Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρήση γής για κτίριο "μεταφορικής εταιρείας"


Recommended Posts

Να προστεθεί χρήση στη γενική κατοικία που ρητά δεν την προβλέπει το ΠΔ των χρήσεων γης ΔΕΝ γινεται (διοτι απλά δεν προβλέπεται τέτοια δυνατότητα και επιπλέον είναι αλλαγή δυσμενέστερη). Άρα την υπεραγορά ξεχάστε την.

 

Να επιτραπεί χρήση που ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στο ΠΔ των χρήσεων γης και η πολεοδομική μελέτη την απέκλεισε (σύμφωνα με το άρθρο 11 του παραθέτεις) ενώ το ΓΠΣ δεν την απέκλειε καταρχήν, είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Αν πχ τεκμηριωθεί ότι δεν είναι δυμενέστερη αλλαγή το να επιτραπούν με τροποποίηση γραφεία και στους ορόφους σε περιοχή γενικής κατοικίας που γραφεία και καταστήματα επιτράπηκαν μόνο στο ισόγειο, ενώ το ΓΠΣ δεν προσδιόριζε τέτοιους περιορισμούς.

 

Να προστεθεί χρήση ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ εφόσον αυτή ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΠΔ των χρήσεων γης, έχει κριθεί από το ΣτΕ ότι είναι επιτρεπτό, εφόσον τεκμηριωθεί ότι συμβιβάζεται με τις λοιπές επιτρεπτές χρήσεις (Γιατί απλούστατα κάπου πρέπει να μπορούν να κατασκευαστούν οι αναγκαίες χρήσεις που δεν προβλέφθηκαν το 1987...)

 

Στο χονδρεμπόριο που αναφέρεις αποκλείεται να επιτραπεί κατοικία και η αλλαγή χρήσης σε Γενική Κατοικία για παράδειγμα, θα πρέπει να μην είναι αντίθετη στο ισχύον ΓΠΣ και να τεκμηριώνεται ότι καλύπτονται αλλού οι χωρικές ανάγκες χρήσεων χοδρεμπορίου.

 

Ετοιμάζεται πάντως αναθεωρημένο ΠΔ χρήσεων γης με χρονικό ορίζοντα εντός του 2011 (δέσμευση Μνημονίου)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς εκδόθηκε άδεια για υπεραγορά σε περιοχή με χρήση γενικής κατοικίας. Στην Ελλάδα, όμως, όλα γίνονται, ακόμη περισσότερο όταν εκπροσωπείς μια πολυεθνική εταιρεία.

 

Μήπως, όμως, υπάρχει και κάποια άλλη τροποποίηση που δεν την γνωρίζεις;

Μην μου πεις ότι "δεν γίνεται με τροποποίηση σε περιοχή με ΓΚ" γιατί είπαμε ... στην Ελλάδα όλα γίνονται.

 

2. Για την περίπτωση της χρήσης χονδρεμπορίου είναι πιθανόν ο Δήμος να εκμεταλλεύτηκε τη διάταξη του άρθρου 7 ότι οι χρήσεις "Γραφεία-Εστιατόρια-Αναψυκτήρια" επιτρέπονται μόνον με την προϋπόθεση ότι αποτελούν τμήμα των εγκαταστάσεων χονδρικού εμπορίου ή εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων σ' αυτές και ζήτησε την εφαρμογή της για το πρόγραμμα που αναφέρεις. Κατά την άποψή μου, πρέπει να έχει εκδοθεί σχετική διοικητική πράξη και για την περίπτωση αυτή.

 

3. Σε ότι αφορά στο άρθρο 11, θεωρώ ότι περιγράφει τη δυνατότητα απαγόρευσης κάποιας χρήσης σε ένα ΟΤ ή οικόπεδο ή όροφο από εκείνες που επιτρέπονται στην περιοχή και όχι το αντίθετο, όπως επιθυμεί ο πελάτης σου.

