Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλύτερος tracker στην αγορά


ecgeoenergy

Recommended Posts

Βασικά Χρύσα προς τιμήν σου που μας γράφεις, οτι εργάζεσαι σε μια τέτοια εταιρία. Απλά ο χαρακτήρας του topic ηταν να προτεινουμε λύσεις. Γενικά επειδή αναφερόμαστε πάλι στην συγκεκριμένη εταιρία, το θεμα παραγωγής και ποσο μπορουν να ανταπεξελθουν σε μεγαλες ποσοτητες είναι δικο τους.

 

Εμένα η παραγγελεία μου όπως και να χει είναι σχετικά μικρή, περισσότερο με εδιαφέρει όπως έχω προαναφέρει η ποιότητα, στιβαρό πλαίσιο, εύκολη συντήρηση και ενα καλο κοστολόγιο φυσικά.

 

Το θέμα βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω η εταιρία που λες συνεργάζεστε, πως γίνετε να είναι μεγάλη την στιγμη, που προφανώς δεν έχει δικό της εργοστάσιο?;) Εκτός να υποθέσω είναι κάποια μεγάλη εταιρία εξωτερικού η οποία σας τροφοδοτεί και σας ελέγχει με σχέδια...

 

Ογκώδες και χαμηλό είναι ισως και απο τους βασικότερους λογους που μου αρέσει σαν κατασκευή...μην μου πεις πως μπορεί να συγκριθεί σαν κατασκευή με αντίστοιχα ελαφριά μοντέλα τύπου ορθοστάτη στο κέντρο...?

 

Αγαπητέ nnn εξαρτάται παντα τι λεμε μεγάλο έργο και γενικά αποψη μου ειναι να μην σε βρει το κακο...Θεωρώ ειναι μια αλυσίδα. Σε τετοια περίπτωση και εγω σαν εγκαταστάτης θα έχω μεγάλο προβλημα μαζι με τον κατασκευαστή, αλλά και ο επενδυτής καθώς θα χανει ρευμα και δεν ξέρεις ποτε και αν θα αποκατασταθεί η βλαβη....Τουλ. απο την μεριά μου δεν θέλω να παιζω με τέτοια πραγματα...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω η εταιρία που λες συνεργάζεστε, πως γίνετε να είναι μεγάλη την στιγμη, που προφανώς δεν έχει δικό της εργοστάσιο?;) Εκτός να υποθέσω είναι κάποια μεγάλη εταιρία εξωτερικού η οποία σας τροφοδοτεί και σας ελέγχει με σχέδια...

 

Η εταιρεία που αναφέρω (και που δεν εργάζομαι αλλά είμαι εξωτερικός συνεργάτης) κατασκευάζει τις βάσεις για τράκερ της εταιρείας των φωτοβολταικών και δεν είναι η μόνη. Ουσιαστικά καλύπτει κάποιες από τις ανάγκες τους, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό. Ο έλεγχος γίνεται με σχέδια ασφαλώς αλλά είναι ελληνική. Εχω δει παρουσίαση, αποδόσεις κ.τ.λ. και μπορώ να σου πω ότι σαν ιδιώτη πια θα με έπειθε. Επειδή όμως οι γνώσεις μου περιορίζονται γιατί δεν έχω ψαχτεί με άλλες εταιρείες δεν μπορώ να προτείνω ή να απορρίψω κάτι. Αυτό που θα κοιτούσα όμως είναι αν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη ή σοβαρή μελέτη αντοχής της κατασκευής σε ανεμοπιέσεις, κατά πόσο η οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να σου καλύψει το έργο με χρηματοδότηση και αν είναι δυνατή στην αγορά. Μόνο αυτό μπορώ να σου προτείνω, το ψάξιμο σε βάθος λεπτομερειών για άλλους αλλά βασικών για μένα που κάνουν τη διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από όσα ξέρω η mechatron είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά, παρότι τα τράκερ της είναι και τα ακριβότερα.

Εχω κατασκευάσει έργο με το μεγάλο τρακερ της Mechatron και έχω να σας μεταφέρω τα ακόλουθα :

Θετικά - πλεονεκτήματα

 

- Σχετικά εύκολη κατασκευή και γρήγορη παρά το φαινομενικά μεγάλο μέγεθος

- καλή υποστήριξη τεχνικά από την εταιρία

- στιβαρή κατασκευή (χωρίς να έχω κάνει μελέτη)

- λίγα τεμάχια στην κατασκευή, μόνο με 4 τράκερ κάναμε 100άρι

- δεν μπορούν να σε κλέψουν με τίποτα ! είναι πολύ ψηλά

- δεν έχουν προβλήματα με χόρτα κλπ, είναι σε ύψος

 

Αρνητικά

- Ακριβά (έχουν βγάλει νέα μοντελα πιο οικονομικά πλέον)

- Πολύ ψηλά και δύσκολα στον καθαρισμό

 

Μιλαω για το μοντέλο 2 αξόνων D180

 

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα από τα ΕΛΒΙΤΗΛ και τα lorentz που έχω δει.

Τελευτία έβγαλε και η Alumil ένα τράκερ που μου αρέσει γιατί είναι χαμηλό και οικονομικό αλλά επειδή είναι από αλουμίνιο είμαι επιφυλακτικός..

Τώρα από αξιοπιστία θα δείξει το μέλλον, πάντως δεν ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί φαίνεται απλή κατασκευή

Να διευκρινήσω οτι εμείς προτιμάμε τα σταθερά πάρκα και οχι τρακερ αλλά ήταν επιλογή του πελάτη μας.

 

Genika παντως μέχρι τώρα είμαστε ικανοποιημένοι,

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! Εχω παρκο που δουλευει 2 χρονια με mechatron atlas T 150..θα συμφωνησω σε οτι λες TITAN,και θα προσθεσω οτι πιστευω οτι ειναι ο πιο παραγωγικος tracker αυτη τη στιγμη στον κοσμο.υπαρχουν παρκα στο sunny portal με ετησια παραγωγη 2600 kwh/kw στην νοτια Κρητη..εγω προσωπικα ειμαι στο χειροτερο μερος της Κρητης οσον αφορα την ηλιοφανεια, βορειοδυτικα και εκλεισα το 2012 με 2400 kwh/kw..επισης θα προσθεσω οτι εχει εκπληκτικη συμπεριφορα και αντοχη στους ανεμους.

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Με την σείρα μου θα συμφωνήσω ότι είναι ένας απο τους πιο παραγωγικούς tracker της αγοράς όμως θα συμπληρώσω ότι τώρα τελευταία η mechatron δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.