Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με το Software ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ


emnikol

Recommended Posts

Έχω παρόμοιο πρόβλημα ακριβώς, συν ότι έχω θέμα και με το ΖΝΧ (βγάζει ότι να ναι)..Αυτό έγινε σε windows 10 περίπου στις 28/9/2016 και παρατήρησα ότι κρατάει νούμερα από παλιά επιθεώρηση που έγινε στις 26/09 ...Το ιδιο αρχείο xml που εξάγω το δοκιμασα σε άλλο υπολογιστή σε XP, και όλα βαίνουν καλώς... Κατα τα άλλα το ψάχνω..

 

Αντιμετώπισα και εγώ ανάλογο πρόβλημα με σενάριο βελτίωσης, μετά από μετάβαση σε Win10.

 

Σε σενέριο βελτίωσης με προσθήκη Φ/Β 3kWp σε οικία με αμιγώς ηλεκτρική θέρμανση και ψύξη, και ενώ η εξοικονόμηση που επιτυγχάνετο ήταν σημαντική, έβγαζε χρόνο αποπληρωμής 30 χρόνια και τιμή εξοικονομούμενης ενέργειας 30 cents/kWh.

 

Έχω την εντύπωση πως κάποια ρύθμιση σε σχέση με τα Win10 δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Με Win7 δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

H Microsoft, γνωστή και ως M$ από τα Windows 8 και μετά έχει αλλάξει τελείως την αρχιτεκτονική του λειτουργικού, δημιουργόντας προβλήματα σε εταιρίες τόσο λογισμικού όσο και υλικού και κυρίως στα δικά της προϊόντα!!! :shock::mrgreen::shock:

Δεν νομίζω να είναι ρύθμιση language ή regional settings. Βασικά θα πρέπει το ΤΕΕ να βγάλει νέα έκδοση λογισμικού συμβατή με τα Windows 8 και μεταγενέστερα (νομίζω τα 10 είναι επίσης διαφορετικά από τα 8-).

 

Για τα ΠΕΑ δεν μας πειράζει ιδιαίτερα. Το buildingcert κάνει επανυπολογισμό. Μπορούμε να ανεβάζουμε το xml και να βλέπουμε τα προσωρινά ΠΕΑ. Δημιουργεί δυσκολία στο να ελέγχουμε τι έχουμε κάνει βέβαια πριν υποβάλλουμε. Εγώ γύρισα πίσω στα Windows 7 γιατί είχα και άλλα προβλήματα (τοπικό δίκτυο, driver crashes και πολλά updates χωρίς λόγο). Η λογική των service pack μια φορά το χρόνο ή το εξάμηνο ήταν πολύ καλύτερη.

 

ΜΕΑ αυστηρά ΟΧΙ σε λογισμικό που εξαρτάται από την έκδοση των Windows!!!! για τυπικούς λόγους, περνάμε στο τέλος τα δεδομένα μας στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και υποβάλουμε στην ΥΔΟΜ τα αποτελέσματα μαζί με το setup του υπολογιστή μας 8-) .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα σας λύσει το πρόβλημα αλλά έχω μια παρατήρηση που είναι ανεξάρτητη από έκδοση Windows.

Αν ανοίξεις το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και ανοίξεις ένα xml και μετά ανοίξεις άλλο xml τότε ενώ κλείνει το πρώτο και βλέπεις μόνο το δεύτερο, αλλοιώνει τα αποτελέσματα στο δεύτερο.

 

Αντιμετώπιση: αν έχεις ανοιχτό ένα xml και θέλεις να ανοίξεις άλλο, κάνε πρώτα -Νέο- και αφού ανοίξει νέο κενό τότε κάνε -Ανοιγμα- και άνοιξε αυτό που θέλεις. Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα "ξεφορτώνει" το παλιό xml.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον. Δεν μου έχει τύχει. Συνήθως κλείνω το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, οπότε ότι έχει στην μνήμη (του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ; των Windows;).... καθαρίζει.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα πιστοποιητικό, στο σύστημα ψύξης έχω βάλει τα στοιχεία του κτιρίου αναφοράς

Ισχύς 0kW

Β. Απ 1

EER 3

Στους μήνες 0.5

Δίκτυο διανομής : 0kW, B.AΠ. 1

Τερματικές μονάδες: 0.93

Βοηθητικές μονάδες 0kW

 

Στα αποτελέσματα μου βγάζει πρωτογενή ενέργεια ψύξης κτιρίου αναφοράς 19.7 ενώ στο υπάρχον κτίριο 15.8. Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; Είναι λογικό το λογισμικό του ΤΕΕ να μου εμφανίζει χαμηλότερη κατανάλωση από του κτιρίου αναφοράς;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δες π.χ. αυτό το μήνυμα και τις σχετικές απαντήσεις. Μάλλον, το εξεταζόμενο κτήριο κατοικίας, θα έχεις και μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις για ψύξη, από αυτές του Κ.Α. Μπορείς να δεις και το παράδειγμα στην ΔΚ-3.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δουλεύω το πρόγραμμα του ΤΕΕ για το ΚΕΝΑΚ σε WINDOWS XP SP3. Ξαφνικά μου έβγαλε πρόβλημα.Έχει συμβεί & 

σε κάποιον αλλο;.Οταν πάω να το τρέξω σταματάει & με καλεί να στείλω αναφορά στην microsoft.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχω καμία βδομάδα που έτσι στο τελείως ξαφνικό όταν ανοίγω το πρόγραμμα μου ζητάει να περάσω το serial και το key. Δεν έχω κάνει κάποι αλλαγή στον υπολογιστή μου, πχ φορμάτ κλπ, ούτε εγκατάσταση-απεγκατάσταση του προγράμματος. Μπορώ να κάνω κάτι για να το αποφύγω; Όχι τπτ άλλο είναι και μακρυνάρια οι κωδικοί και βαριέμαι.

 

Ευχαριστώ και καλό μήνα!

Link to comment
Share on other sites

Μερικές σελίδες πιο πίσω το είχαμε ξανασυζητήσει. Κι εμένα μου το έκανε μετά από αναβάθμιση των win 10, χωρίς να πειράξω τίποτα.

Θα τρέξεις το πρόγραμμα ως διαχειριστής, θα βάλεις τους κωδικούς και λογικά στην επόμενη επανεκκίνηση του προγράμματος δε θα στους ξαναζητήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.