Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικοί στο Λιμενικό Σώμα!


engineer84

Recommended Posts

Απο τη θητεία μου, κατάλαβα τα εξής:

1. Οι στρατιωτικοι ξεκινάνε τη δουλειά στις 8.15 στο γραφείο και τελειώνουν στις 14.00. Ετσι, 14.30 είναι σπιτάκι τους. Μια μέρα μόνο το μήνα, έχουν υπηρεσία όλη μέρα . Και γι'αυτό παραπονιούνται!!!

 

1β. Στον ιδιωτικό τομέα ξεκινάς στις 9.00 ας πούμε, και τελειώνεις στις 19.00. Στο διάστημα αυτό είσαι όλο σε ένα στρες. ειδικά για μηχανικό πρέπει α) να κάνεις μελέτες β) να βάλεις σφραγίδες στις μελέτες γ) να κάνεις μετακινήσεις με αυτοκίνητο εντός αττικής για επαφές με πελάτες ή επίβλεψη χώρων.

Στις 20.00 είσαι σπίτι σου ξεθεωμένος.

 

2. Στο στρατό υπερωρίες δεν παίζουν. 14.00 όσοι ειναι σε γραφεία πάνε σπιτάκι τους. Σε γραφεία είναι αρκετοί αξιωματικοί που έχουν σχέση με ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ όπως υπολογιστές. Σαφως, οι μαχιμοι αξιωματικοι ειναι στην υπαιθρο, αλλα οσοι ειναι πληροφορικαριοι ή πολυτεχνιτες, χωνονται σε γραφεια με υπολογιστες. Εκει ξυνονται!

 

2β. Στον ιδιωτικο τομεα 1-2 φορες τη βδομαδα, παιζει απληρωτη υπερωρια και 1 σαββατοκυριακο το μηνα παρομοιως. Εισαι αλλοτε σε γραφειο, αλλοτε στο αυτοκινητο μεσα στον καυσωνα να κανεις μετακινησεις εντος αττικης.

 

3. Στο στρατο υπαρχει μονιμοτητα! Αντε, οκ, με κάποια εδε, να φύγεις, αλλά ειναι κάπως δύσκολο αυτό. Οφείλεις εσύ να μην προσέχεις και να πας φιρί φιρί. π.χ. αν βρίσεις ανώτερό σου, οκ θα έχει ΕΔΕ. Αλλα ας πρόσεχες. Ή οκ αν γίνει κάποια βλακεία εν ώρα υπηρεσίας, θα γινει ΕΔΕ, αλλα και εκεί ας πρόσεχες πάλι.

 

3β. Στον ιδιωτικο τομέα και καλός να είσαι μπορεί να σε διώξουν γιατί η εταιρία δεν έχει λεφτά. Βέβαια θα πας σε άλλη εταιρία, αν εισαι καλός.

 

4. Στο στρατό θα σε πληρώσουν θες δε θες... Ακομα και το τελευταίο σεντ! Δεν υπαρχουν κακοπληρωτες. Επισης, ως ανθυπολοχαγος (δλδ σημαιοφορος) θα πληρωνεσαι ας πουμε 900- 1000 ευρω το μηνα. Επειτα, ανεβαινει ο βαθμος και στα 40 σου θα παιρνεις 1600 περιπου το μηνα ως ταγματαρχης. Πρεπει να πουμε οτι ως ταγματαρχης φτανουν ολοι. Μαλιστα ως αντισυνταγματαρχης φτανουν στην πλειοψηφια ολοι. Για να γινεις επειτα συνταγματαρχης ειναι ζορικα και θελει μεσο.

Αλλα ως αντισυνταγματαρχης θα παιρνεις 1700 ας πουμε το μηνα , ειναι ασχημα;

 

