Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aυξημένες εισφορές για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους


danton

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 273
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάγκες έχω φάει πολύ φρίκη τις τελευταίες μέρες, καθώς βλέπω άτομα σε άλλα επαγγέλματα να βρίσκουν δουλειές με πολύ καλούς μισθους παρακαλώ, (χωρίς πλάκα), με το ΙΚΑ τους, το περιβάλλον εργασίας τους κτλ

 

Σε εποχη που επισημα η ανεργια διδεται στο 21% (φαντασου ποσο ειναι πραγματικα), που ο κατωτας μισθος εχει φτασει στα 580 μικτα, που στις προκυρηξεις για πυροσβεστες και ειδικους φρουρους πανε μιλιουνια πτυχιουχων απο οποιαδηποτε ειδικοτητα μπορεις να φανταστεις και παρακαλανε να τους παρουν, αυτο που λες μονο για πλακα μπορω να το παρω

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δυστυχώς κι εμένα οι πληροφορίες μου απο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονικής μιλάνε μάλλον οτι τυπώνονται οι αυξημένες εισφορές. Ήδη εδώ και 2-3 μέρες έχει μπλοκάρει το σύστημα στους υπολογιστές τους με αποτέλεσμα πχ αν κάποιος που οφείλει εισφορές να ζητήσει να του ελεξουν τι χρωστάει αυτό να μη μπορεί να διεκπεραιωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή τη χώρα κοροϊδευόμαστε συνέχεια....Συμφωνώ με τη λογική να πληρώνουμε εισφορές ανάλογα με την εξέλιξη μας και τις αποδοχές μας. Αυτό συμβαίνει στους μισθωτούς μηχανικούς. Γιατί δε πληρώνουν και οι ελ. επαγγελματίες εισφορές ανάλογες με τα εισοδήματα τους??? Πώς είναι δυνατόν να απαιτούνται από τους άνεργους μηχανικούς εισφορές με βάση μόνο τα χρόνια από την απόκτηση του πτυχίου?

 

Δε περιμένω απάντηση...Ανεχθήκαμε τόσα χρόνια πολλά παράλογα, επειδή δεν μας αφορούσαν άμεσα ή απλά αδιαφορούσαμε. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής....

 

Και για να ευθυμήσουμε λιγάκι:

 

http://www.youtube.com/watch?v=1iz8wIxM1tM

 

Έρε γέλια!!!!

 

Αγαπητή συναδέλφισσα, όλοι οι ασφαλισμένοι, είτε είναι μισθωτοί και πληρώνουν με βάση τις αποδοχές τους, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αγρότες, έχουν μία εξέλιξη. Άρα, το πρώτο που έκανε ο νόμος ήταν να υποχρεώσει να εξελίσσονται οι μηχανικοί με βάση τις τριετίες, θεωρώντας ότι στον ασφαλιστικό βίο με την επαγγελματική ωρίμανση, υπάρχει και μεγαλύτερη δυνατότητα καταβολής εισφορών

Edited by ggont
Link to comment
Share on other sites

Από τη μεριά μου να πω ότι οι νέες εισφορές είναι επαχθείς τόσο για τους νέους όσο και για "μεσήλικες" (όσοι πήραν άδεια επαγγέλματος μετά τις 1-1-93) μηχανικούς. Είδαν όντως καλές ημέρες τα προηγούμενα χρόνια αλλά τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει, η οικοδομή πέθανε και όσον αφορά τα αυθαίερετα ξέρουμε πόσο μικρά είναι τα περιθώρια κέρδους.

Πολλοί από αυτούς (ηλικίες 30-40) είναι παντρεμένοι με παιδιά, δε ζουν υπό τη γονεϊκή στέγη και αδυνατούν να δώσουν τα 500-700 € το μήνα που τους ζητούνται.

Κατά συνέπεια επιπλέον της άδικης αύξησης όλων των κατηγοριών θα έθετα υπό αμφισβήτηση και το "δίκαιο" των κλιμάκων.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο κατατρεγμός των Μηχανικών είναι γεγονός, και απορώ ποιοι είναι αυτοί που δεν το έχουν καταλάβει (εκτός από κάτι μισθωτούς που θεωρούν ακόμα τον εαυτό τους βολεμένο και ότι δεν θα τους πιάσουν οι αυξήσεις...).

