Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aυξημένες εισφορές για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους


danton

Recommended Posts

Έκανα μια πρόταση στο http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=6389 . Δεν ξέρω πόσο καλή τη βρίσκετε...

Άστο το facebook. Ας διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 273
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2 πραγματα πρέπει να ζητήσουμε: Α) Μείωση εισφορών για τους μετά το 93 ασφαλισμένους σε συνεργασία με γιατρούς δικηγόρους Β) Θεσμοθέτηση δικαιώματος προοσωρινής διακοπής ασφάλισης για τους μηχανικούς. Ας κάνουμε καταρχήν ένα group στο facebook για να συντονίσουμε τη δράση μας. Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα πρέπει να το πάμε δικαστικά όσο ψηλότερα γίνεται, ακόμα κι αν χρειαστεί να προσφύγουμε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια!

 

Και εγώ συμφωνώ ειδικά με το Β!!!

Το να μην μπορείς να διαγραφείς ή έστω να διακόψεις προσωρινά την ασφάλισή σου είναι αντισυνταγματικό και σίγουρα και ενάντια στα δικαιώματα του ανθρώπου όπως ορίζονται από διεθνείς οργανισμούς και νόμους!

 

Πρέπει να έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία!

Να είσαι άνεργος, να μην έχεις χρήματα για να ζήσεις και να πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον 2000€ για την ασφάλισή σου!!!

 

Αν είναι δυνατόν! Αυτή η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της...

Για αυτό όλοι την κάνουν για το εξωτερικό...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα ασφάλιστρα είναι ήδη εξωφρενικά ψηλά σε σχέση με τις δουλειές που υπάρχουν. Όχι μόνο για τους νέους αλλά για όλους. Νομίζω οτι πολλοί περισσότεροι μηχανικοί δεν θα πληρώσουν αυτό το εξάμηνο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τα νούμερα. Πόσοι πλήρωσαν άραγε σε σχέση με άλλες χρονιές?

Πρέπει να απαιτήσουμε να μειωθούν τα ασφάλιστρα ή να μην πληρώσει κανείς. Να γράψουμε ένα κείμενο και να το υπογράψουμε όλοι στο internet (με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα κ.λ.π.). Μπορούμε άραγε να το ξεκινήσουμε εδώ? Θα βόλευε κάτι σαν googledoc. Ξέρει κανείς να στήσει ένα e- petition?

tapnag, dim έχετε κάνει καμιά κίνηση? Ας μην ποντάρουμε στους συλλόγους μας....

Υ.Γ. Μάλλον εδώ έπρεπε να γράψω και όχι στο "διαγραφή από ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ".

Link to comment
Share on other sites

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ; ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ Η ΜΕΛΕΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΘΥΜΙΖΩ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ). ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ;

ΤΟ ΤΕΕ ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΡΙΚΑ POTS ΠΡΙΝ;

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ.

ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 14/12/2011 για τις αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ:

 

http://technews-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_09.html

 

Οι αθεόφοβοι προσπαθούν να περάσουν αυτές τις εισφορές ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/7/2011.

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

Link to comment
Share on other sites

Διακόπτουν οι μηχανικοί την ρύθμιση για τα αυθαίρετα

 

"Σκληραίνουν και κλιμακώνουν τη στάση τους οι διπλωματούχοι μηχανικοί απέναντι στην κυβέρνηση..." η συνέχεια εδώ:

 

http://www.protothem...cle/?aid=166125

 

Διαβάστε το συνάδελφοι, έχει ενδιαφέρον, αν και δεν θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε μόνο από τα ειδησεογραφικά portals.

 

Επίσης, δεν αρκεί μόνο να τα σχολιάζουμε.

Θυμηθείτε ότι εκτός από την αύξηση των εισφορών, που είναι μακράν το χειρότερο μέτρο που στόχο έχει την εξόντωσή μας, έχουμε ήδη υποστεί: κατάργηση φορολογικών συντελεστών, τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά, μείωση (ίσως και κατάργηση) αφορολογήτου, διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ ως προς τα αποθεματικά του αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας (εντάξει, ποτέ δεν υπήρχαν σε αξιοπρεπές επίπεδο, αλλά τώρα μηδενίζονται) κλπ.

