Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΘΧ σε ΠΕΑ (1/2U)


antboton

Recommended Posts

O μειωμένος συντελεστής στους MΘΧ εχει σχέση με τα διαφορετικά Ri και Ra (μόνο Ra βασικά) , οπότε αν χρησιμοποιείς μειωτικους συντελεστές για ΜΘΧ τους εφαρμόζεις πάνω στον ήδη μειωμένο συντελεστή του πίνακα ( αυτό που αλλάζει ειναι το ΔΤ σε αυτήν την περίπτωση)  , δηλαδή 2.70/2

Edited by skidoo23
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 367
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο πρόγραμμα για ξύλινη εξώπορτα διαμερίσματος  που βλέπει στο κλιμακοστάσιο τελικά θα βάλω U=2,70 ή  U=2,70/2=1,35 ?

Προφανώς 1,35

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε τοιχοποιία που είναι σε επαφή με Μ.Θ.Χ. (κλιμακοστάσιο) όμορου κτίσματος και το κτίριο που μελετάω είναι προ του έτους 1955 οπότε χρησιμοποιώ για τα U τιμές από την ΤΟΤΕΕ, στο πρόγραμμα δηλώνω τοιχοποιία σε επαφή με εξωτερικό αέρα και U αυτό του πίνακα για τοίχο σε επαφή με Μ.Θ.Χ (δηλαδή 1,85)..Σωστά?Πρέπει να διαιρέσω δια 2 (1,85/2)?

Link to comment
Share on other sites

Είτε ολόκληρο κτήριο εξετάζουμε, είτε τμήμα αυτού, εφόσον το όμορο είναι μη θερμαινόμενος χώρος τότε, σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010 παρ. 3.2.2.5., θεωρούμε ότι έχουμε επαφή με εξωτερικό αέρα, όπως σωστά λες. Με συντελεστή θερμοπερατότητας, βάσει της θέσης που γίνεται η θεώρηση, δηλαδή προς εξωτερικό αέρα (επομένως για οπτοπλινθοδομή επιχρισμένη εκατέρωθεν, 2,20) όχι μειωμένο κατά το ήμισυ, αλλά ολόκληρο. Δηλαδή θεωρούμε πως έχουμε αυτή την όψη (ή τμήμα αυτής) προς εξωτερικό αέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα,

Κάνω ΠΕΑ για ενοικίαση μίας κατοικίας, της οποίας το μπάνιο είναι τμήμα άλλου κτιρίου που είναι σε επαφή με την κατοικία κ είχε χρήση αποθήκης. Οι ιδιοκτήτες διαχώρισαν ένα τμήμα της αποθήκης αυτής και το μετέτρεψαν σε μπάνιο το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από την κατοικία. Το τμήμα της αποθήκης που απέμεινε μετά την κατασκευή του μπάνιου έχει ξεχωριστή είσοδο και δε θα έχουν πρόσβαση οι ενοικιαστές. Σ' αυτή την περίπτωση που έχω μία κατοικία που αποτελείται από ένα ανεξάρτητο κτίριο και από τμήμα ενός άλλου κτιρίου να θεωρήσω ότι η επιθεώρηση αφορά τμήμα κτιρίου?Η πρώτη ερώτηση είναι λίγο εκτός θέματος..Αλλά ήθελα επίσης να ρωτήσω πως θα υπολογίσω το U ενός παραθύρου του μπάνιου που βλέπει προς την αποθήκη (ΜΘΧ).Η ΤΟΤΕΕ δίνει τιμές για επαφή με εξωτερικό αέρα μόνο. Να διαιρέσω το U(σε επαφή με εξωτερικό αέρα) δια 2 και να εισάγω αυτή την τιμή?Κανονικά δε θα έπρεπε να βάλω U (σε επαφή με ΜΘΧ) δια 2?Επίσης, αερισμό λαμβάνω υπόψη όταν τα ανοίγματα βλέπουν προς ΜΘΧ?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αν το μεγαλύτερο τμήμα της κατοικίας αφορά μονοκατοικία, τότε το σύνολο (μονοκατοικία + μπάνιο που αποτελεί πρώην τμήμα όμορου κτιρίου) θα το θεωρούσα σαν "κτίριο", δηλαδή ολόκληρο κτίριο και όχι τμήμα κτιρίου (ή κτιριακή μονάδα όπως αλλιώς λέγεται).

Με βάση αυτή την θεώρηση, όσον αφορά τα δομικά στοιχεία (αδιαφανή και διαφανή) που έρχονται σε επαφή με την αποθήκη-απομεινάρι του όμορου και εφόσον αυτή είναι μη θερμαινόμενη, δες τι γράφω στο #328 σαν απάντηση στο δικό σου μήνυμα #324 σχετικά με την αντιμετώπισή τους. Για το διαφανές δομικό στοιχείο (παράθυρο προς αποθήκη-μ.θ.χ.) αντί να πάρεις τιμές από τον πίνακα 3.12. της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, μπορείς να υπολογίσεις τον συντελεστή θερμοπερατότητάς του από τον τύπο 2.11. (σε συνδυασμό με τον 2.12.) της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.