Δεν είναι δυνατόν να το ανεχθούμε, και δεν πρέπει να κουραστούμε να θυμίζουμε τα επιχειρήματά μας σε όποιον χρειάζεται, και πρώτα στον Σπίρτζη (Πρόεδρο ΤΕΕ) και στον Γαμβρίλη (Πρόεδρο ΤΣΜΕΔΕ). Προτείνω να φτιάξουμε μια επιστολή που ο καθένας ξεχωριστά να τη στείλει (αφού την προσαρμόσει στα μέτρα του αν θέλει) στους 2 παραπάνω προέδρους και να απαιτήσει απάντηση.

Συνοπτικά τα επιχειρήματα που μου έρχονται στο μυαλό άμεσα, και όποιος θέλει συμπληρώνει:

  1. Ανεργία
  2. Κατάργηση (πριν 2 χρόνια) των συντελεστών
  3. Μη ανταποδοτικότητα των εισφορών τόσο σε εφάπαξ-σύνταξη όσο και σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης. Αντιθέτως, κόβουν συνεχώς συντάξεις, εφάπαξ και παροχές υγείας, την ώρα που μας ζητούν αυξήσεις!
  4. Να γίνει προαιρετική η ειδική προσαύξηση. Δεν θέλουμε τις ανύπαρκτες παροχές της την ώρα που δεν έχουμε δουλειά.
  5. Ούτε οι αυξήσεις των εισφορών ούτε η ειδική προσαύξηση ήταν ποτέ αναγκαίες. Το ΤΣΜΕΔΕ έχει τεράστια αποθεματικά, οι περισσότεροι μηχανικοί πεθαίνουν από έμφραγμα λόγω άγχους και δεν παίρνουν πίσω τίποτα από ό,τι έχουν πληρώσει, και οι υπόλοιποι παίρνουν σύνταξη σε πολύ μεγάλη ηλικία. Το πλεόνασμα του Ταμείου αυξάνεται.
  6. Ως μηχανικοί δεν έχουμε καν το δικαίωμα να πάρουμε επίδομα ανεργίας.
  7. Το ΤΣΜΕΔΕ απαιτεί τις εισφορές μας ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε. Και είναι γνωστό το πόσοι και κατά πόσο δουλεύουν σήμερα και τα ερχόμενα χρόνια.
  8. Το κράτος μας θεωρεί εκ των προτέρων έχοντες, κλέφτες και φοροδιαφεύγοντες, και θεσπίζει τα ανόητα και ανυπόστατα "αντικειμενικά" κριτήρια για να πληρώνουμε και φόρο για χρήματα που δεν εισπράττουμε από δουλειές που δεν έχουμε.
  9. Το κράτος απαιτεί και το εντελώς παράλογο "τέλος επιτηδεύματος", το οποίο απαιτεί επίσης χωρίς λόγο, μόνο από τους ελ. επαγγελματίες (φυσικά δεν θα πρέπει να το απαιτεί από κανέναν) και ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε.

Συμπληρώστε ελεύθερα, αλλά κυρίως κινηθείτε συνάδελφοι! Η αδράνεια μας έχει καταστρέψει ήδη!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

ΑΑΑαααα και τώρα που έρχονται εκλογές μην ξεχάσετε όλοι εσείς που τους κάνατε κυβέρνηση να τους ξαναψηφίσετε...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ήρθε σήμερα το ειδοποιητήριο των εισφορών για το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι ακριβώς το ποσό που πληρώσαμε τον προηγούμενο χρόνο (€1.516,32).

Νομίζω ότι είναι ένα καλό δείγμα για τον αγώνα που δώσαμε (μαζί με το ΤΕΕ, να του το αναγνωρίσουμε),

Αλλά ας είμαστε ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ!!

Γιατί θεωρώ πολύ πιθανό να είναι προεκλογικό κόλπο και να προσπαθήσουν να μας τη φέρουν από το επόμενο εξάμηνο και αναδρομικά.

Γι'αυτό να μην επαναπαυθούμε και ελπίζω το ΤΕΕ να συνεχίσει να συντονίζει τον αγώνα.

 

Και όπως είπε και ο alej προσοχή τι ψηφίζουμε!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.