Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΜΘΧ σε ΠΕΑ (1/2U)


antboton

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα τον περιγράψω ως ΜΘΧ , αλλά το γεγονός ότι δεν φαίνεται στην οικοδομική άδεια. Αν τον θεωρήσω ως όμορο κτίσμα (αφού είναι εφαπτόμενο εξωτερικά) μη θερμαινόμενο και σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 1 κάνουμε την παραδοχή οτι συνορεύει με τον εξωτερικό αέρα προς την πλευρά αυτήν ????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 367
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν είναι όμορρο. Είναι ΜΘΧ και αφού είναι ολόκληρο κτίριο (μονοκατοικία) πρέπει να τον μελετήσεις. Πολλοί βέβαια δεν τούς μελετάνε και πάνε με την παραδοχή, αυτό όμως είναι λάθος. Εσύ αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Η απλοποιητικη παραδοχη αφορα το διορθωτικο συντελεστη b. Αυτος υπολογιζεται αναλυτικα καθως υπαρχει ο τυπος στην τοτεε. Θα μπορουσε να μην περιγραφει ο μθχ καθως δεν ενδιαφερει ροη θερμοτητας στα δομικα του στοιχεια. Ενδιαφερει η ροη θερμ. Απο τα δομικα στοιχεια της ζωνης η οποια προσδιοριζεται ως a x u x b. Υπολογισε το b και αν καποιος σε ελεγξει σε πεα για το αν το b ειναι 0.5 η 0.6 να δω πως θα το κανει. Ας μετρησει αυτος τον μθχ.

Το τμημα κτιριου δεν ειναι κατα τη γνωμη μου απαραιτητη προυποθεση. Συμβαινει συχνα οταν εξεταζεις τμημα κτιριου να εχεις επαφη με μθχ στο ιδιο το κτιριο και να παιρνουμε u x 0.5.

 

Αν εχω μια ιδιοκτησια και σε επαφη εχω αλλη ιδιοκτησια που εν γνωση μου ειναι δηλωμενη αποθηκη η καποιος τυπος μθχ δεν μπορω να μετρησω και τη αποθηκη προφανως για να βγει ενα απλο πεα στον πρωτο ιδιοκτητη. Δειτε τον ορισμο του b στην τοτεε κατα περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να σας περιγραψω την περιπτωση μου να μου πειτε τροπο αντιμετωπισης του

Μπορει να εχει ομοιοτητες με αλλες περιπτωσεις που εχω αναφερει κατα καιρους αλλα παρουσιαζει καποια ιδιαιτεροτητα

 

Στο προκειμενο.

Ε΅χω οικοδομικη αδεια πολυκατοικιας αποτελουμενης απο 2 κλιμακοστασια και ισογεια καταστηματα, 3 οροφοι και 2 εσοχες (χωρις περαιτερω περιγραφες)

Εν προκειμενω, στο δικο μου τμημα, στο ενα κλιμακοστασιο, εχω ισογειο καταστημα, απο πανω παταρι ως 1ος οροφος στην οικοδομικη αδεια, που ομως δεν επικοινωνει εσωτερικα με το καταστημα, παρα μονο διαμερου του κλιμακοστασιου (το ασανσερ δε σταματαει στο επιπεδο αυτο), αλλους 2 οροφους απο πανω και μια εσοχη.

 

Εγω εχω να επιθεωρησω διαμερισμα του 1ου, θεωρητικα, 2ου οροφου βασει οικοδομικης αδειας και συμβολαιου, το οποιο βρισκεται πανω απο το παταρι (μεγαλο παταρι, οσο ολη η πλακα, με μια θωρακισμενη πορτα απο το επιπεδο του κλιμακοστασιου)

 

Να τη θεωρησω την πλακα ως εν επαφη με ΜΘΧ η να εκλαβω το παταρι (το οποιο τονιζω οτι δεν επικοινωνει εσωτερικα με το καταστημα) ως τμημα της θερμικης ζωνης του καταστηματος και την πλακα αδιαβατικη?

 

Επισυναπτω τη φωτογραφια που τραβηξα εξωτερικα και φαινεται το επιπεδο του παταριου να ειναι αυτο ολο καλυμενο με την επιγραφη του καταστηματος

post-47080-0-05181600-1366739626_thumb.jpg

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πατάρι (θεωρητικά πατάρι και στην πραγματικότητα μάλλον ημιόροφος), τι χρήση έχει. Αν από τη χρήση του θεωρείται θερμαινόμενος χώρος, θα αγνοούσα το ενδιάμεσο δάπεδο, οπότε αδιαβατικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να τη θεωρησω την πλακα ως εν επαφη με ΜΘΧ η να εκλαβω το παταρι (το οποιο τονιζω οτι δεν επικοινωνει εσωτερικα με το καταστημα) ως τμημα της θερμικης ζωνης του καταστηματος και την πλακα αδιαβατικη?

 

Εγω έτσι θα το υπολόγιζα

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα πατάρια νομίζω ότι τα χρησιμοποιούν συνήθως σαν κατοικίες (συνήθως οι οικοπεδούχοι τα οικιοποιούνται άσχετα με το τι λέει η άδεια). Ρώτα τον διαχειριστή/ιδιοκτήτη τι είναι και ζήτα να μπεις μέσα.

Πιθανόν να σου αρνηθεί ή να σου πει ότι δεν έχει τα κλειδιά. Αν είναι αποθήκη (??) πάρτο σα μθχ. Αν είναι (ήδη ή εν δυνάμει) κατοικία (αν έχει θερμ. σώματα, κουζίνα όπως βλέπω κάτι που μοιάζει με εξαερισμό στη φώτο), θα το πάρεις θερμ. χώρο.

Ετσι νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Να σε πω inzaghi, έτσι που βλέπω τη φωτό, μάλλον για μ.θ.χ. μου μοιάζει ο χώρος του παταριού.

Αν και σε παλιά οικοδομή που έμενα, κάτι παρόμοιο χρησιμοποιούνταν από τον κατασκευαστή σαν γραφείο.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Το παταρι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στην επιγραφη

Οποτε το να βλεπετε εξαερισμο μαλλον δεν παιζει :)

Ειναι σαν ημιοροφος, εχει μια πορτα ακριβως εκει που τελειωνει το κλιμακοστασιο και αν θεωρησω οτι ειναι οσο η πλακα του τμηματος μου, ειναι πανω απο 200τ.μ.

Το να μπω μεσα ειναι ανεφικτο, ειναι ιδιοκτησιας του κατω μαγαζιου το οποιο και ειναι ξενοικιαστο και κλειστο.

 

Ουτε ματια στην προσοψη δεν εχει ρε παιδια, για τι κατοικια μιλαμε?

 

Το θεμα ειναι τι λεει η ΤΟΤΕΕ σε αυτες τις περιπτωσεις

 

Υ.Γ. Στα συμβολαια το σπιτι ειναι 2ος οροφος, στην πραξη ειναι 1ος, ετσι δηλωνεται στην εφορια.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο.

Ο ιδιοκτητης με ενημερωσε οτι το κατω ειναι οι αποθηκες του μαγαζιου και οτι δεν εχουν επικοινωνια εσωτερικη, παρα μονο με το κλιμακοστάσιο.

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Ε τότε πάρε το σαν μ.θ.χ. κι αφού έχει επαφή και με το κατάστημα (σαν γέμιση σε σάντουιτς) μπορείς να κάνεις τη θεώρηση του U/2 για την ενδιάμεση πλάκα.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.