Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
jsk

Νέα ΥΔΕ & φωτοβολταϊκά

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Κάνω μια ανόητη ερώτηση, απο τις 17/8 και στα Φ>Β θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την νέα ΥΔΕ, αραγέ θα συμπληρώνουμε μόνο το τελευταίο κομμάτι που είναι η υπευθυνη δήλωση ή θα πρέπει να κάνουμε και κάποιες προσθήκες και στα υπόλοιπα, Προφανώς οι κατά τόπους ΔΕΗ δεν είναι ενημερωμένες ακόμη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για ποια ΥΔΕ μιλάς; Έχεις link;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άσε, μόλις τελείωσα από σεμινάριο ενημέρωσης και είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα. Χρειάζεται να κάνεις δοκιμές και μετρήσεις όπως σε κανονική εγκατάσταση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ΥΔΕ είναι υποχρεωτική ή αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού?

Στο έντυπο της ΔΕΗ δεν αναφέρει ΥΔΕ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι με τη νέα, αλλά η ΔΕΗ ήθελε ΥΔΕ μέχρι σήμερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανονικά ήθελε ΥΔΕ απλά συμπλήρωνες μόνο τα των Φ/Β

Ισχύ παροχή ασφάλεις πίνακα

Ελπίζω με την ΝΕΑ ΥΔΕ Να μείνει σε αυτό το επίπεδο γιατί αν πρέπει να κάνεις έλεγχο όλης την ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (Υφιστάμενης) βράσε όρυζα, όχι ότι δεν θα έπρεπε αλλά ποίος πελατης θα πληρώσει μια ημέρα μετρήσεων επιπλέον!

Share this post


Link to post
Share on other sites

μα γιατι να χρειαστει ελεγχο της εγκαταστασης του κτιριου? Αν δεν κανω λάθος τα φωτοβολταικα συνδέονται στο δίκτυο της ΔΕΗ, όχι στην ΕΗΕ του κτιριου που μπορει να ειναι μία ή περισσότερες ανεξαρτητες ΕΗΕ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

καταρχήν η ΔΕΗ από 16 Αυγούστου δεν δέχεται την παλιά ΥΔΕ αλλά ούτε και το παλιό μονογραμμικό σχεδίο , το οποίο ισχυρίζονται οτι πρέπει να αλλάξει αλλά μέχρι στιγμής δεν ξέρουν να μας πουν πως γιατί περιμένουν τα υπηρεσιακά τους σημειώματα! και ερωτώ άλλαξαν και οι συμβολισμοί της ηλεκτροτεχνίας και δεν τους κάνει το μέχρι τώρα σχέδιο? δεν ξέρουν να μου πουν..................

πάμε παρακάτω..

σε κάποιες ΔΕΗ για εγκαταστάσταση μέχρι 10kw δεν θέλουν ΥΔΕ ούτε και πρωτόκολλο έλεγχου κατα ΕΛΟΤ , ακριβώς επειδή στην αίτηση δεν αναφέρει ΥΔΕ αλλά δηλωση μηχανικού κατάλληλης ειδικότητας κτλ.και οτι ο έλεχγος ΕΛΟΤ αφορά μετέπειτα ενέργεια που πρέπει να γίνει στο σύνολο του σπιτιού.

σε άλλες περιοχές η ΔΕΗ επιμένει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος αλλά δεν ξέρουν πως

πάμε παρακάτω

τα όργανα μέτρησης πρέπει να καταγραφούν στο πρωτόκολλο έλεγχου και να επικολληθεί ετικέτα ελέγχου στον πίνακα διανομής , αυτή η ετικέτα είναι απαραίτητη για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μεχρι 10kw? δεν ξέρουν να μου πουν , από που παίρνουμε αυτή την ετικέτα?

πότε πρέπει να γίνει επανέλεγχος στην εγκατάσταση?

ποιος θα μας απαντήσει σε όλα αυτά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε σχετική ερώτηση που έκανα στην ΔΕΗ Ξάνθης πρόσφατα, δεν είχαν καμία ενημέρωση πάνω στην "Έκθεση Παράδοσης" και στο "Πρωτόκολλο Ελέγχου". Οι οδηγίες που έχουν λάβει από τα κεντρικά αφορούν μόνο τον τρόπο συμπλήρωσης της ΥΔΕ και τι να προσέχουν σε αυτήν (η οποία είναι σχεδόν ίδια με την παλιά). Όσον αφορά τα άλλα δύο έντυπα δεν έχουν λάβει καμία απολύτως ενημέρωση παρά μόνο ότι δεν χρειάζεται να τα ελέγχουν καθόλου γιατί την ευθύνη για αυτά την έχουν αποκλειστικά οι υπογράφοντες μηχανικοί και ας την συμπληρώσουν αυτοί (εμείς δηλαδή) όπως νομίζει ο καθένας.

 

Ο υπάλληλος στη ΔΕΗ είχε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει αλλά όπως μου είπε στην πράξη θα φανεί το πως θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία....

 

Όσον αφορά το μονογραμμικό σχέδιο θα το παραλάβει όπως ακριβώς θα ήταν και με την παλιά ΥΔΕ χωρίς να κάνει διαχωρισμό σε ηλεκτρολογικό σχέδιο πίνακα και σχέδιο εγκατάστασης.

 

Το κακό βέβαια είναι ότι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ότι κάθε ΔΕΗ θα ζητάει τα δικά της μέχρι να βγει μια επίσημη ανακοίνωση!!

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.