 

4. Με το άρθρο 29 του ν. 2831/2000 που παραθέτεις καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των οργάνων των Κράτους για την άσκηση των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων. Το άρθρο αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ με τη βασική νομολογία του ότι η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από τα όργανα του Κράτους και όχι από αιρετά όργανα. Αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 παρ. 1 του ν. 3044/2002 αλλά και η παρ. 3 του νέου άρθρου (29) κρίθηκε αντισυνταγματική με την απόφαση 1240/2006 του ΣτΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πρόβλημα με την ανέγερση κτιρίου αποθηκών και γραφείων μεταφορικής εταιρείας;

 

ΚΑΝΑ, βρήκα κάτι γιαυτό, ρίξτου μια ματιά:

 

Εγκ-24493/10080/36/5-11-02

Εγκαταστάσεις πρακτορείων μεταφορών και εμπορευματικοί

διαμετακομιστικοί σταθμοί αυτοκινήτων.

 

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων

πρακτορείων μεταφορών (για φορτηγά) και εμπορευματικών

διαμετακομιστικών σταθμών αυτοκινήτων, διευκρινίζουμε ότι

επιτρέπονται εκεί όπου από το ΠΔ/23-2-87 περί "χρήσεων γης"

(ΦΕΚ-166/Δ/87) προβλέπονται αθροιστικά οι ειδικές χρήσεις κτίρια,

γήπεδα αποθήκευσης και κτίρια, γήπεδα στάθμευσης, δηλαδή στις

περιοχές όπου επιτρέπονται οι χρήσεις των Αρθ-5, Αρθ-6 και Αρθ-7

(ΒΙΠΑ, ΠΙΟΠΑ, Χονδρεμπόριο) του ως άνω Προεδρικού Διατάγματος.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε οικόπεδο εντός οικισμού προ του 23 όπου βάσει Γ.Π.Σ ισχύει γενική κατοικία μπορεί να εκδοθεί Ο.Α αποθήκης-logistic? Να επισημάνω πως η χρήση του κτηρίου θα είναι καθαρά για αποθήκευση εμπορευμάτων . Συνεπώς δεν θα υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός...

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο εντός οικισμού προ του 23 όπου βάσει Γ.Π.Σ ισχύει γενική κατοικία μπορεί να εκδοθεί Ο.Α αποθήκης-logistic? Να επισημάνω πως η χρήση του κτηρίου θα είναι καθαρά για αποθήκευση εμπορευμάτων . Συνεπώς δεν θα υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός...

 

Όπως έχει ειπωθεί και παραπάνω, εσύ θες «κτίρια, γήπεδα αποθήκευσης», που δεν παίζουν στην γενική κατοικία. ΦΕΚ 166/Δ/87.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος για τον οποίο ρωτάω dsworks είναι καθώς το ακίνητο βρίσκεται εντός οικισμού προ του 23. Βάσει του άρθρου 6 παρ 1γ του Ν3325/05 επιτρέπεται εντός οικισμού η εγκατάσταση επαγγελματικών εργαστηρίων και αποθηκών της παρ 1γ του αρθρου 2 (...). Βεβαια στο ΓΠΣ όπου απεικονίζονται οι χρήσεις γης φαίνεται η περιοχή ως Γενικής κατοικίας. Από εκεί προκύπτει ο προβληματισμός μου αν τελικά επιτρέπεται ή όχι η έκδοση Ο.Α αποθήκης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επανερχομαι στο θεμα καθως σε μια αναζητηση για τη δυνατοτητα δομησης αποθηκης logistic σε περιοχη εντος οικισμου προ του 23 με παραπεμψαν στο ΠΔ 79/2004 οπου επιτρεπει την δομηση logistic τυπου Α . Αναρωτιεμαι επομενως εαν μπορω να δειξω ενα κτηριο οπου σαν καλυπτομενη επιφανεια θα εχει 1200m απο τα οποια τα 800 θα ειναι χωροι αποθηκων και τα υπολοιπα 400 χωροι γραφειων πετυχαινοντας κατ αυτο τον τροπο και την εξαντληση της δομησης για την περιοχη και τη μη υπερβαση του οριου των 800 τμ ωφελιμης καλυπτομενης επιφανειας που ειναι για τις αποθηκες τετοιου τυπου. Γενικα μ ενδιαφερει η αποψη σας για την παραμετρο αυτη που θετει ως προς το οριο της ωφελιμης καλυπτομενης επιφανειας 800μ. Παρακαλω οποιος εχει γνωση σε τετοια θεματα ας δωσει τα φωτα του

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.