Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με το Software ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ


emnikol

Recommended Posts

Προσπαθώντας να αντιγράψω μία ή περισσότερες γραμμές από το Excel στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο αρχείο "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ EXCEL", βγάζει το παρακάτω μήνυμα λάθους:

 

"Δημιουργήθηκε η παρακάτω εξαίρεση στο DataGridView:

System.ArgumentException: Η τιμή DataGridViewComboBoxCell δεν είναι έγκυρη.

Για να αντικαταστήσετε αυτό το προεπιλεγμένο παράθυρο διαλόγου, χειριστείτε το συμβάν DataError"

Όσες φορές και να πατήσω το OK συνεχίζει να εμφανίζει το ίδιο λάθος και δεν σε αφήνει να συνεχίσεις παρακάτω ή να το αγνοήσεις παρά μόνο σε αναγκάζει να κλείσεις το πρόγραμμα και να το ξανανοίξεις έχοντας βέβαια χάσει τα στοιχεία που προσπαθούσες να αντιγράψεις.

Μπορείτε μήπως να βοηθήσετε;

Σας ευχαριστώ πολύ

 

----Συγχώνεψη----

 

http://imageshack.us/photo/my-images/41/error2zn.png/

 

http://imageshack.us/photo/my-images/818/excelu.png/

 

http://imageshack.us/photo/my-images/84/error1ke.png/

 

Αποφύγετε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Δείτε σχετικά και στους κανόνες συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

Το χεις δοκιμάσει ξανά και σου δούλεψε; Μήπως το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ δεν επιτρέπει copy/paste από άλλα προγράμματα;

Link to comment
Share on other sites

Λέει ότι γίνεται στο Help του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.

Δες την επισύναψη:

 

http://imageshack.us/photo/my-images/801/helpgf.png/

Link to comment
Share on other sites

To προγραμμα τρωει αρκετα κολληματα οσον αφορα τα copy paste ακομα και μεταξυ των δικων του καρτελων, ποσο μαλλον και απο το excel..

 

Mου χει τυχει αρκετες φορες και δυστυχως η μονη λυση ειναι να το κλεισεις και να το ξαναανοιξεις χανοντας ολη σου την δουλεια...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει λύση: πατάς το enter συνεχόμενα (στο ΟΚ) και ταυτόχρονα κάνεις κλίκ με το ποντίκι σε άλλη γραμμή (από αυτή που έκανες επικόλληση) των δεδομένων σου. Έπειτα διαγράφεις τα τελευταία δεδομένα (διαγραφή πλέγματος?), και προσέχεις την επόμενη φορά να υπάρχει αντιστοιχία στα δεδομένα του προγράμματος με τα δικά σου. Όχι άλλα κελιά - όχι άλλες περιγραφές - μόνο ίδια δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, όσοι χρησιμοποιείτε το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ MELETH για ΜΕΑ, πως στην ευχή εκτυπώνετε τις αποτελέσματα των καρτελών "Ενεργειακή Κατάταξη" και το "Απαιτήσεις-Κατανάλωση" :confused:; Μόνο με print-screen (και σχετικές εφαρμογές) μπόρεσα να το κάνω. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Την πρώτη μου ΜΕΑ την έκανα έτσι και την δέχθηκαν μια χαρά.

Ακόμα και την εισαγωγή των δεδομένων την έκανα με print screen αλλά από το help έβαζα και το τι αντιπροσωπεύει η κάθε στήλη και το κάθε σύμβολο.

Link to comment
Share on other sites

Panos

μόνο με print screen παίρνεις την ενεργειακή κατάταξη σε εικόνα.

 

Το πρόγραμμα σου δίνει μόνο τα δεδομένα και αποτελέσματα στην έκθεση. Αυτό το συνοθύλευμα.

 

Βάλε τις απαιτήσεις κλπ όπως το παράδειγμα του ΤΕΕ και για <<ομορφιά>>, αν θέλεις, βάλε το print screen της κατάταξης.