4β. Στον ιδιωτικο τομεα εκτος απο μεγαλες εταιριες, υπαρχουν κακοπληρωτες. Μπορει να μην παρεις και καθολου τα λεφτα σου. Βεβαια, αν εισαι καλος η εταιρια δε θα θελει να σε χασει. Αλλα για να εισαι καλος σημαινει οτι πραγματικα φτυνεις αιμα. Δηλαδη γιαν α εισαι καλος πρεπει να ζεις γιαν α δουλευεις και να εναποθετεις ολη την ενεργεια σου μονο στη δουλεια. Θεωρητικα αν μπεις σε μεγαλη εταιρια, μπορει να παιρνεις και 2000 - και 3000 ευρω. Αν κανεις και MBA μπορεις να γινεις μανατζερ και να παιρνεις και 5000 και 7000 ευρω. Βεβαια μιλαμε οτι τοτε θα δουλειες ολη μερα, με ενταση. Επισης θα ξεχνας τι σημαινει ζωη. Θα βγαινεις μια βολτα τη βδομαδα και αν, και θα σκεφτεσαι τη δουλεια. Θα μεγαλωσεις και θα γερασεις χωρις να το καταλαβεις. Θα μαζευεις λεφτα για να τα βαζεις στη τραπεζα αφου χρονο δε θα εχεις να τα απολαυσεις. Βεβαια θα εχεις ωραιο σπιτι και τα παιδια σου κινητο iphone και μεγαλο δωματιο. Ειδικα αν ειναι κοπελες θα εχουν και δικη τους ντουλαπα με καλλυντικα και κοσμηματα για να βαφονται και να γινονται ετσι πιο ποθητες στα αγορια που θα φερνουν στα δωματια τους.

 

5. Στο στρατό υπάρχει το βύσμα. Αυτο ειναι το αρνητικό. Στο λιμενικό υπάρχει βύσμα σίγουρα. Αλλά όταν μιλάμε για θέσεις πολυτεχνείου, τότε μιλάμε για εν γένει καλές θέσεις ακόμα και χωρίς βύσμα. Στο λιμενικό που μπορουν να σε πανε; σε κανα ξερονησι; στον έβρο; Γενικα όπου έχει λιμάνια δε σε πάνε; άρα σε νησάκια ας πούμε. Προσωπικά δε θα με χαλούσε καθόλου μια μετάθεση σε νησάκι , όπου μετά την υπηρεσία θα βγαίνω και θα κάνω φοιτητική ζωή και ψαχτήρι για γκόμενες στο νησάκι. Βέβαια αν ειναι χειμώνας, τότε θα είναι κάπως ζόρι, αλλά και πάλι θα έχει

πληθυσμό το νησί για να κάνεις τις βόλτες σου. Στην ουσία καλή παρέα θα έχεις άρα κανένα πρόβλημα.

 

5β. Στον ιδιωτικό τομέα,δεν υπάρχει μέσο. Υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη αξιοκρατία. Αλλά αξιοκρατία σημαίνει ότι διαρκώς θα κρέμεται πάνω απο το κεφάλι σου η απειλή της απόλυσης αν χαλαρώσεις και ριξεις ταχύτητα. Κοινως θα εισαι σε διαρκες αγχος αποδοσης με οτι συνεπαγεται αυτο για την υγεια σου. Θα εχεις αγχος γιαν α παρεις προαγωγη - ενω στο στρατο προαγωγη ειναι αυτοματη. Θα εχεις αγχος να βγει το προτζεκτ εντος οριων χρονου, ενω στο στρατο δεν εχει τοσο αγχος.

 

6. Συνταξη στον ιδιωτικο τομεα θα παρεις... στα 70 σου... Κοινως τοτε θα θυμηθεις οτι υπαρχει ζωη εκτος δουλειας και τοτε θα ξαναθυμηθεις οτι υπαρχει φλερτ, ταξιδια, κλαμπιγκ, παρτυ... Ως τοτε τα ειχες ξεχασει στην προσπαθεια να βγαλεις λεφτα για να τρωνε τα παιδια σου και η γυναικα σου αλλα και ο λογαριασμος σου στην τραπεζα να γεμιζει. Στα 70 σου θα κοιταξεις οτι εχεις 10 περ. χρονακια ακομα...

 

6β. Συνταξη παιρνεις στα 55 αντε 60 το παρα πολυ. Αλλα ως τοτε εχεις ζησει μια ζωη χαμηλου αγχους - ή εστω χαμηλοτερου μακραν απο τον ιδιωτικο τομεα. Αρα εχεις περισσοτερες αναμνησεις απο τη ζωη που εκανες και επισης 20- 25 χρονια ζωης ακομα . Νιωθεις οτι εζησες και δεν πεταξες τα χρονια σου ετσι. Φυσικα ολοι στο τελος θα πεθανουν, αλλα το θεμα ειναι οτι καποιοι θα εχουν ζησει ενω αλλοι θα εχουν εργαστει μονο.

Link to comment
Share on other sites

Από το nickname σου υποθέτω ότι είσαι γεννημένος το 1984, δηλαδή είσαι στα 27 σου...

