Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση ή εσωτερικές διαρρυθμίσεις?


Recommended Posts

Καλημερα!Θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι εύκολο!

Εχω περιπτωση διαχωρισμου ενός διαμερίσματος σε δυο μικρότερα οικοδομής του '82 και ο πελάτης μου ζητάει να βγει η άδεια για να μπορεί να πάρει ξεχωριστή χελώνα ΔΕΗ για το ένα από τα δυο διαμερίσματα.

Στην πολεοδομία πως καταθέτω τον φάκελο ως τακτοποιηση αφου η αλλαγή έγινε όταν κατασκευάστηκε η οικοδομή ή ως εσωτερικές διαρυθμίσεις θεωρώντας ότι η αλλαγή γίνεται τωρα?

Σε κάθε περίπτωση τι αλλάζει και τη συμφέρει τελικά τον πελάτη μου?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Για να χωριστεί ένα διαμέρισμα σε 2 γίνεται μόνο με οικοδομική άδεια. Αν είναι σε ισχύ (δεν έχει κλείσει η ρευματοδότηση) γίνεται αναθεώρηση , αλλιώς τροποποίηση της ταδε οικ. άδειας για μεταβολή ενός διαμερίσματος σε δυο.

 

αν έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες του διαμερίσματος δες μήπως κάνεις ενημέρωση του φακέλου πριν τη ρευματοδότηση.

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Link to comment
Share on other sites

Ο Ν3843 δεν καλύπτει εσωτερικές διαρρυθμίσεις κυρίων χώρων αλλά αλλαγές χρήσεων από βοηθητικούς σε κύριους χώρους, οπότε δεν σε καλύπτει. Οικοδομική άδεια θα χρειαστείς καθώς θα αλλάξει και η παθητική πυροπροστασία.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις ομως μαλλον δεν ημουν ξεκαθαρη γιατι αλλος ειναι ο προβληματισμος μου.Αν παει ως τακτοποιηση-νομιμοποιηση μηπως εχω θεμα με προστιμο καθοτι ο διαχωρισμος εγινε πριν 25 χρονια!Υπαρχει τετοιο ενδεχομενο?

Link to comment
Share on other sites

αν δεν με απατάει η μνήμη μου, το 82 δεν υπήρχαν Η/Χ. οι Η/Χ πρωτοεμφανίστηκαν με τον ΓΟΚ85.

οπότε λίγο δύσκολο να κάνεις χρήση του Ν.3843/10, εκτός και αν τα διαμερίσματα για τα οποία αναφέρεσαι είναι ημιυπόγειου και φαίνεται η κύρια χρήση τους στην άδεια του τότε σαν χώρος αποθήκης.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε κάνε την δήλωση σύμφωνα με τον Ν.3843/10 αλλά έχω την εντύπωση δεν μπορείς να κάνεις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, δλδ να δείξεις 2 διαμερίσματα.

 

Κατά πάσα πιθανότητα, νομίζω, οτι πρέπει να ξεχάσεις τον Ν.3843/10 και να ξεκινήσεις διαδικασίες έκδοσης οικ.άδειας μετατροπής ενος διαμερίσματος σε 2.

Δλδ μια καινούρια μελέτη με ότι μπορεί αυτή να συνεπάγεται, σε ζητούμενα (π.χ. Η/Μ, αρχιτεκτονικά, παθητική, Κενακ, στατικά) και επίσης οτι αυτή μπορεί να συνεπάγεται σε κόστος για τον πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Οταν λεω τακτοποιηση δεν εννοω τον Ν3843/10 αλλα υποβολη φακελου στην πολεοδομια για εκδοση νεας αδειας και απο οτι μου ειπαν στον προελεγχο μπορω να το παω ως τακτοποιηση-νομιμοποιηση και να υποβαλλω τα παρακατω:αρχ.μελετη,αμοιβη μηχανικου,τεχ.εκθεση,αδεια υφισταμενου και υπευθυνη δηλωση του ποτε εγινε ο διαχωρισμος των διαμερισματων!

Και ρωτω υπάρχει περίπτωση να το λάβουν σαν αυθαίρετο και να προκυψει προστιμο?

Link to comment
Share on other sites

σημαντικό πράγμα στην ελληνική έκφραση και γραφή είναι η χρήση των σωστών λέξεων εκει που πρέπει. επιτέλους με το 3ο ποστ σου μας έδωσες να καταλάβουμε τι ήθελες να πεις.

 

οσο τώρα για το ερώτημα σου,

η διαδικασία είναι απλή.

για να γίνει αυθαίρετο δεν το νομίζω αλλά πολλά ποδάρια έχει ο διάολος οπότε ισως...αλλα απίθανο.

καλό θα ήταν επειδή λογικά θα έχει και ΙΚΑ να το πληρώσει σχετικά γρήγορα ο πελάτης σου για τις εργασίες που θα προκύψουν και να μην το αμελήσει.

Επι της ουσίας η άδεια που θα βγάλεις η καινούρια, δηλώνει οτι οι αλλαγές θα γίνουν μετά την έναρξη ισχύος της άδειας οπότε πες οτι και έτσι θα γίνει.

εκτός και αν βγάλεις μόνη σου τα μάτια σου και δηλώσεις οτι είναι υφιστάμενο ως 2 διαμερίσματα και ζητήσεις και αυτοψία απο την πολεοδομία....

ή , ή, ή, υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων. Χοντρικά νομίζω οτι σε κάλυψα.

 

 

Τώρα, μετά απο 2η πιο προσεχτική ανάγνωση του ποστ σου μάλλον πήγες στην πολεοδομία με το σταυρό στο χέρι και δήλωσες ότι δήλωσες....

κάνε τον Κινέζο και πές απλά οτι θέλω να βγάλω μια άδεια για αλλαγή απο ενα διαμέρισμα σε 2. τί χρειάζεται. Και ας είναι οι μελέτες και πιο πολλές. Δεν θα υπάρχει το πρόβλημα να επιβληθούν πρόστιμα για το απο τότε μέχρι την στιγμή της έκδοσης οικ. άδειας. ΕΚΤΟΣ και αν υπάρχει πρότερη διαπίστωση αυθαιρεσίας...οπότε κάνεις αυτό που σου είπαν και ίσως επιβληθούν πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.