Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυτοψία επικίνδυνης αυθαιρεσίας του εργολάβου


fifikaki

Recommended Posts

Κατ' αρχήν γιατί ήρθε ένας υπάλληλος; Κανονικά δεν πρέπει να έρχονται δύο;

Προσωπικά, πριν φτάσω στον εισαγγελέα θα έκανα τις εξής ενέργειες:

1) Απαίτηση για γραπτή απάντηση στην αίτησή μου για αυτοψία. Υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τις δημόσιες υπηρεσίες να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών εντός 20 ημερών, αλλιώς ο πολίτης δικαιούται αποζημίωση. Δες τί θα σου γράψει στην απάντησή του. Είναι άλλο πράγμα το να λέει κανείς λόγια και άλλο να γράψει κάτι με την υπογραφή και τη σφραγίδα του.

2) Εάν δεν με ικανοποιούσε η γραπτή απάντηση και οι εξελίξεις που ίσως δρομολογούσε, κατάθεση γραπτής αναφοράς απευθυνόμενης στον διευθυντή της Πολεοδομίας με κοινοποίηση στον αντίστοιχο πολιτικό προϊστάμενο (Δήμαρχο ή Νομάρχη).

Το θέμα είναι να καταλάβει ο υπάλληλος ότι θα βρει το μπελά του και ότι το ζήτημα δεν θα θαφτεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις συμβουλές σας, και να σας ευχηθώ καλό φθινόπωρο μιας και μόλις γύρισα από τις διακοπές.

Στις εξελίξεις που έχουμε ως προς το θέμα, ο υπάλληλος της Πολεοδομίας, ένα μήνα και κάτι μετά από την αυτοψία που ήρθε και έκανε απάντηση δεν έχει δώσει... Και πως να την δώσει αφού ο μηχανικός που έκανε τη δουλειά είναι κολλητός του, τι να γράψει στην αναφορά. Τα στατικά τα έχω ελέγξει και εγώ η ίδια, δοκός δεν υπάρχει (μάλλον δοκοί μιας και συνεχίζονται σε όλο το κλιμακοστάσιο και πουθενά δεν φαίνονται, σύνολο 7). Κατά την αυτοψία η ατάκα του μηχανικού της πολεοδομίας ήταν "αφού δεν υπάρχει στα σχέδια, είναι σαν να μην υπάρχει για μένα, άρα δεν με αφορά το θέμα ότι κόπηκε η δοκός..." καλό δεν το βρίσκετε; Ο δε μηχανικός εφαρμογής όταν του επισήμανα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα δοκάρια στη μελέτη, και του είπα ότι θα έπρεπε να όταν γινόταν η κατασκευή να είχες κάνει την ανάλογη αναθεώρηση και να βάλλεις και μια λεπτομέρεια- τομή με την ενδιάμεση δοκό, είπε "εδώ δεν βάζουμε λεπτομέρειες στα σχέδια!!! και τι θες να κάνω να πάω να την βάλλω τώρα στο φάκελλο;" (να σημειώσω ότι η οικοδομή έχει ηλεκτοδοτηθεί και κατοικηθεί, και η δοκός κόπηκε πρόσφατα). Συνάδελφοι χάος η κατάσταση με τις πολεοδομίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μάλιστα, καλό κι αυτό. Αλλά θα επιμείνω:

Πρωτοκόλλησες αίτηση στην πολεοδομία ζητώντας την έκθεση αυτοψίας; Σε περίπτωση που παρήλθε το εικοσαήμερο απευθύνθηκες στην αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας ζητώντας χρηματική αποζημίωση;

Το θέμα είναι πως ο καθένας προφορικά μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όταν όμως έρθει η ώρα να το γράψει και να βάλει την υπογραφή και τη σφραγίδα του θα το σκεφτεί πολύ...

Γι' αυτό ό,τι θέλεις ζήτησέ το γραπτώς.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ εικοσαήμερο παρήλθε, και θα κάνουμε την διαδικασία τη Δευτέρα. Αυτό για την χρηματική αποζημίωση τι ακριβώς είναι και πως τα ζητάμε τα χρήματα?

Link to comment
Share on other sites

fifikaki . Παρε αμεσα την αρμοδια υπηρεσια και ρωτα σε ποσες μερες εχεις δικαιωμα να υποβαλεις αιτηση αποζημιωσης (Η προθεσμια αυτη μεταβαλλεται με υπουργικες αποφασεις και πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να την τηρησεις αλλιως θα απορριφθει το αιτημα σου)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.