Όπως διάβαζα τη ροή των σκεψεών σου και τον τρόπο γραφής σου, ένα μόνο πράγμα μπορώ να πώ: είσαι ότι πρέπει για το Λιμενικό. Άστο μεγάλε, μην την ψάξεις για ιδωτικό τομέα θα φας τα μούτρα σου.

 

Αντε, και καλή τύχη με την αίτηση σου. Αν και κακώς την διαφημίζεις γιατί ετσι μειώνεις τις πιθανότητές σου..8-)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξαναπαω Ζατζηκυριακειο ουτε με bullets!!!!!

 

Aλλα το Λιμενικο, εχει ΤΟΡ γυναικειες παρουσιες!

Αυτο για όσους κανουν επιλογες καριερας με αυτα τα κριτηρια.

Link to comment
Share on other sites

topap,

 

δε μειώνω τις πιθανότητές μου φίλε μου...

 

Την προηγούμενη φορά δώσανε εξετάσεις 650 άτομα , για 10 θέσεις...

Εκ των οποίων οι 3 απο τις 10 είναι για πολύτεκνους και τέκνα αναπήρων πολέμου κτλ...

 

Δηλαδή μιλάμε πρέπει να γράψεις πολύ καλά στα πολύ δύσκολα θέματα...

 

 

 

 

Παντως γιατί μου το λες αυτό περι ιδιωτικού τομέα;

Δείχνω να είμαι ο καλοπερασάκιας Έλληνας που βαριέται να δουλέψει και προτιμά το δημόσιο;

 

Ναι είμαι. Εσένα σου αρέσει να δουλεύεις 10ωρα; ΔΕ θα προτιμούσες μια δουλειά με

- μονιμότητα - πολύ ελεύθερο χρόνο -ελάχιστες ευθύνες - καλές μεταθέσεις σε νησάκια και γενικά λιμενικό ;

 

 

Για να την παλέψεις στον ιδιωτικό τομέα τι χρειάζεται ; Να ξεχάσεις να ζεις έτσι δεν είναι;

 

εσύ προτιμάς κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Ναι είμαι. Εσένα σου αρέσει να δουλεύεις 10ωρα; ΔΕ θα προτιμούσες μια δουλειά με

- μονιμότητα - πολύ ελεύθερο χρόνο -ελάχιστες ευθύνες - καλές μεταθέσεις σε νησάκια και γενικά λιμενικό ;

Για να την παλέψεις στον ιδιωτικό τομέα τι χρειάζεται ; Να ξεχάσεις να ζεις έτσι δεν είναι;

εσύ προτιμάς κάτι τέτοιο;

(Και μετά λέμε τοις πταίει που πτωχευσαμε...)

 

...τοτε γιατί σπούδασες;;; Για να πάρεις εισιτήριο για το Δημόσιο;

Μην κανεις ποτέ ένρξη, γινε μπαρμανι ή εμπορουπάλληλος και άμα σε απολύσουν, κατσε να παίρνεις το επίδομα ανεργίας...

Κριμα, εισαι και νεο παιδι...

saltapidas είχες πάει σε εξετάσεις για το λιμενικό σώμα;

μπορείς να πεις εμπειρίες;

Οχι, εχω κανει ΠΝ διπλα απο τη σχολη ΛΣ και ειδα τι "τραβανε".

Αν εχεις δοντι, πηγαινε, αλλιως πηγαινε για την εμπειρία και μονο.

Κι αυτο το λεω διοτι κολλητος μου απο ΑΕΝ, εδωσε τις αντιστοιχες εξετασεις (κανονικες εξετασεις) αλλα "κοπηκε" λόγω έλλειψης "δοντιου".

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά κάποτε γελούσα στην ιδέα της εργασίας στο δημόσιο. Ήθελα να είμαι παραγωγικός. Να αναλαμβάνω ευθύνες να δημιουργώ και να αναδεικνύομαι απο αυτό. Δε συζητάω για καραβανάς..

 

Σήμερα έτσι όπως είναι τα πράγματα ποιος μπορεί να κρίνει αυτούς που σκέφτονται τη βόλεψη τους? Ποιος απο εμάς εδώ μέσα δεν έχει σκεφτεί έστω μια φορά να παρατήσει το επάγγελμα του όσο είναι νωρίς?

