Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όργανα ελέγχου ΕΗΕ


JasonK

Recommended Posts

15 λεπτά πριν, manoselectric said:

960 +φπα κανει το οργανο

ασχετο αλλα κουβεντα κανουμε , με τα 960 συν φπα τι ακριβως μετρησεις  κανει , γιατι ειπες κατι για παπαδες 

Link to comment
Share on other sites

googlare το pdf στο ιντερνετ απο το macrotestg3 gx series!προσπαθω να το ανεβασω και δω αλλα δε βλεπω να ανεβενει!η εμπειρια μου σε οργανα ειναι μονο σε tetsboy και θεωρω οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο!βασικα απο το προαιρετικο εξοπλησμο καπια στιγμη θα παρω την μια αμπεροτσιμπιδα αυτην που σου δεινει προσβαση σε ολο τον αναλυτη ενεργειας κανει 320 ευρο ενω η αλλη για την επευθειας μετρηση τις γειωσης κανει 1000 !!δε λεω καλο κολπο σε ξελασπονει σε εγκαταστασεις που δεν μπορεις να αποσυνδεσεις γειωση η δεν εχεις χωμα για πασαλους αλλα πολλα τα λεφτα!

macrotes_g3_gx_series.pdf

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, manoselectric said:

 αμπεροτσιμπιδα για την επευθειας μετρηση τις γειωσης

η συγκεκριμενη μετρηση γειωσης  δεν ειναι αποδεκτη απο το προτυπο hd384 .

κατα ταλλα , κ αποτι ειδα ,   το νεο macrotest ειναι ενα πολυ καλο οργανο , καλοριζικο κ καλες δουλειες 

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, vasilimertzani said:

Η μέτρηση γείωσης που προτείνει το πρότυπο ΕΛΟΤ60364 [με τις αμπεροτσιμπίδες], μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο ηλεκτρολόγος [κι όχι ο κάθε τυχαίος...] που κάνει τη μέτρηση, ξέρει να "μεταφράσει" τα αποτελέσματα της μέτρησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας που θέτει το ΕΛΟΤHD384. Εκτός των άλλων, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το σφάλμα του οργάνου. Για παράδειγμα, στο ΜΕΤΡΕΛ, η αντίστοιχη μέτρηση, όταν έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής, το σφάλμα είναι <=30%, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Με την ευκαιρία, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η ένδειξη στο βίντεο αντιστοιχεί στην αντίσταση γείωσης [σφάλμα 0%], το κύκλωμα στο οποίο έγινε η μέτρηση [400Α] δεν πληροί τις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ Hd384 όσον αφορά στην προστασία από έμμεση επαφή.

Link to comment
Share on other sites

Για το βιντεο που αναφερεις δεν καταλαβα ακριβως ποιες απαιτησεις δεν καλυπτει ο ΕΛΟΤ,χωρις να γνωριζουμε την ενταση την συγκεκριμενη στιγμη.

Για το metrel(to MI3105 εννοεις?).Στις προδιαγραφες που εχει για δυο τσιμπιδες με αντισταση 30-40Ωμ φτανει οντως το 30%.

Link to comment
Share on other sites

η μέτρηση αντίστασης γείωσης με αμπεροτσιμπίδα προϋποθέτει την ύπαρξη πολλών και σωστών γειώσεων ΤΝ πλησίον της άγνωστης, το να μετατρέπεις στιγμιαία την ΤΤ που μετράς σε ΤΝ αφήνοντας τις άλλες σε ΤΤ δεν σου δίνει μέτρηση αλλά ένα απλό αριθμό σε μια οθόνη

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 16/8/2018 at 1:29 ΠΜ, vasilimertzani said:

Για το βιντεο που αναφερεις δεν καταλαβα ακριβως ποιες απαιτησεις δεν καλυπτει ο ΕΛΟΤ,χωρις να γνωριζουμε την ενταση την συγκεκριμενη στιγμη.

 

Αγαπητέ vasilimertzani. Αν είσαι αδειούχος ηλεκτρολόγος [αλλά δεν το γράφεις στο προφίλ σου], και μόνο αυτό που γράφεις "χωρίς να γνωρίζουμε την ένταση" φανερώνει ελλειπή γνώση της θεωρητικής και εφαρμοσμένης ηλεκτροτεχνίας και των κανονισμών. Σε προτρέπω να μελετήσεις και τα δυο αντικείμενα. Αν δεν είσαι αδειούχος ηλεκτρολόγος, νομίζω ότι, καλή είναι η εγκυκλοπαιδική γνώση των σχετικών θεμάτων, αλλά αφορά τους αδειούχους ηλεκτρολόγους και μόνο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ το Metrel EurotestXE MI3102BT εδώ και 4 χρόνια (αν και όχι και με πολύ χρήση) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Εχει πολύ εύχρηστα εξαρτήματα και οι μπαταρίες του κρατούν ακόμα ωστε να βγάζω όλες τις μετρήσεις που απαιτούνται σε νορμάλ σπίτια χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλήμερα και ευχαριστω για την αποδοχή να ρωτήσω το sonel 520  από που μπορώ να το αγοράσω όσο και να έψαξα δεν με το έβγαλε στο google.gr ευχαριστω 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.