 

Το ΤΕΕ πρέπει να υπερασπιστεί τα αυτονόητα συμφέροντα και τα κεκτημένα μας, και εννοώ πραγματικά "τα αυτονόητα" γιατί οι κυβερνήσεις των 2 τελευταίων ετών έχουν ξεφύγει τελείως.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΕ σε πρακτικό επίπεδο; Γιατί δεν εκμεταλλεύεται ουσιαστικά την επιρροή του και περιορίζεται σε διαμαρτυρίες;

Edited by xaris-x
Link to comment
Share on other sites

εδω η αναλογιστικη μελετη με ετος προβλεχης ελλειματος το 2035

http://www.iekemtee.gr/images/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%20_%202%CE%B7.pdf

 

ειδα τις αυξησεις και ειναι τρελες. δε ξερω τι φταιει και για ποιες συνταξεις μιλαμε οταν αυτες πεσαν στο μισο με ενα περισνονομο (αν θυμαμαι)

Γενικά με εξαιρεση καποιες μεγαλες εταιριες και αρκετους μεγαλους ηλικιαακα μηχανικους, οι πλειοψηφια των μεχρι 15-20 χρονια εργασιας θεωρω οτι θα δυσκολευτουν να τα βγαλουν περα με τα νεα νουμερα, σε ενα ταμειο που ουτως ή αλλως πληρωναμε πολλα.

 

η λυση δε ξερω αν λεγεται απεργια (σα να βγαζουμε τα ματακια μας ειναι λες και νοιαζεται κανεις τριτος αν θα απεργησουμε) αλλα μετα τη κλοπη των αποθεματικων και τη μειωση των συνταξεων που σιωπησαμε τωρα ουσιαστικα μας τελειωνουν...

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε να μπλοκάρει και να παγώσει κανα μήνα η "τακτοποίηση" και τα ξαναλέμε για το αν θα νοιαστεί κανείς! Το ισχυρότερο όπλο έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή. Αρκεί να καταφέρουμε να το χειριστούμε (πράγμα που φοβάμαι ότι δε θα καταφέρουμε).

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση τελικά στο πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι το μπλοκάρισμα των τακτοποιήσεων και των μελετών... αν και είναι όντως μια αντίδραση στο πλαίσιο της λογικής με την οποία ψηφίστηκαν πολλά νομοσχέδια σε βάρος μηχανικών τα τελευταία χρόνια.

 

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε στοιχείωδη ατομικά δικαιώματα (της επαγγελματικής ελευθερίας και επιλογής εισφορών) να θίγονται με τόσο εύκολο τρόπο με τους νόμους που αυξάνουν τις εισφορές και με το ΤΕΕ και την πολιτεία να καθορίζει συγκεκριμένους όρους άσκησης επαγγέλματος. Να υπενθυμίσω ότι σε πολλές "ώριμες και πολιτισμένες" χώρες το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι κατοχυρωμένο και ελεγχόμενο (που είναι όντως μια βλακεία για χώρες όπως η Ελλάδα) αλλά επιβάλλεται με έμεσους τρόπους π.χ θες έναν τεχνικό που δεν είναι επιβλέπων να σου κάνει επίβλεψη; πλήρωσε 5 x υποχρεωτική ασφάλεια για το έργο...

 

Αναρωτιέμαι γιατί ένας νέος να γραφτεί στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ;; γιατί; όταν δεν του παρέχουν τα στοιχειώδη... όταν προστατεύουν συγκεκριμένα συμφέροντα...

Σας αποστέλλω ένα link από τα πρακτικά του ΤΕΕ που εξετάζει μεμονωμένες περιπτώσεις διαγραφής νεων συναδέλφων.. από το ΤΕΕ.. πλέον σε κάποιες περιπτώσεις αποφαίνεται θετικά και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους...:

 

http://et.diavgeia.g...2-6%CE%91%CE%A6

 

 

Αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει και να μην λαμβάνει τις υπηρεσίες τους οφείλουν να το σεβαστούν οι κύριοι του ΤΣΜΕΔΕ...και του ΤΕΕ γιατί αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα η οικονομική ελευθερία που προστατεύεται και από διεθνείς συμβάσεις που σε νομικό επίπεδο δεσμεύουν περαιτέρω τη χώρα (τυπικά είναι πάνω από το σύνταγμα καθώς μπορεί να επιδικάσουν σημαντικότατες κυρώσεις προς την Ελλάδα για παραβίαση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων..)

 

Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος στην χώρα μας να αλλάξει έναν αντισυνταγματικό και αντικοινωτικό παμπάλαιο νόμο που ψηφίστηκε ύπο άλλα καθεστώτα προ του συντάγματος ;; Ή είναι συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν το επιτρέπουν;

 

Θα πρέπει αυτά τα συμφέροντα να τα δείξουμε ότι δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι κανενός.. Γιατί πρέπει να σκοτώνουν τα όνειρα και τη διάθεση για δουλεία των νέων ανθρώπων όταν τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να μετατρέψουν αυτό το κράτος σε μια παραγωγική δύναμή; Αντί να σκέφτονται τρόπους να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να απαγορεύσουν την εργασία με μπλοκάκι σε εξαρτημένη εργασία...

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.