Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λύσεις α λα ... ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Για το θέμα των αμοιβών χθες στο μεσημεριανό δελτίο της νετ, βγήκε ένας συνάδελφος προφανώς και είπε ότι η τεχνική έκθεση μηχανικού κοστολογείται περίπου 250 ευρώ!!! και το τοπογραφικό ανάλογα με το εμβαδόν του οικοπέδου.

Θα προσπαθήσουν να περάσουν γραμμή στον κόσμο ότι η αμοιβή θα είναι μια τεχνική έκθεση του μηχανικού, απαράδεκτο ειδικά από το κρατικό κανάλι που κάνει την δουλειά του. Το τεχνικό επιμελητήριο οφείλει να βγάλει έστω ένα σύνθετο πίνακα για τις νόμιμες αμοιβές και από εκεί και πέρα να γίνεται έκπτωση ή προσαύξηση ανάλογα με την περίπτωση, όπως θα γίνεται μελλοντικά και για τις οικοδομικές άδειες.

Link to comment
Share on other sites

Λάθος στον υπολογισμό παραβόλων;

Σύμφωνα με την τελευταία διόρθωση του σχεδίου Νόμου και όσον αφορά τον υπολογισμό παραβόλων, τι παράβολο πληρώνουμε όταν έχουμε κτίριο/χρήση από 101 έως 200 τμ όταν δεν είναι κτίριο κύριας και μοναδικής χρήσης;

 

Μήπως υπάρχει λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Με την ψήφιση του νεου νόμου για τα αυθαίρετα έχει ακούσει κανένας αν καταργούνται οι παλιοί νόμοι περι αυθαιρέτων:::(βλέπε 1337/83)Γιατί έχει μπεί ο συντελεστής παλαιότητας για τα προ 1983 κτίσματα αφου για επιβεβαιωμένα κτίσματα προ του 1983 πας με το διπλάσιο της εισφοράς το οποίο εινια σίγουρα μικρότερο απο το πρόστιμο του νέου νόμου:::: Αν γνωρίζει κανένας ας απαντήσει παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Το μικρότερο πρόστιμο που μπορεί να καταλογισθεί, αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με την παρ. 6β του άρθρου 25, είναι 1.500 ευρώ για εκτός σχεδίου και 2.000 ευρώ για εντός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαίνω το

3. είδος χρησης

γιατί ολοι οι συντελεστές ειναι μειωτικοί 0.4, 0.5, 0.6. ?

ποιό ειναι το πλεονέκτημα της Α¨ Κατοικίας ?

Link to comment
Share on other sites

Στο έντυπο υπολογισμού η αποθήκη σε ένα αγροτεμάχιο, σε ποια κατηγορία εντάσσεται?(κατοικία α ή β δεν είναι, μεταποίηση?παροχή υπηρεσιών δεν είναι)

 

Επίσης κάπου γίνεται λόγος για αμοιβές βάσει του νέου νόμου ή να περιμένουμε εγκύκλιο κτλ που θα καθορίζει νόμιμες?Το πρόσεξε κάποιος?

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται με τους χωρους εντος κελυφους μετα τις 2 ιουλιου του 2009.

Σύμφωνα με τον νέο υπολογισμο προστιμων αυθαιρετων

1. Για υπογειο που εχει γινει κατοικια με οικοδομικη άδεια, εντος σχεδίου, στο εδάφιο 4 συμπληρώνω ΝΑΙ (?) και στο εδάφιο 5 πού συμπληρώνω τα τετραγωνικά, στους κύριους ή στους βοηθητικούς χώρους ?:shock:

2. Αντίστοιχα για τους ημιυπαίθριους τι κάνω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.