Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή κατηγορίας δημοτικών τελών μετά από ρύθμιση υμιυπαίθριου


katie

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου λύσει την εξής απορία:

Ένας χώρος που ήταν δηλωμένος ως κλειστό γκαράζ, χρησιμοποιείται ως κατοικία. Έγινε αλλαγή χρήσης με το Ν.3843/2010 για τους ημιυπαίθριους. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποια είναι η διαδικασία ώστε να αλλάξουν τα δημοτικά τέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ και από εκεί που ήταν για γκαράζ να γίνουν για κατοικία.

Μετά από 6-7 τηλεφωνήματα σε υπηρεσίες, ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει και ξέρει τη διαδικασία;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που πρέπει να το επισπεύσετε εσείς να γίνει αυτή η αλλαγή και όχι η δημόσια υπηρεσία, με βάση την διαδικασία που «θα» έπρεπε να προβλέψουν από τον Ν.3843/2010?

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος είναι ότι ο συντελεστής (€/m2) για το γκαράζ είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν για κατοικία.

Τώρα, για τις παραλείψεις του νόμου, τι παραπάνω να πω...

Απλά έθεσα το θέμα μήπως κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία και με διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Αχα… ε τότε ναι υπάρχει σοβαρός λόγος.

Δεν ξέρω την λύση. Μια σκέψη μόνο.

Συνέταξε ένα κειμενάκι που να λες ότι από ημερομηνία τάδε σύμφωνα με το χαρτί τάδε ο χώρος αυτός είναι αυτή η χρήση σύμφωνα με τον νόμο τάδε.

 

Γράψε ότι θα πρέπει από εκείνη την ήμερα να σε χρεώνουν το αναλογούν λιγότερο πόσο και επιφυλάσσεσαι να διεκδικήσεις με όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις ότι ποσό σε χρεώνουν περισσότερο.

 

Κατέθεσε το στο γενικό πρωτόκολλο του δήμου και περίμενε. Σημαντικό κρατάς τον αριθμό πρωτοκόλλου και αντίγραφο του κειμένου σου με την παραλαβή.

 

Λογικά θα πρέπει οι ίδιοι να βρουν λύση όχι εσύ πια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Θα το κάνω και θα περιμένω, παρόλο που το λογικό στις δημόσιες υπηρεσίες αυτής της χώρας είναι ανύπαρκτη έννοια.

Link to comment
Share on other sites

Την έχω κάνει εγώ τη διαδικασία για τακτοποιημένες αποθήκες. Θα πας στο Δήμο (στοι Οικονομικό) με το συμβόλαιο, την αίτηση του Ν. 3843 και έναν πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ. Θα σου δώσουν νέα βεβαίωση τ.μ.* στην οποία θα αναφέρεται αλλαγή σε "οικιακή χρήση" με την οποία θα πας στη ΔΕΗ της περιοχής και θα κάνεις αίτηση για αλλαγή του τιμολογίου. Τίποτα άλλο. Αρκεί φωτοτυπία της αίτηση ρύμθισης. Δεν χρειάζεται περαίωση, ούτε καν να έχει πληρωθεί η 1η δόση.

 

* Προσοχή: αν δε συμφωνούν τα τ.μ. λόγω αλλαγής διαρρύθμισης σε σχέση με την άδεια π.χ., φτιάξε ένα πινακάκι που να δείχνει τα τ.μ. της ιδιοκτησίας και να προκύπτει η διαφοροποίηση (π.χ. μικρότερος τελικά υλοποιημένος χώρος σε όφελος τ.μ. του κοινοχρήστου) ή τέλος πάντων που να αιτιολογεί την απόκλιση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.