Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΘΧ σε ΠΕΑ (1/2U)


antboton

Recommended Posts

Σωστό κι αυτό! Να μυρίσω τα νύχια βρε αδελφέ, που έλεγε ο Τζιπάκος.

Κι αυτό επίσης: Ri=0,13, Ra =0,04, dσοβά = 0,02m, λσοβά=0,870 [W/(m*K)], d πέτρας =0,51m και λπέτρας=3,50 [W/(m*K)], συνολικό d=0,55m -> U = 2,765 [W/(m2*K)]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 367
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kαλησπέρα συνάδελφοι,σε διαμέρισμα οπου η μια πλευρά εφάπτεται με τοίχο ημιτελούς κατασκευής (κοινώς είναι γιαπί),πως λαμβανουμε αυτη την κατάσταση?σε επαφη με τι?

Link to comment
Share on other sites

σκίαση =0

 

διόρθωση

 

εξετάζεις αν έχει χτιστεί ο όμορος τοίχος

αν ναι, σκίαση =0

αν όχι, υπολογίζεις κατά το δοκούν

Edited by tetris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, γιατί το όριό σου είναι στην προς το κτήριό σου πλευρά του αρμού διαστολής. Οπότε η εξωτερική πλευρά εκείνου του τοίχου "βλέπει" σκοτάδι-τοίχο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Προκειται για ενα καταστημα 118 τμ + μθχ 9 τμ

1) Ειναι πολυ παλιο και δεν γνωριζω τη χρηση ειχε? καφενειο ή εστιατόριο?

2) Οταν οριζω μθχ  προσθετω μια διαχωριστικη επιφανεια και στην καρτελα κελυφος πρεπει να περασω και αυτον τον τοιχο? στην καρτελα του μθχ βαζω μονο τις επιφανειες που ειναι σε επαφη με εξ. αερα?3) γινεται να μην ορισω μθχ εφοσον ειναι 9% της συνολικης κατοψης?Να πω επισης οτι ο μθχ συνδεεται με πορτα εσωτερικα του καταστηματος αλλα εχει κ εξωτερικη πορτα..ομως ειναι κολλημενο κι εξυπηρετει μονο το καταστημα μου

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

2) Οταν οριζω μθχ  προσθετω μια διαχωριστικη επιφανεια NAI και στην καρτελα κελυφος πρεπει να περασω και αυτον τον τοιχο? ΟΧΙ. Μόνο μια φορά τον ορίζεις, δηλαδή στην καρτέλα της διαχωριστικής στην καρτελα του μθχ βαζω μονο τις επιφανειες που ειναι σε επαφη με εξ. αερα? ναι καθώς και αυτές σε επαφή με έδαφος 3) γινεται να μην ορισω μθχ εφοσον ειναι 9% της συνολικης κατοψης?Να πω επισης οτι ο μθχ συνδεεται με πορτα εσωτερικα του καταστηματος αλλα εχει κ εξωτερικη πορτα..ομως ειναι κολλημενο κι εξυπηρετει μονο το καταστημα μου. Το ποσοστό του όγκου (κι όχι επιφάνειας) σε σχέση με τον συνολικό όγκο κατά ΚΕΝΑΚ, έχει να κάνει με τον ορισμό ζωνών κι όχι με μ.θ.χ. Εφόσον έχεις διαχωριστικούς τοίχους και κουφώματα, υποτίθεται ότι δεν έχεις ελεύθερη επικοινωνία αέρα μεταξύ των δύο χώρων. Και σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ δεν έχεις διείσδυση αέρα μεταξύ των δύο χώρων (καταστήματος και μ.θ.χ. ). Αλλά εσύ θα κρίνεις αν θα τον ορίσεις σαν μ.θ.χ. ή σαν βοηθητικό χώρο της καθαυτό χρήσης, οπότε στην δεύτερη περίπτωση θα είναι μέρος της θερμαινόμενης επιφάνειας. Και ίσως με δικά του η/μ συστήματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε μπορω να το συμπεριλαβω στην ιδια θερμαινομενη επιφανεια εφοσον κρινω οτι ειναι βοηθητικης χρησης- αποθηκευτικος χωρος ειναι στην ουσια. Οταν λες οτι εχει τα δικα του Η/Μ? εκει μεσα δεν υπαρχει τπτ..ειναι ολα θεωρητικα. Επίσης όσον αφορα τη χρηση? παλια ηταν εστιατοριο με εξωτερικη βεραντα και καφε ταυτοχρονα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.