Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τέλος επιτηδεύματος σε μισθωτό μηχανικό που διατηρεί ανοιχτά βιβλία


kostasgr

Recommended Posts

μου ηρθε και εμενα το τελος επιτηδευματος και ειναι 300 ευρω, ειχα κανει εναρξη 09/05/2005, οποτε εκλεισα την κρισιμη πενταετια μεσα στο 2010, κανονικα σαν τελος επιτηδευματος δεν θα επρεπε να ερθει το (8/12)*300=200 ευρω και οχι 300?

 

@tpanag

amstel ή kaiser να είναι.

Και επειδή εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη, δε μας σερβίρουν ποτέ ξεροσφύρι, κανόνισε και τα ξηροκάρπια.

 

@aloha

και εμένα η γνώμη μου είναι αυτή ακριβώς που σου αναφέρει ο tpanag.

Σε θέματα φορολογικά να τον ακούς. Μπορεί να χάνει που και που καμιά μπύρα, αλλά είναι πολύ ενημερωμένος και αγωνιστικός.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 158
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μου ηρθε και εμενα το τελος επιτηδευματος και ειναι 300 ευρω, ειχα κανει εναρξη 09/05/2005, οποτε εκλεισα την κρισιμη πενταετια μεσα στο 2010, κανονικα σαν τελος επιτηδευματος δεν θα επρεπε να ερθει το (8/12)*300=200 ευρω και οχι 300? καθωτι ανεργη, αποτελει σημαντικο θεμα για εμενα αυτη η διαφορα.

 

 

Τα παραπάνω που γράφετε δεν προκύπτουν από το νόμο δηλ. Ν 3986/2011 άρθρο 31 και ΠΟΛ 1167/02-08-2011.

Η μείωση για το τέλος επιτηδεύματος ισχύει σε όσους έκαναν διακοπή δραστηριότητας μέσα στο 2010, οπότε θα χρεωθούν τα αντίστοιχα δωδέκατα.

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

amstel ή kaiser να είναι.

Και επειδή εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη, δε μας σερβίρουν ποτέ ξεροσφύρι, κανόνισε και τα ξηροκάρπια.

 

Είσαι και μακριά. Να δω αν και πότε θα ανέβω ξανά... Ό,τι θέλεις και από τις ακριβές μπύρες ακόμα και μεζέ "σοβαρό". Παραδέχομαι την ήττα μου. Απλά ας αφήσουμε ένα παραθυράκι ανοιχτό. Έλαβε εκκαθαριστικό ένας φίλος (ελ. επαγγελματίας αλλά όχι μηχανικός), με έδρα σε οικισμό <500 κατοίκων και του χρέωσαν το 300άρι. Είχε σημείωση όμως επί αυτού του θέματος και έλεγε να κινηθεί ανάλογα αν δεν υποχρεούται τελικά σε πληρωμή. Δηλαδή τα κριτήρια που χρησιμοποίησαν για να αποστείλουν τα εκκαθαριστικά παραδέχονται ότι παραήταν αυτοματοποιημένα και δεν λαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις εξαίρεσεις υπόψιν τους. Κάποιοι που έλαβαν ειδοποίηση να πληρώσουν, τελικά εξαιρούνται. Ίσως γίνεται το ίδιο και για την αναλογία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

«Έκτακτο» πακέτο μέτρων 2 δισ. ευρώ ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν επιβληθεί μέχρι την 16η Ιανουαρίου του 2012, διαφορετικά οι ξένοι απειλούν να μην ξανάρθουν στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητεί διπλασιασμό του τέλους επιτηδεύματος για 800.000 αυτοαπασχολούμενους από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ και κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. κατά 30% σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βόρειες Σποράδες.

 

 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=445573&cid=8

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας το εχω ξαναπει...

Το σωστοτερο θα ειναι ολες οι αμοιβες μας να καταθέτονται σε δημοσιο λογαριασμο και να μας δινουν πισω οτι νομιζουν αυτοι...

 

:evil: :evil: :evil: :evil:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ας το πάνε 10.000 το "τέλος επιτηδεύματος". Δεν σκόπευα ούτε καν το 500άρικο να πληρώσω. Έχω ήδη μέχρι τότε θεωρήσει ένα ακόμα 50φυλλο μπλοκ ΑΠΥ για να κάνω τη δουλειά μου όσο κρίνω εγώ ότι θέλω, έχω μεταβιβάσει το 1,5 σπίτι και το αυτοκίνητό μου σε γονείς και αδερφό. Τον Απρίλη υποβάλλω την τελευταία φορολογική μου δήλωση. Το πραγματικό μου εισόδημα για το 2011 είναι πολύ κάτω του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ. Θα αναγραφεί και ως σημείωση, ότι δεν αναγνωρίζω οποιοδήποτε "τεκμήριο διαβίωσης" καθώς ανάλωσα εισοδήματα παρελθόντων ετών τα οποία ήδη έχουν φορολογηθεί νομίμως, δεν έχω επιστροφή φόρου προφανώς, κατά συνέπεια και οποιοδήποτε "πολυεκκαθαριστικό" το Μάιο-Ιούνιο φέτος (στην πολύ μικρή πλέον πιθανότητα να έχουμε έως τότε παραμείνει σε ευρωζώνη και Ε.Ε.) πηγαίνει κατευθείαν στην ανακύκλωση χωρίς καν να ανοιχτεί ο φάκελος. Οι δραστηριοποιούμενες στο εξωτερικό -και ιδίως στα Βαλκάνια- πλέον εταιρείες από όσο μαθαίνω, άρχισαν να προσλαμβάνουν,ασφαλίζουν και πληρώνουν με βάση τα ισχύοντα στη χώρα δραστηριότητας. Ας κρατήσουν ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος συνεπώς τα "ενεργά ΑΦΜ" να τα χαίρονται και ας πάνε να μαζέψουν από ...τα δέντρα να πληρώσουν τους δανειστές.-

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δε νομίζω... εφόσον έχεις ανοιχτά βιβλία Β κατήγορίας δλδ είσαι ΚΑΙ ελεύθερος επαγγελματίας...... 500€ προς το παρόν! από τον Ιούνιο... βλέπουμε!!!

Μη τους δώσεις την ευκαιρία αύριο να σε φτωχήνουν ακόμα περισσότερο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.