Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οροφή με πλακα σκυροδέματος και κεραμίδι


margisam

Recommended Posts

σε ενεργειακη μελετη κατοικιας οπου η οροφη είναι από πλάκα σκυροδέματος και απο πάνω ξύλινη στέγη με κεραμίδι, τι τύπο οροφής επιλέγω;(χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της 4Μ πρώτη φορά)

Link to comment
Share on other sites

Στη δεύτερη ΤΟΤΕΕ σχετικά με τον κανακ έχει ένα κεφάλαιο που αναφέρεται στις στέγες (δεν έχω μαζί μου τις ΤΟΤΕΕ οπότε δεν μπορώ να σου πω την σελίδα). Αν η οροφή σου είναι αμόνωτη κάνεις τον έλεγχο στην πλάκα σου. Στο 4Μ το βάζεις, θα χρειαστεί να φτιάξεις την σκεπή σου. Θα ανοίξεις το υπολογιστικό θα βάλεις την πλάκα της οροφής, απλώς στο τέλος θα βάλεις και έναν συντελεστή Ru (τις τιμές του τις βρίσκεις είτε από τις ΤΟΤΕΕ είται από το 4Μ).

Αν η στέγη σου είναι θερμομονωμένη τότε ο έλεγχος γίνεται στη στέγη. Σε αυτή τι περίπτωση έχω και εγώ απορία πώς την υπολογίζεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είχα μιλήσει με την εταιρία γιατί είχα μια παρόμοια απορία και κατέληξα στο να βάλω

κεραμίδια-μονωτικό-φράγμα υδρατμών-ξυλεία και μετά την θερμική αντίσταση χώρου RU οπου εκεί θα βάλεις κατευθείαν το R (m2K/W).Τις τιμές μπορείς να τις βρεις απο τις εγκυκλίους αλλά και απο το ίδιο το πρόγραμμα (δεξί κλικ-αεριζόμενη στέγη). Αυτό σε περίπτωση που έχεις την πλάκα σου, μετά κενό αέρα και μετά η στέγη σου. Στο ΚΕΝΑΚ δεν το ενδιαφέρει να περιγράψεις όλη σου την στέγη σε αυτή την περίπτωση αλλά το πώς κλείνει η μόνωση σου στο κέλυφος σου.

Αν είχες δώμα πχ πλάκα και μετά εξωτερικά τη μόνωση θα το περιέγραφες όλα τα στρώματα.

Στην περίπτωση με το κεραμίδι-κενο-πλάκα νομίζω οτι αυτή είναι η σωστή λύση (γνώμη μου απλά).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.