Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψευδής τεχνική έκθεση!


Recommended Posts

χρυσα , υπάρχουν 2 είδη συνεργασιών , ο τυπικός και ο της καλής θέλησης .

 

Οποιος έχει τον δεύτερο αναλαμβάνει κινδύνους .

Αλλιώς ακολουθεί τον πρώτο .

Και σε τόσο μεγάλα έργα , οπωσδήποτε τον πρώτο .

 

Τι θα πεί δεν είχε διαλέξει πλακάκια μέχρι τις 25-7 .

Οφείλατε μέχρι τις 10-15/6 να είδοποιήσετε εγγράφως ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση την 1-7 αφού δεν έχει διαλέξει πλακάκια .

 

Τώρα , βράστα .

 

Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις μην το παίρνεις πάνω σου .

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί η κατασκευάστρια δεν πληρώνει τα 65 άτομα που έχουν ήδη δουλέψει , επειδή αυτή έχει προστριβές με τον πελάτη της .

 

Νομίζω ότι το θέμα είναι καθαρά νομικό μεταξύ κατασκευάστριας και εργοδότη και εσύ δεν έχεις καμμιά δουλειά να μην πληρωθείς γιά δουλειές που έχεις ήδη κάνει .

Δηλαδή αν η εργοδότρια έδινε ακάλυπτες επιταγές , η κατασκευάστρια θα δικαιούτο να μην σας πληρώσει?

 

Τώρα τα περί πειθαρχικών κλπ , είναι τουλάχιστον αστεία , αφού δεν σε αφορούν και όλα αυτά θα κριθούν από τα δικαστήρια .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρακολούθησα όλη την ενδιαφέρουσα συζήτηση από την αρχή και συμφωνώ με τον BAS, που έχει αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, στο γεγονός ότι αφενός εάν επανεξετάσει κανείς τις ενέργειες των δύο πλευρών θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν σίγουρα παραλείψεις και σφάλματα αφετέρου οι οποιεσδήποτε διαφορές μιας (σοβαρής) κατασκευαστικής εταιρίας με ένα πελάτη της, και παρουσιάζονται πάντοτε πολλές στην εκτέλεση ενός έργου, δεν επιτρέπεται να αποτελούν αιτία για την αδυναμία πληρωμής του στελεχιακού της δυναμικού.

 

Επί πλέον, θέλω να σχολιάσω ένα τμήμα του παρακάτω post (#17) που αφορά στη διαδικασία που ακολουθεί ένα δικαστήριο.

 

xrysa1973

 

Εσείς μπορείτε να κάνετε μόνο καταγγελία εναντίoν της ιδιοκτήτριας και να γίνει δικαστήριο και να στείλει το δικαστήριο δικό του πραγματογνώμονα για να ελέγξει την ψεύτικη τεχνική έκθεση .Εάν αποδειχτεί με τα στοιχεία που έχετε στο δικαστήριο και από τον πραγματογνώμονα ότι η έκθεση ήταν ψευδής τότε το δικαστήριο στρέφεται εναντίον και της μηχανικού που συνέταξε αυτήν την έκθεση .

 

Εάν αποδειχτεί, με τα στοιχεία που έχει διάθεσή του το δικαστήριο, ότι μία τεχνική έκθεση δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη στα συμπεράσματα και τις προτάσεις της, απλά, ΔΕΝ θα τη λάβει υπόψη κατά τη λήψη της όποιας απόφασης και θα το αναγράψει στο τελικό κείμενο. Επίσης, το ίδιο δικαστήριο ΔΕΝ θα στραφεί κατά του συντάκτη της έκθεσης, απλά, γιατί δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

 

Για την ενέργεια αυτή απαιτείται έγκληση από κάποιον που έχει έννομο συμφέρον στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί η κατασκευάστρια δεν πληρώνει τα 65 άτομα που έχουν ήδη δουλέψει , επειδή αυτή έχει προστριβές με τον πελάτη της .

 

Νομίζω ότι το θέμα είναι καθαρά νομικό μεταξύ κατασκευάστριας και εργοδότη και εσύ δεν έχεις καμμιά δουλειά να μην πληρωθείς γιά δουλειές που έχεις ήδη κάνει .

 

BAS συμφωνώ σε όλα απόλυτα μαζί σου αλλά με πιάνει το πατριωτικό μου με ανεύθυνους επαγγελματίες του χώρου μας και όχι μόνο :) Η κατασκευαστική θα πληρώσει τα 65 άτομα, αλλά ειδικά αυτές τις εποχές και όταν μια οποιαδήποτε εταιρεία έχει υπολογίσει να πάρει συγκεκριμένα ποσά και ξαφνικά είναι 160.000 μείον μόνο σε ένα έργο, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν σου τύχει ένας κακοπληρωτής σαφώς και οφείλεις ως εταιρεία να έχεις λάβει τα μέτρα σου, όμως η αγορά αυτή τη στιγμή έχει γεμίσει με κακοπληρωτές εκούσια ή ακούσια. Και εκεί που λες οκ, θα πάρω στο έργο τάδε τουλάχιστον τα χρήματα να καλύψω το προσωπικό και άλλες υποχρεώσεις, βρίσκεται ένα κοριτσάκι που κάνει μία τεχνική έκθεση ανέμελα και ανεύθυνα....και ο ιδιοκτήτης βρίσκει πάτημα. Ε, αυτό με εξοργίζει...:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Nα μην σε εξοργίζει κάτι που δεν σε αφορά .

Εργο 160.000 € και η εταιρεία , είναι νομικά ακάλυπτη ?

 

Η πολύ ερασιτέχνες είναι , η κάτι άλλο παίζει .

 

Και ότι οι εποχές είναι δύσκολες , είναι γνωστό , αλλά αρκετοί στην αγορά , έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά και απλά εκμεταλλεύονται καταστάσεις , όπως κόβουν την πίστωση , αλλά κρατάνε τις τιμές ψηλά .

 

Αυτά όλα επειδή η αγορά έχει μνήμη θα τα πληρώσουν πολύ ακριβά , μόλις αλλάξει λίγο το μομέντουμ .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.