Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περιβαλλοντική μελέτη - γεώτρηση


george

Recommended Posts

σε γενικες γραμμες για κορινθια που ξερω και για ΤΕΕ Πελλοπονησου γενικοτερα , ειχαν αντιδρασει οι γεωλογοι , οτι δεν θα ειχαν αντικειμενο απασχολησης ( και δικιο εχουν !!) και κυκλοφορησε μια εγκυκλιος που δεν αφηνει αλλες ειδικοτητες να εκπονουν μελετες για γεωτρησεις.

αν μου δωσεις λιγες μερες να το κοιταξω κατι θα βρω γιατι στο γραφειο ο αρχιτεκτονας εκανε και γεωτρησεις και κατι εχει απο νομοθεσια και σχετικα..

 

Αν βρεις κάτι σχετικό πόσταρε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως ο προιστάμενος (?) μια υπηρεσίας αποφασίζει για το ποιός είναι επιστημονικά κατάλληλος.Αυτοί είναι ικανοί αν αυτός που πήρε την απόφαση είναι γεωλόγος να αποκλείσει εκτός από τους αεροναυπηγούς και τους ηλεκτρολόγους και τους μηχανικούς περιβάλλοντος και τους περιβαλλοντολόγους από την εκπόνηση ΜΠΕ από γεώτρηση για να τις κάνουν οι γεωτεχνικοί...

(Προσοχή δεν λέω οτι οι γεωλόγοι δεν πρέπει να κάνουν ΜΠΕ για γεώτρηση)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ZaXoYs

Στις ΜΠΕ ανεξαρτήτος αν είναι ιδιωτικό ή δημόσιο το έργο χρειάζεσαι μελετητικό κατ 27 (εκτός αν είναι κατηγορίας Β4 οπότε διάβασε την νομοθεσία)

Μπορείς να μπυ πεις σε πια νομοθεσία ορίζεται κάτι τέτοιο? Εγώ προσωπικά βλέπω και παιδιά από ΤΕΙ να κάνουν ΜΠΕ και απ' ότι ξέρω δε μπορούν να βγάλουν μελετητικό πτυχίο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κοίταξε εδώ :

http://www.michanikos.gr/viewpost.php?p=1238

 

Οι ΜΠΕ που βλέπεις δεν είναι ακριβώς ΜΠΕ αλλά ουσιαστικά το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο που χρειάζεται για έργα κατηορίας Β4 (πολύ μικρά που πηγαίνουν στην νομαρχία δηλαδή)

εκεί πραγματικά υπογράφουν ΑΕΙ-ΤΕΙ μηχανικοί και μη

 

Παρόλα αυτά αν διαβάσεις προσεχτικα΄το http://www.michanikos.gr/ftopic305.html εκεί θα δεις οτι στην ουσία ούτε για έργα κατηγορίας Β4 υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά οτι δεν χρειάζεται μελετητικό απλά υπάρχει 1 παραθυράκι - σαν συνέπεια ορισμένες νομαρχίες (ελάχιστες) ζητάνε μελετητικό και εκεί !

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα σε ολους.

 

Παιδια μπορω να βρω καπου Online καποια πρότυπη ΜΠΕ για υδρευτική γεώτρηση?

Υπαρχει καποιος νόμος που να ορίζει ακριβώς τι πρέπει να περιλαμβάνει μια τέτοια μελετη?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Φιλε george μηπως μπορεις να βοηθήσεις?

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
συγνωμη για την καθυστερηση αλλα φταινε οι "αναγκαστικες" διακοπες την πρωτη εβδομαδα του αυγουστου. το εψαξα λιγο περισσοτερο και η νομοθεσια ναι μεν αφηνει το δικαιωμα για την εκπονηση της μελετης σε οσουν εχουν την κατηγορια 27 αλλα για τις γεωτρησεις ιδιαιτερα εμαθα οτι υπαρχει μια εγκυκλιος που ¨απαγορευει ¨ σε οσουν δεν εχουν γεωτεχνικα δικαιωματα (αρα μπορουν μονο γεωλόγοι γεωπόνοι? ) να εκπονουν περιβαλλοντικες για γεωτρησεις.

και ετσι το παρατησα και ασχολουμαι παλι με περιβαλλοντικες σε αλουμιναδικα ......................

 

Μπορούμε να βρούμε πουθενά αυτή την εγκύκλιο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μπορούμε να βρούμε πουθενά αυτή την εγκύκλιο;

 

Ενδιαφερομαι και εγω γι αυτην την εγκυκλιο. Υπαρχει τελικα τετοια? Γνωριζει κανεις κατι παραπανω?

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Στην αδειοδότηση γεώτρησης απαιτείται και τεχνική έκθεση από γεωλόγο. Επομένως, μάλλον εξ' αυτού προκύπτει ότι και την Περιβαλλοντική την αναλαμβάνει γεωλόγος. Την αναφερόμενη εγκύκλιο δεν την έχω υπόψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για περιβαλλοντική μελέτη υδρευτικής γεώτρησης πρώτης και δεύτερης κατηγορίας KYA 15393/2332/2002 είναι απαραίτητα τοπογραφικά σχέδια του οικοπέδου και του υδρευτικού δικτύου?

 

Ξερει καποιος τι τοπογραφικά πρεπει να περιλαμβάνονται (αν χρειάζονται)?

 

Χρειάζεται και χημική ανάλυση νερού?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλημέρα συνάφελφοι. Ξέρει κάποιος ποιός είναι ο τύπος που υπολογίζει την προεκτιμόμενη αμοιβή για μία γεώτρηση αρδευσής;

 

Κυρίες και Κύριοι συνάφδελφοι. Ζητάω τη βοήθεια σας γιατί έχω μεγάλο πρόβλημα χρόνου. Μήπως υπάρχει κάποια πρότυπη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για γεώτρηση άρδευσης; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

μετα απο πολυ ψαξιμο υπαρχει μια σχετικη νομοθεσια, για τους γεωπονους που βρηκα ειναι

η 344/2000 (http://www.geotee.gr/lnkFiles/PD_344_2000.pdf).Στο αρθρο που αφορα τους γεωλογους Άρθρα 14 & 15 λεει οτι οι γεωλογοι υπογραφουν αποκλειστικα 2 κομματια στις γεωτρησεις, την γεωλογικη εκθεση και μια σχηματικη τομη αν δεν καω λαθος που δειχνουν τα πετρωματα.

απλα οι περιφερειες ειναι λιγο .............. και ζηταει η καθε μια οτι θελει.

Πχ μπορει να μην στο ζητησει η περιφερεια Χωροταξιας και περιβαλλοντος αλλα να στο ζητησει η διευθυνση υδατων κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.