Στα αποτελέσματα του κτιρίου γράφει μόνο: ΚΑΤΑΤΑΞΗ Β. Αυτό αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.... Ευχαριστώ. Μια κακιούλα μόνο κι αποχωρώ. Πριν κάτι μήνες έθετα -κι εδώ μέσα- το ερώτημα: "Μα καλά, είναι δυνατόν το ΤΕΕ με κάτι χιλιάδες μέλη μηχανικούς, να μην βγάζει ένα εύχρηστο* λογισμικό σε λογική τιμή για τα μέλη του; Τι φοβάται; Μην τυχόν και κατηγορηθεί για αθέμιτο ανταγωνισμό;"

Μήτε μια ανταπόκριση δεν υπήρξε. Ούτε καν από το ίδιο το ΤΕΕ. Στο οποίο βεβαίως και έθεσα την ερώτηση.

 

*Με την ευκαιρία' το "user friendly" δεν είναι κακό αυτό καθαυτό. Κάτι σαν το ΕPS στην αυτοκίνηση ας πούμε. Αν μάθεις να οδηγείς με σε LADA παλιό και διπλωμένος και σε F3 πας (λέμε τώρα....). Αλλά και το EPS (VGS μετέπειτα -αν θυμάμαι καλά- και ό,τι όνομα θες τώρα), αν δεν το θεωρήσεις υποκατάστατο του οδηγού αλλά εργαλείο, σου λύνει τα χέρια για άλλα πράγματα. Το "keep your eyes on the road, your hands upon the wheel" σαφώς και είναι ΝΟΜΟΣ αλλά δεν γίνεται στο όνομα αυτού να ανάβουμε φωτιά στην πόλη με πέτρα-ξύλο-σχοινάκι. Στα κατσάβραχα ναι. ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις πως. Αλλά στην πόλη; Κάτι σαν "προσκοπάκι χαρωπό" μου θυμίζει.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά την διήγηση που άκουσα, η ιστορία είναι κάπως έτσι:

 

Στην αρχή, ήταν προγραμματισμένο η κάθε εταιρία λογισμικού να ήταν υπεύθυνη για την κατάταξη. Το ΤΕΕ γνωρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο που έγινε στην Γαλία δημιούργησε χάος, γιατί με τα ίδια δεδομένα τα προγράμματα από διαφορετικές εταιρίες βγάζανε διαφορετικές κατατάξεις, θέλησε να πάρει την υπόθεση πάνω του.

 

Ετσι ανέλαβε να δημιουργήσει τον κοινό πυρήνα, που υποχρεωτικά χρησιμοποιούνε όλες οι εταιρίες για την κατάταξη.

Αυτό προορίζονταν για τις επιθεωρήσεις. Αφού όμως ήταν ουσιαστικά ίδιος και για τις μελέτες, αποφάσισαν να το επεκτείνουν και στον τομέα των μελετών (πολύ σωστό).

 

Επίσης θεώρησαν ότι έπρεπε ο μελετητής να μπορεί να δουλέψει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αγοράσει οπωσδήποτε εμπορικό λογισμικό (και αυτό πολύ σωστό), αλλά δεν είχαν πρόθεση να ανταγωνιστούν τις εταιρίες κάνοντας ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο και ολοκληρωμένο σε επίπεδο εμπορικών προγραμμάτων (αυτό βέβαια αν θέλουμε το πιστεύουμε για το αν μπορούσαν να το κάνουν).

 

Επειδή το πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ ξεκίνησε με αυτή την ιστορία και επειδή η ομάδα που ασχολείται δεν είναι μια εταιρία με ότι αυτό συνεπάγεται (εμπειρία, πόροι, υποδομή και υποστήριξη) δικαιολογείται ως ένα σημείο, πιστεύω, αυτό το user unfriedly που διαπιστώνεις όταν το δουλεύεις.

 

Ολοι όσοι δούλεψαν το πρόγραμμα του ΤΕΕ φάγανε πολλές ώρες στην αρχή ψάχνοντας τι δε κάναν σωστά και δεν πήρανε τα αποτελέσματα που περιμένανε. Γιατί αυτές οι σαβούρες μπαζόχαρτα που εκτυπώνει δεν το πιστεύεις ότι μπορεί να είναι το output ενός προγράμματος.

Θα μπορούσαν τουλάχιστον αυτό το θέμα να το δουλέψουν λίγο περισσότερο...

Εχεις δίκαιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.