Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τέλος επιτηδεύματος σε μισθωτό μηχανικό που διατηρεί ανοιχτά βιβλία


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 158
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσοχή σε όποιον θα αποφασίσει να μην πληρώσει κάποιο από τα χαράτσια που μας έχουν επιβληθεί, να μην πέσει στην παγίδα των κλάδου τον δικηγόρων που θα μας προτρέπουν να κινηθούμε εναντίον του δημοσίου κτλ με ομαδικές προσφυγές.

Είναι βούτυρο στο ψωμί τους κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Aν θέλει να καταθέσει προσφυγή κατά του εκκαθαριστικού, θα πρέπει να περάσει από το δικηγορικό γραφείο. Εγώ έγραψα σχετικά με τη δήλωση της ρητής επιφύλαξης. Αυτή από μόνη της δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα (πέραν αυτού στο υπόδειγμα που ανέβασε ο συνάδελφός σας υπάρχουν σφάλματα, γιατί πρόκειται για αντίγραφο που χρησιμοποιήθηκε για την έκτακτη εισφορά του Αλογοσκούφη. Τώρα το νομικό πλαίσιο έχει διαφορηποιήσεις σε σχέση με τότε )

Link to comment
Share on other sites

μου ηρθε και εμενα το τελος επιτηδευματος και ειναι 300 ευρω, ειχα κανει εναρξη 09/05/2005, οποτε εκλεισα την κρισιμη πενταετια μεσα στο 2010, κανονικα σαν τελος επιτηδευματος δεν θα επρεπε να ερθει το (8/12)*300=200 ευρω και οχι 300? καθωτι ανεργη, αποτελει σημαντικο θεμα για εμενα αυτη η διαφορα. ξερει κανεις να απαντησει? και αν δεν το πληρωσω καθολου, τι συνεπειες θα εχω? και αν τελικα παω να το πληρωσω αλλα οχι τωρα (γιατι δεν παιζει μια) αλλα σε δυο μηνες θα εχω απλα την επιβαρυνση του 1 ή 1,5% ανα μηνα (ποσο ακριβως ειναι δεν ξερω:???:) ή και τιποτε αλλο χαρατσι? και επισης επειδη θα κλεισω τα βιβλια μεχρι τελος του ετους για να γλυτωσω τα επομενα χαρατσια μιας και ειμαι ανεργη (εργαζομουν σε εταιρεια με απυ και εχω απολυθει) αυτο φανταζομαι θα το βρω εμποδιο αν δεν το πληρωσω,ε?

Link to comment
Share on other sites

Καμία άλλη συνέπεια πέρα από τις προσαυξήσεις του 1% ανά μήνα και το ότι δε θα μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα μέχρι να το πληρώσεις.

Τα βιβλία σου δεν υπάρχει λόγος να τα κλείσεις. Είναι μπελαλίδικη και επικίνδυνη διαδικασία καθώς εκτός του ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεις δουλειά, περνάς έλεγχο για να τα κλείσεις. Αν δεν κόψεις τίποτα δεν χρεώνεσαι τέλος επιτηδεύματος για το έτος που δεν έκοψες ούτως ή άλλως. Τα βιβλία μας θα τα κλείσουμε όλοι μαζικά, αν και όταν θεσπιστούν (παράλογα είμαι σίγουρος) "αντικειμενικά" κριτήρια (=τεκμήρια). Εκεί θα ξεσπάσει πόλεμος. Μέχρι τότε κάτσε όπως είσαι. 4 μηδενικές περιοδικές+1 εκκαθαριστική+1 συγκεντρωτική το χρόνο, δεν είναι και κάτι σπουδαίο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.