Link to comment
Share on other sites

saltapidas, τα κριτήρια που είχα όταν σπούδαζα ήταν να βγάζω πολλά λεφτά.

 

Τώρα, τα κριτήρια μου είναι να ζήσω με αξιοπρεπή μισθό (max 1500-1700).

 

 

Πτωχεύσαμε γιατί οι πολιτικοί κάνανε μεγάλες σπατάλες μια εκ των οποίων είναι ότι βάζανε στο δημόσιο άτομα που είχαν βγάλει το λύκειο...

Ελιωσα όμως όχι για να παιρνω 1500 ευρω και να δουλευω 10 ωρες υπο συνθηκες πληρους στρες και εκμεταλευσης. Αλλα να βγαζω 1500 ευρω, για να δουλεύω και να ζω αξιοπρεπως.

 

Εσυ δηλαδή θα απερριπτες μια δουλεια σε δημοσιο/στρατό για μια δουλεια σε ιδιωτικο τομεα που παιζουν απληρωτες υπερωριες/ ιδια λεφτα/ εκμεταλευση / στρες;

 

Ας μιλησουμε ειλικρινα...

 

 

 

saltapidas,

 

το ' δόντι' δεν ισχύει φιλε μου. Και εγω έτσι έλεγα όταν με κόβανε σε μαθήματα στο πολυτεχνειο. Οτι ειναι ******* ο καθηγητης. Αλλα απλα δεν ειχα γραψει πολυ καλα...

 

Σκεψου οτι αν εχεις 650 υποψηφιους για 7 θεσεις , και ας πουμε οι 400 ειναι λυσασμενοι και πανε φροντιστηριο, τοτε μιλαμε για υπερβολικο ανταγωνισμο...]

Link to comment
Share on other sites

3. Στο στρατο υπαρχει μονιμοτητα! Αντε, οκ, με κάποια εδε, να φύγεις, αλλά ειναι κάπως δύσκολο αυτό. Οφείλεις εσύ να μην προσέχεις και να πας φιρί φιρί. π.χ. αν βρίσεις ανώτερό σου, οκ θα έχει ΕΔΕ. Αλλα ας πρόσεχες. Ή οκ αν γίνει κάποια βλακεία εν ώρα υπηρεσίας, θα γινει ΕΔΕ, αλλα και εκεί ας πρόσεχες πάλι.

 

Η γραφή σου με σκοτώνει! Ελπίζω να γράφεις και έτσι στις τεχνικές εκθέσεις σου, θα σκορπίζες πολύ γέλιο σε αυτούς που τις διάβαζαν...

 

 

4. Στο στρατό θα σε πληρώσουν θες δε θες... Ακομα και το τελευταίο σεντ! Δεν υπαρχουν κακοπληρωτες. Επισης, ως ανθυπολοχαγος (δλδ σημαιοφορος) θα πληρωνεσαι ας πουμε 900- 1000 ευρω το μηνα. Επειτα, ανεβαινει ο βαθμος και στα 40 σου θα παιρνεις 1600 περιπου το μηνα ως ταγματαρχης. Πρεπει να πουμε οτι ως ταγματαρχης φτανουν ολοι. Μαλιστα ως αντισυνταγματαρχης φτανουν στην πλειοψηφια ολοι. Για να γινεις επειτα συνταγματαρχης ειναι ζορικα και θελει μεσο.

Αλλα ως αντισυνταγματαρχης θα παιρνεις 1700 ας πουμε το μηνα , ειναι ασχημα;

 

Εννοείς: θελουν δεν θέλουν... υποθέτω.

Κατα τα άλλα, ακόμα και αν είναι 900-1000 ευρώ το μήνα, αυτά είναι τα μικτά... Με καθαρά 600-700 ευρώ το μήνα, ξέχασε τα "όπου μετά την υπηρεσία θα βγαίνω και θα κάνω φοιτητική ζωή και ψαχτήρι για γκόμενες στο νησάκι."

