφνικα σταματαει και δεν ξαναπαιρνει(σε cool mode παντα)..2)οταν το ανοιγω το κλιματιστικο δεν ξεκιναει ποτε αμεσως..Το οτι ποτε δεν παιρνει με την μια,αλλα μετα απο 1-2 λεπτα,εχει να κανει καθολου με συμπιεστη,ρευματα ή κατι τετοιο??

Link to comment
Share on other sites

Περίμενε.. Γιατί πολλά σημαίνει το "δεν παίρνει με τη μια"

1)Δεν παίρνει ο συμπιεστής

2)Δε παίρνει ο ανεμιστήρας του συμπυκνωτή

3)Δε παίρνει ο ανεμιστήρας του εξατμιστή

 

Σε cool παίρνει πρώτα απο ολα ο ανεμιστήρας του εξατμιστή. Μετά ο συμπιεστής και μετά ο ανεμιστήρας του συμπυκνωτή.

 

Αν το βγάλεις απο την πρίζα στο λέω ξανά, αναλόγως το μοντέλο είναι λογικό να κάνει και πάνω απο 2 λεπτά πολλές φορές. Αλλά και πάλι το να αργεί δυο λεπτά δεν είναι πρόβλημα.

 

Επίσης δε ξέρω το ιστορικό. Δηλαδή, όταν ήρθε ο τεχνικός τι εργασίες έκανε. Συμπλήρωσε freon? Έχω πάει σε δουλειές που έκοβε το μηχάνημα και απλά ο τεχνικός έκανε συντήρηση χειμώνα, επομένως έβαλε περισσότερο freon και το καλοκαίρι με τη ζέστη έκοβε απο υψηλή. Δώσε πληροφορίες.

 

Μέτρα την απόδοση. Με ενα θερμόμετρο μέτρα τον κρύο αέρα εισόδου εξόδου, μέτρα το ζεστό αέρα στο εξω εισόδου εξόδου. Αν έχει ηλ. θερμόμετρο μέτρα θερμοκρασία στοιχείων συμπυκνωτή και εξατμιστή.

 

Απενεργοποίησε απο το control οτι δεν ξέρεις τι κάνει και βάλτο σε απλή λειτουργία cool.

 

Κοίτα μήπως εχει μπει κανένας χρονοδιακόπτης κατα λάθος.

 

Τεχνικό κάλεσες? Ή το παλεύεις μόνος σου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.