Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λύσεις α λα ... ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

πραγματικά το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περπατίσεο καθόλου αν στα εκτός σχεδίου έχουν πρόστιμο 90% της αντικειμενικής τους κλέγανε. Δεν υπάρχει περίπτωσει να νομιμοποιήσει ούτε ενας.

Link to comment
Share on other sites

Σίχαμα νόμος.

Σιχαμα λογική. Για ακομα μια φορα ο παρανομος επιβραβευεται και ο νομιμος αποκτα και παλι τη ταμπελα του μακακα.

Μα και φυσικά λαμογιο Ελληνας.

Ελληνες ειμαστε και φαινετα......

Link to comment
Share on other sites

Μα η εγκύκλιος που επικαλείσε συναδελφε δεν ζητά ουτε 2 μηχανικούς, ουτε απαραίτητα πολιτικό μηχανικό.

 

 

 

Μάλλον το μπερδεύεις με την δήλωση για τα επικίνδυνα (ΠΔ του 1929)

 

Στο πρώτο κομμάτι λέω τι ζητούσε ο ΕΟΤ παλιά και στο δεύτερο τι ζητούσαν για νομιμοποίηση με τον 1337. Είναι διαφορετικά πράγματα.

 

....

 

Λένε πως σε περίπτωση μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας θα γίνει Τ.Ε. που θα δηλώνουμε την ύπαρξη ή μη φέροντος οργανισμού. Πόσο άσχετοι μπορεί να είναι. Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει φέρων οργανισμός; Από ότι υλικό και να είναι κάτι θα υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως το μπερδευεις με βεβαιωση Στατικης επαρκειας; Γιατι εγω αυτο ακουω εδω και μερες.

Μαλιστα σε σημερινη συζητηση στην ΝΕΤ οταν ο δημοσιογραφος ρωτησε, δηλαδη ο μηχανικος πρεπει να ελεγχει τουβλο τουβλο την κατασκευη, ο "ειδικος" του απαντησε ΝΑΙ.

Δεν μπορω να καταλαβω πως στους η/χ ηταν στην υπευθ. δηλ. του ιδιοκτητη και τωρα την εβαλαν στου μηχανικου. Δεν υπαρχει ΤΕΕ παρων;

Link to comment
Share on other sites

Αντιγραφή από το Ν/Σ έκανα.

Άρθρο 24 Σελίδα 31

 

Επίσης λέει πως το πρόστιμο θα το υπολογίζουμε εμείς σε έντυπο ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΕ ή του ΥΠΕΚΑ, το θεωρεί προσωρινά η υπηρεσία για τον υπολογισμό του προστίμου και οριστικά μέχρι την εξόφληση του προστίμου....

 

teaythereta2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να συνεργαστούμε, εγώ ετοιμάζω το σχετικό πρόγραμμα για τα Η/Μ.

Θα βάζεις τους ορόφους και τα τετραγωνικά και θα σου υπολογίζει ανελκυστήρα, ύδρευση, θέρμανση, θερμικές απώλειες, κλιματισμό, κενακ, ύδρευση, αποχέτευση, κτλ.

 

sdim μέσα για τη συνεργασία. ;)

 

Επίσης, αναπτύσσω μία σειρά εργαλείων σε συνεργασία με την αυτή τη Σχολή Μέντιουμ (ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση, απλά τεκμηριώνω το ακαδημαϊκό υπόβαθρο της τεχνικής!:lol:) για τα αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια. Γιατί όπως είναι γνωστό στα κτίρια με οικοδομική άδεια η στατική μελέτη έχει ακολουθηθεί πιστά ως ευαγγέλιο! :lol:

 

Εργαλείο 1: Αντισεισμική Τράπουλα

 

Πρόκειται για επαναστατικό εργαλείο πρόβλεψης σεισμών και καταστροφών στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου. Επίσης, αν δεν έχετε δουλειά μπορείτε να ρίξετε και καμιά πασιέντζα ή αν είστε καλοί στο πόκερ να γδύσετε τον υποψήφιο πελάτη σας ή τους φίλους σας! :lol:

 

Εργαλείο 2: Κρυστάλλινη Σφαίρα Μη Καταστροφικού Ελέγχου

 

Ξεχάστε υπερήχους και τα συναφή. Με την κρυστάλλινη σφαίρα θα ξέρετε ακριβώς τον οπλισμό, που έχει μπει στον φέροντα οργανισμό και ακόμη πόσες μπύρες είχαν πιει τα μαστόρια κατά το σιδέρωμα της οικοδομής. :lol:

 

Εργαλείο 3: Κρύσταλλοι Σεισμικής Καταπόνησης Κατασκευής

 

Πρόκειται ίσως για την αφρόκρεμα του αντισεισμικού ελέγχου! Οι κρύσταλλοι έχουν υποβληθεί για 30 ημέρες σε ακτινοβολία από τις συνεντεύξεις του Επίτιμου (Ένας είναι αυτός!) στους Φακέλους του Παπαχελά. Τους βάζετε στο κτίριο για 24 ώρες και αν δεν πέσει, τότε η στατική του επάρκεια είναι σίγουρη! Μπορείτε να υπογράψετε και με κλειστά τα μάτια! :lol:

 

Δώρο, το μολύβδινο κουτί φύλαξης των κρυστάλλων και ένα dvd με τις συνεντεύξεις του Επίτιμου για να φορτίζετε τη συσκευή. :lol:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με όλους αυτούς τους συντελεστές, θα μπορούσαν να βάλουν και την αμοιβή μας ως επαρκές ποσοστό επί του προστίμου. Νομίζω είναι δίκαιο.

Link to comment
Share on other sites

Με το νομο της Βασως δεν νομιζω να εβγαινε προστιμο 8500Ε....

 

Ναι έβγαινε. Με την προϋπόθεση να είναι χτισμένο προ 01.01.2004 και εφάπαξ καταβολής, οπότε και είχες έκπτωση 50%.

Είναι σίγουρο.

Άμα θέλεις σου στέλνω και χαρτιά :smile: (όχι προς δημόσια θέα βέβαια)

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή για αυθαίρετα με οικοδομική άδεια θα αφορά στην ΤΕ με αντίγραφα σχεδίων όπως στον 3843/10 και στην δήλωση στατικής επάρκειας κλπ κλπ

 

Η αμοιβή για αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια θα αφορά στην ΤΕ με δημιουργία σχεδίων κατόψεων και εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος και στην δήλωση στατικής επάρκειας κλπ κλπ

 

Δεν παρατήρησα να λέει κάπου πως θα μπαίνει ή δεν θα μπαίνει στην ρύθμιση ανάλογα με το τι γράφει η δήλωση, οπότε καταλαβαίνω πως και ετοιμόροπο να είναι θα μπει στην ρύθμιση. Στον 1337/83 δεν έμπαιναν τα επικίνδυνα (τότε δεν είχαν μεγάλη ανάγκη χρημάτων :()

 

υ.γ. Επειδή από κάποιον/κάποιους θα αναφερθεί, σίγουρα με το συγκεκριμένο επιβραβεύεται ο κλέφτης και ο απατεώνας, στο συντριπτικό ποσοστό των αυθαιρέτων, αλλά αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα από καταβολής του κράτους και πλέον δεν με ενδιαφέρει καθόλου διότι μην ανήκοντας τόσα χρόνια σε αυτήν την κάστα δεν είδα προκοπή. Το μόνο που με ενδιαφέρει πλέον είναι να έχω δουλειά ώστε να ζήσω την οικογένειά μου, χωρίς να παρανομώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.