Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση με παλιούς όρους


Recommended Posts

Καλησπέρα!Υπαρχει μια παλιά οικοδομή η οποία έβγαλε άδεια με παλιούς όρους δόμησης. Στην άδεια αυτή δεν εξάντλησε το συντελεστή δόμησης. Μπορεί να τους εξαντλήσει σήμερα ή πρέπει να εφαρμοστούν οι σημερινοί?

Υ.Γ. Σύμφωνα με τους νέους όρους δόμησης ο συντελεστής δόμησης του κτιρίου έχει εξαντληθεί.Επίσης δεν έχουν γίνει έστω τα μπετά ώστε να μπορεί να εκμεταλευτεί τους παλιούς όρους. Μπορεί να γινεί τελικα προσθήκη καθ' ύψος

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση οποιασδήποτε προσθήκης η συνολική εκμετάλλευση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης της περιοχής, κατά το χρόνο χορήγησης της άδειας οικοδομής.

Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα στα οποία μειώνεται ο συντελεστής δόμησης, εφόσον ένας ή περισσότεροι των συνιδιοκτητών έχούν οικοδομήσει κατά το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους με βάση τον παλιά συντελεστή δόμησης, η επιφάνεια της προσθήκης που επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί για τις λοιπές συνιδιοκτησίες και μόνον όταν πρόκειται για κατοικία πρέπει να είναι ίση με το γινόμενο του νέου μειωμένου συντελεστή δόμησης επί το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου που έχει έκαστος συνιδιοκτήτης. "

β. Άδειες που έχουν εκδοθεί κατ' εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 23 του ν. 1577/1985 μετά την ισχύ του άρθρου 33 του ν. 2664/1998 εκτελούνται όπως εκδόθηκαν και αναθεωρούνται κατά τη διάρκεια ισχύος τους χωρίς αύξηση της επιφάνειας και του όγκου του κτιρίου.

Επίσης εκδίδονται σύμφωνα με τη διάταξη αυτήν οικοδομικές άδειες για τις οποίες έχει υποβληθεί στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος ο πλήρης φάκελος για την έκδοση αυτών.

Πρόκειται για την ερμηνευτική εγκύκλιο 55/2000 επί του ΓΟΚ85.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

ισχυει και για προσθηκη καθ' υψος αυτο? εννοω οτι μολις τωρα το διαβασα, εχει ηδη βγει η αδεια, αλλα μπορω να προχωρησω σε αναθεωρηση ( ισχυει η αδεια)

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, ss_sk

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Έχω την εντύπωση πως υπάρχει και ειδικότερη αναφορά και πιο πρόσφατη (από το 2000 που αναφέρεται από τους συναδέλφους) για "πλήρη φάκελο αρχιτεκτονικής μελέτης" που έχει υποβληθεί στο Σ.Α., αλλά δεν μπορώ να βρω το σχετικό.

Θα το ήθελα γιατί έχω μια υπόθεση σε μεταβατική περίοδο.  Αν κάποιος ξέρει κάτι σχετικό, παρακαλώ;

Σχετικά εγώ έχω βρει:

Παράθεση

"Επίσης εκδίδονται σύμφωνα με τη διάταξη αυτήν οικοδομικές άδειες για τις οποίες έχει υποβληθεί στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος ο πλήρης φάκελος για την έκδοση αυτών" παρ.5β, Άρθ.20, ν.2831/2000 και


"Οικοδομικές άδειες για τις οποίες έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκδίδονται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις." ν4030/11 παρ3, Άρθ.45.


Νέος νόμος 4759/2020, για τον Εκσυγχρονισμό της Πολεοδομικής Νομοθεσίας,  Άρθρο40, παρ.4
"Εκδίδονται με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου οικοδομικές άδειες στις παρακάτω περιπτώσεις: ... δ) εάν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία ή στο αρμόδιο όργανο (Σ.Α., ΚΕ.Σ.Α. κ.λπ.) αίτηση με πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις για τη χορήγηση οικοδομικής άδειας

 

Edited by csimeon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.