Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση προς ΑΕΙ και ΚΕΚ για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών


ssouanis

Recommended Posts

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών απηύθυνε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Η εκπαίδευση αφορά θέματα κτιρίων, λεβήτων - εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού. Στόχος του υπουργείου είναι να συσταθεί το συντομότερο το οριστικό μητρώο μόνιμων ενεργειακών επιθεωρητών. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν την ευθύνη έκδοσης των ενεργειακών πιστοποιητικών με τα οποία τα κτίρια κατατάσσονται σε βαθμίδες ενεργειακής κατανάλωσης. Η έκδοση πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική από την αρχή του έτους για τα κτίρια ή διαμερίσματα που μεταβιβάζονται.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

=1158&language=el-GR"]http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1158&language=el-GR

 

Στην ανωτέρω ανακοίνωση του υπουργείου υπάρχει το link "σχετική πρόσκληση" το οποίο ανοίγει ένα αρχείο pdf όπου υπάρχει ο κύκλος μαθημάτων υποχρεωτικής και προαιρετικής(!) επιλογής.

 

60 ώρες ο κύκλος υποχρεωτικών μαθημάτων για τον επιθεωρητή κτιρίων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

άργησαν επιδεικτικά ………

, έπρεπε να κατακλύσουμε με επιστολές τους αρμοδίους υπουργούς , το ΤΕΕ , ωστε επιτέλους κάτι να κινηθεί ώστε να εξομαλυνθεί η αγορά την οποία έκλεισαν αδικαιολόγητα με τον αντιεπιστημονικο - περιεργο νόμο τους........

Τώρα ερχόμαστε στα πρακτικά προβλήματα του περιέργου νόμου , όπου αν και τελειώσαμε πολυτεχνείο , έχουμε μεταπτυχιακά θα δώσουμε μίνιμουμ ένα χιλιάρικο για ένα σεμινάριο , ουσιαστικά 36 ωρών , αφού οι υπόλοιπες είναι ΄΄ πρακτική άσκηση ΄΄.

Αλλά αφού μόνη έγνοια του επιμελητήριου ήταν η προβλεψη για προσωρινούς , τα υπόλοιπα δεν τους πολυενοιαζαν όταν ψηφιζόταν ο νόμος.

Για Την τρομερή επαγγελματική ζημιά που υπεστήκαμε , όχι μόνο οικονομική αλλά κυρίως επαγγελματικού προφίλ με τον αποκλεισμό μας θα αποζημιωθούμε;;;;;

 

Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι από την στιγμή που άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου , οι διαδικασίες κινήθηκαν γρηγορότερα…….Μπραβο στον καινουριο υπουργο!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ήδη έστειλε mail με το ακόλουθο περιεχόμενο:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

 

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παρακολουθεί τις εξελίξεις, που αφορούν την οριστικοποίηση του περιεχόμενου καθώς και τους ειδικότερους όρους διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους υποψήφιους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

 

(α) Κτιρίων,

 

(β) Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και

 

(γ) Εγκαταστάσεων Κλιματισμού,

 

Για την πληρέστερη ενημέρωση και διευκόλυνση των υποψήφιων Ενεργειακών Επιθεωρητών, στην ιστοσελίδα http://www.iekemtee.gr θα αναρτηθεί κατάλογος διεξαγωγής των προγραμμάτων για όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Ινστιτούτου στα τηλέφωνα: 210 5221638, 210 5221195 (ώρες: 10:00-15:00)

 

προς το παρόν δεν έχει αναρτηθεί κάτι στο site.

Γνωρίζουμε τελικά ποιοι θα έχουν δικαίωμα να συμπεριληφθούν στο σώμα των μόνιμων ενεργειακών επιθεωρητών? Θα ισχύουν τα περί 10ετούς εμπερίας ή απλά θα αρκούν τα σεμινάρια και θα υπάρξουν εξετάσεις?

Link to comment
Share on other sites

γνωρίζουμε εδω και έναν χρόνο από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος - δώρο.....

σε αυτόν δεν παίζει ρόλο η ειδικότητα αλλά να παρουσιάσεις αποδεδειγμένη εμπειρία 4 χρόνων σε ΗΜ....

όχι να είσαι απλως γραμμένος 4 χρονια στο ΤΕΕ .

 

εγώ πιστεύω ότι είναι άδικος για τους νεότερους ειδικότερα ΜΜ , ΗΜ ,οι οποίοι τσουβαλιάστηκαν με άσχετες ειδικότητες ενώ είναι το κατεξοχήν αντικείμενο σπουδών τους…….

 

εδω που τα λεμε οι μηχανικοι οι οποιοι εχουν δικαιωμα να κανουν μελετη ΚΕΝΑΚ , ΗΜ κτλ κτηριου μολις παρουν την αδεια εξασκησης , δεν μπορω να καταλαβω πως αποκλειστηκαν απο την πολυ πιο ευκολη επιθεωρηση κτηριου.......

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Αγαπητοί συνάδελφοι καλώντας το ΙΕΚΕΜ/ΤΕΕ σήμερα μου είπαν πως δεν έχει βγει τίποτα ακόμη παρόλο που υπάρχουν ανακοινώσεις για το τρέχον Φθινόπωρο λόγω του ότι δεν έχει ψηφιστεί το σχετικό ΦΕΚ.

 

Προς το παρόν τρέχει μόνο ένα σεμινάριο "ενημερωτικό", αυτό δηλαδή που έτρεχε τόσο καιρό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.