 

 

4β. Στον ιδιωτικο τομεα εκτος απο μεγαλες εταιριες, υπαρχουν κακοπληρωτες. Μπορει να μην παρεις και καθολου τα λεφτα σου. Βεβαια, αν εισαι καλος η εταιρια δε θα θελει να σε χασει. Αλλα για να εισαι καλος σημαινει οτι πραγματικα φτυνεις αιμα. Δηλαδη γιαν α εισαι καλος πρεπει να ζεις γιαν α δουλευεις και να εναποθετεις ολη την ενεργεια σου μονο στη δουλεια. Θεωρητικα αν μπεις σε μεγαλη εταιρια, μπορει να παιρνεις και 2000 - και 3000 ευρω. Αν κανεις και MBA μπορεις να γινεις μανατζερ και να παιρνεις και 5000 και 7000 ευρω. Βεβαια μιλαμε οτι τοτε θα δουλειες ολη μερα, με ενταση. Επισης θα ξεχνας τι σημαινει ζωη. Θα βγαινεις μια βολτα τη βδομαδα και αν, και θα σκεφτεσαι τη δουλεια. Θα μεγαλωσεις και θα γερασεις χωρις να το καταλαβεις. Θα μαζευεις λεφτα για να τα βαζεις στη τραπεζα αφου χρονο δε θα εχεις να τα απολαυσεις. Βεβαια θα εχεις ωραιο σπιτι και τα παιδια σου κινητο iphone και μεγαλο δωματιο. Ειδικα αν ειναι κοπελες θα εχουν και δικη τους ντουλαπα με καλλυντικα και κοσμηματα για να βαφονται και να γινονται ετσι πιο ποθητες στα αγορια που θα φερνουν στα δωματια τους.

 

Η γραφή σου με σκοτώνει! Ειλικρινά...

 

 

5β. Στον ιδιωτικό τομέα,δεν υπάρχει μέσο. Υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη αξιοκρατία. Αλλά αξιοκρατία σημαίνει ότι διαρκώς θα κρέμεται πάνω απο το κεφάλι σου η απειλή της απόλυσης αν χαλαρώσεις και ριξεις ταχύτητα. Κοινως θα εισαι σε διαρκες αγχος αποδοσης με οτι συνεπαγεται αυτο για την υγεια σου. Θα εχεις αγχος γιαν α παρεις προαγωγη - ενω στο στρατο προαγωγη ειναι αυτοματη. Θα εχεις αγχος να βγει το προτζεκτ εντος οριων χρονου, ενω στο στρατο δεν εχει τοσο αγχος.

 

Δεν θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα το γιατί αυτή η χώρα δεν θα παει ποτέ μπροστά. Δημοσιουπαλληλίκι και ο μήνας έχει 9.

 

 

6. Συνταξη στον ιδιωτικο τομεα θα παρεις... στα 70 σου... Κοινως τοτε θα θυμηθεις οτι υπαρχει ζωη εκτος δουλειας και τοτε θα ξαναθυμηθεις οτι υπαρχει φλερτ, ταξιδια, κλαμπιγκ, παρτυ... Ως τοτε τα ειχες ξεχασει στην προσπαθεια να βγαλεις λεφτα για να τρωνε τα παιδια σου και η γυναικα σου αλλα και ο λογαριασμος σου στην τραπεζα να γεμιζει. Στα 70 σου θα κοιταξεις οτι εχεις 10 περ. χρονακια ακομα...

 

Σοβαρά τώρα, έχεις σκεφτεί να γράψεις βιβλίο. Τύφλα να έχει ο Γιανναράς λέμε!

 

 

6β. Συνταξη παιρνεις στα 55 αντε 60 το παρα πολυ. Αλλα ως τοτε εχεις ζησει μια ζωη χαμηλου αγχους - ή εστω χαμηλοτερου μακραν απο τον ιδιωτικο τομεα. Αρα εχεις περισσοτερες αναμνησεις απο τη ζωη που εκανες και επισης 20- 25 χρονια ζωης ακομα . Νιωθεις οτι εζησες και δεν πεταξες τα χρονια σου ετσι. Φυσικα ολοι στο τελος θα πεθανουν, αλλα το θεμα ειναι οτι καποιοι θα εχουν ζησει ενω αλλοι θα εχουν εργαστει μονο.

 

Όπως το βλέπω, είτε βγείς στα 55 είτε στα 70 στη σύνταξη δεν θα έχει και ιδιαίτερη διαφορά. Αφού πρωτίστως σε ενδιαφέρει να τα ξύνεις.

 

Εσένα σου αρέσει να δουλεύεις 10ωρα; Δε θα προτιμούσες μια δουλειά με

- μονιμότητα - πολύ ελεύθερο χρόνο -ελάχιστες ευθύνες - καλές μεταθέσεις σε νησάκια και γενικά λιμενικό ;

 

Είπαμε, γεννημένος για δημόσιο είσαι φίλε μου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.