Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης δασικών χαρτών


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΗΣ

Recommended Posts

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης δασικών χαρτών

 

Η Κτηματολόγιο ΑΕ, στο πλαίσιο επιτάχυνσης της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου και ενόψει της επικείμενης προκήρυξης του νέου προγράμματος κτηματογράφησης που αφορά 268 περιοχές 19 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, προκήρυξε δύο διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς μελετών κατάρτισης δασικών χαρτών, συνολικού προϋπολογισμού 38,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα κατάρτισης μελετών δασικών χαρτών, που θα καταγράψει περίπου 24,7 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Με την ολοκλήρωση και του νέου προγράμματος κατάρτισης Δασικών Χαρτών θα έχουν καταγραφεί 31,3 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης, που αντιστοιχούν στο 43% της συνολικής εκτιμώμενης δασικής έκτασης της χώρας.

 

Ειδικότερα:

 

1. Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός «Μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές της χώρας» συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 37,2 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις που θα ανατεθούν μέσα από τον διαγωνισμό αφορούν στην κατάρτιση δασικών χαρτών για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής (εκτός Αγίου Όρους), Πιερίας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Μαγνησίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας (εκτός των περιοχών για τις οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί δασικοί χάρτες στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων κτηματογράφησης). Η δασική έκταση των περιοχών αυτών εκτιμάται σε 24 εκατ. στρέμματα.

 

Οι περιοχές που εντάσσονται στο συγχρηματοδοτούμενο έργο είναι περιοχές που κατά κύριο λόγο είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007 ή περιλαμβάνουν εκτεταμένα τμήματα από περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

 

2. Ο δεύτερος διεθνής διαγωνισμός «Μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη σε 79 περιοχές της χώρας», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατάρτιση δασικών χαρτών για όσες περιοχές του νέου προγράμματος κτηματογράφησης των 268 περιοχών δεν συμπεριλαμβάνονται στον προαναφερθέντα διαγωνισμό που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ. Οι 79 περιοχές ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Ξάνθης και Σερρών. Η δασική έκταση των περιοχών αυτών εκτιμάται στα 781.600 στρέμματα.

 

Με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης δασικών χαρτών γίνεται πράξη η επιτάχυνση της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου σε ό,τι αφορά στην αποκάλυψη της δημόσιας περιουσίας, καθώς μέσα απ΄αυτό θα καταγραφεί δασική έκταση 3,5 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που έχει καταγραφεί συνολικά μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Η Κτηματολόγιο ΑΕ, στο πλαίσιο επιτάχυνσης (XA!XA!XA!XA! Επιτάχυνση!!! ΧΑ!ΧΑ!)της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου και ενόψει ........., προκήρυξε δύο διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς μελετών κατάρτισης δασικών χαρτών, συνολικού προϋπολογισμού 38,9 εκατ. ευρώ.(Συμπεριλαμβάνονται οι μίζες των υπαλλήλων... Μην ανησυχείτε, δεν θα μείνουμε σε αυτά, κάτι θα βγάλουμε παραπάνω!)

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα κατάρτισης μελετών δασικών χαρτών,(και μια τεράστια εισπρακτική ευκαιρία) που θα καταγράψει περίπου 24,7 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης, (και παράλληλα θα συνεισφέρει στην εξώφληση των πιστωτικών καρτών κάποιων υπαλλήλων) το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Με την ολοκλήρωση και του νέου προγράμματος κατάρτισης Δασικών Χαρτών θα έχουν καταγραφεί 31,3 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης, (θα χρωστάμε σε όλους τους μελετητές αλλά εμείς θα ξέρουμε πού να επενδύσουμε τα λεφτά της μίζας, σε μη δασικές περιοχές) που αντιστοιχούν στο 43% της συνολικής εκτιμώμενης δασικής έκτασης της χώρας. (Οταν όλες οι πολιτισμένες χώρες έχουν το 100% εδώ και χρόνια!!!!!)

Link to comment
Share on other sites

Η ανάθεση μελετών ήταν αναπόφευκτη, το όλο εγχείρημα δασικών χαρτών ήταν πολύ πολύ δυσκολώτερο από ότι είχαν εκτιμήσει οι συντάκτες του Ν.3889, κι αυτό φάνηκε από τις προθεσμίες που είχαν ορίσει..

 

Κομβικό σημείο στην υπόθεση θα είναι ο εντοπισμός των ορίων των εγκεκριμένων σχεδίων και των οικισμών..

Link to comment
Share on other sites

JTB. ειδικά ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε. (Απόστολος Αρβανίτης) δεν είναι και ό,τι το φερεγγυότερο. Πηγή-> γκουγκλάρετε το όνομά του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.