Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σήμα ΕΟΤ και τακτοποίηση


JOHNYMAL

Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν είναι δυνατόν μετά από τακτοποίηση χώρου με τον νόμο 3843/10 ο ΕΟΤ εάν να χορηγήσει σήμα λειτουργείας?

Link to comment
Share on other sites

Ο ΕΟΤ έδινε σήματα και σε αυθαίρετες αλλαγές και μπορεί να έδινε και σε γενικώς αυθαίρετα. Μάλλον θα μπορεί να δώσει αφού θα έχεις και τη βεβαίωση από την πολεοδομία για την αλλαγή χρήσης σε κύριο χώρο. Απλώς θα χρειάζεται να καλύπτει ο νέος χώρος τα ελάχιστα του ΕΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Άδεια υπάρχει μόνο που έχει βγει για γραφεία και καταστήματα 600,00 μ2 εμείς τώρα που θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικά αλλαγή χρήσης σε ένα τμήμα περίπου 100,00 τ.μ θα πληρώσουμε μόνο για αυτά (δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε οικισμό <2000 κατοίκων άρα η δόμηση γίνεται 400,00 μ2).

Στον ΕΟΤ του Ηρακλείου που πήρα τηλέφωνό δεν έβγαλα άκρη, το θέμα είναι ότι μην πάμε να κάνουμε την τακτοποίηση δώσει ο πελάτης ένα σωρό λεφτά και μετά δεν γίνει τίποτα!

Το 2009 είχε βγει κάποια νομοθεσία για λειτουργική τακτοποίηση τουριστικών καταλυμάτων αλλά δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να κάνεις τακτοποίηση κύριου χώρου σε κύριο χώρο.Ο 3843 δεν σε καλύπτει.Για πες και αλλες λεπτομέρειες μην τυχόν και ξεκινάτε λάθος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα, είμαι νέο μέλος -και νέος μηχανικός (αρχιτέκτονας)- και θα ήθελα την βοήθειά σας πάνω στο ίδιο θέμα.

Υπάρχει οικοδομή του 2004 εκτός σχεδίου με άδεια κατοικίας και θέλει να πάρει σήμα ΕΟΤ. Το υπόγειο φαίνεται ως αποθήκες στα σχέδια της άδειας και τώρα έχει υπερυψωθεί και έχει κύρια χρήση. Επίσης έχει έχει γίνει και πισίνα που δεν υπάχει στα σχέδια.

Το κτίριο λειτουργεί ως τουριστική επιπλωμένη κατοικία και θέλει να πάρει και το σήμα του ΕΟΤ. Ξέρει κανείς από που να ξεκινήσω?

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθούμε τη νόμιμη οδό.Τακτοποιούμε το υπόγειο με το Ν3843 και νομιμοποιούμε την πισίνα.Εχεις τσεκάρει βέβαια από πριν με τον ΕΟΤ αν οι εσωτερικές διαστάσεις των δωματίων καλύπτουν τις προδιαγραφές του ΕΟΤ για την κατηγορία που αιτείται το κτίριο.Μετά μάλλον θα κάνεις και τις άλλες μελέτες που ίσως χρειαστούν για τον ΕΟΤ (π.χ. πυρασφάλεια) και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πήραμε το σήμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Παιδιά καλησπέρα.

Θα μου ήταν χρήσιμη η βοήθεια σας στο παρακάτω.

Μου ανατέθηκε ξενοδοχειακή μονάδα για -αρχικά- τακτοποίηση και στη συνέχεια για κατάταξη σε υψηλότερη κατηγορία (από 2 σε 3 αστέρια).

Ωστόσο μετά από αυτοψία, μία γωνία κτιρίου πέφτει εντός κ.χ. εγκεκριμένου μη κυρωμένου σχεδίου πόλης (εξαίρεση 4178 για τακτοποίηση).

Θα μπορέσω έπειτα από τακτοποίηση αυτών που τακτοποιούνται να αλλάξω τα αστέρια, ή θα παρουσιαστεί πρόβλημα στον Ε.Ο.Τ.?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.Είμαι νέα μηχανικός και μου έχει ανατεθεί να κάνω τη διαδοσία για το σήμα ΕΟΤ σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ  Β 3119/31-07-2018 θα πρέπει να κάνω τον έλεγχο για την κατηγορία κλειδιών.Μήπως γνωρίζει κάποιος πως γίνεται ο έλεγχος της προσαύξησης του υποχρεωτικού εμβαδού διαμερίσματος που αναγράφεται στο Παράρτημα  στο Α/Α 12.

Παρακαλώ οποιαδήποτε συμβουλή για τη διαδικασία είναι καλοδεχούμενη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.