Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΣΠΑΙΤΕ - Πολιτικός Μηχανικός ΑΕΙ


Pathiaris_

Recommended Posts

Παιδιά παίρνω πτυχίο πολιτικού μηχανικού απο το πανεπιστήμιο Πατρών και σκεύτομαι τι να κάνω μετά το πτυχίο ειδικά τώρα με την κρίση μιας και δεν έχω κάποιον γνωστο στο επάγγελμα. Τι μου προτείνετε; Να κάνω κανένα μεταπτυχιακό ή να δοκιμάσω την τύχη μου ως καθηγητής σε κανα σχολείο μιας και άκουσα οτι έχω τέτοια δυνατότητα;

 

Αλήθεια, αν λέμε τώρα, με πάρουν απο του χρόνου στην ΑΣΠΑΙΤΕ πόσο καιρό θα πρέπει να φοιτήσω εκεί; Και για να γίνω καθηγητής σε σχολείο ενιαίου ή τεχνολογικού λυκείου τι θα αντιμετωπίσω ως καθηγητής, εννοώντας αν θα είμαι αναγκασμένος να τρέχω ωρομίσθιος απο εδώ και απο εκεί για να συμπληρώνω το ωράριο κλπ... γιατί υποθέτω οτι δεν θα κάνουν σε όλα τα λύκεια τα ανάλογα μαθήματα. Γενικά τι άλλο καλό είναι να έχω υπόψη μου πρωτού πάρω αυτήν την απόφαση. Μήπως είναι ακόμα πιο δύσκολο απ' όσο το φαντάζομαι;

 

Αν γνωρίζει κάποιος ας με κατατοπίσει γιατί δεν είχα φανταστεί οτι θα φτάναμε σε τέτοια κρίση ώστε να το σκεύτομαι σαν διέξοδο επαγγελματική, οπότε είμαι εντελώς άσχετος και δεν ξέρω απο που να αρχίσω να μαζεύω πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ νέε συνάδελφε.

Αρχικά μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα στης ΑΣΠΑΙΤΕ για να δεις τα τρέχοντα προγράμματα, όπως θα διαπιστώσεις οι προθεσμίες έχουν ήδη λήξει και εκτός αυτού οι θέσεις για την ειδικότητά σου είναι τόσες λίγες που δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο να καταθέσεις τα χαρτιά σου (η επόμενη προθεσμία είναι σε έναν χρόνο !!!).

Μετά αυτού θα σου πρότεινα να βρεις ένα καλό μεταπτυχιακό ή να τελειώσεις με το στρατιωτικό σου, εάν δεν το έχεις κάνει, και μετά να ψάξεις για όλα αυτά που γράφεις !!!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά παίρνω πτυχίο πολιτικού μηχανικού απο το πανεπιστήμιο Πατρών και σκεύτομαι τι να κάνω μετά το πτυχίο ειδικά τώρα με την κρίση μιας και δεν έχω κάποιον γνωστο στο επάγγελμα. Τι μου προτείνετε; Να κάνω κανένα μεταπτυχιακό ή να δοκιμάσω την τύχη μου ως καθηγητής σε κανα σχολείο μιας και άκουσα οτι έχω τέτοια δυνατότητα;

 

Εχεις τη δυνατότητα οπότε προετοιμάσου για ΑΣΕΠ.

 

Το να εχεις γνωστό στο επάγγελμα εχει γίνει καραμέλα σε βαθμό αηδίας. Νομιζεις πως όποιος έχει μπάρμπα μηχανικό εχει και ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση? Τι νομίζετε? οτι θα αφήσει ο μπαρμπας να του πάρεις τις δουλειες?

 

 

Και για να γίνω καθηγητής σε σχολείο ενιαίου ή τεχνολογικού λυκείου τι θα αντιμετωπίσω ως καθηγητής, εννοώντας αν θα είμαι αναγκασμένος να τρέχω ωρομίσθιος απο εδώ και απο εκεί για να συμπληρώνω το ωράριο κλπ... γιατί υποθέτω οτι δεν θα κάνουν σε όλα τα λύκεια τα ανάλογα μαθήματα.

 

πραγματικά, αν σου δώσουν τη δυνατότητα για σταθερή δουλεια, μηδεν ευθύνες, πρακτικά εντελώς ξεκούραστη, θα σκεφτείς τις μετακινήσεις?

Ολοι εμείς οι ελευθεροι επαγγελματίες μηχανικοί αν μένουμε Νικαια και μας δώσουν μια άδεια στον Γερακα, νομίζεις οτι θα πουμε "που να τρεχω τωρα?"

 

με πόσες ανέσεις έχετε μάθει να ζείτε ρε αδερφε και σας κακοπέφτουν κιολας τα ευκολάκια?

Link to comment
Share on other sites

...

...

 

με πόσες ανέσεις έχετε μάθει να ζείτε ρε αδερφε και σας κακοπέφτουν κιολας τα ευκολάκια?

 

Τσατίλα η Μαρίκα… χε χε χε

Δημιουργεί χαρακτήρα η ενασχόληση με τα συνεργεία ...

Link to comment
Share on other sites

ΑΣΠΑΙΤΕ με τα προσοντα που εχει τωρα, δυστυχως, αλλα ουτε απεξω δεν περνας. Δες παλιοτερα αποτελεσματα και θα καταλαβεις. Θες (πολυ) ψηλο βαθμο+ (τουλαχιστον) μεταπτυχιακο+ 2 ξενες γλωσσες (σε επιπεδο τουλαχιστον advanced η καθε μια) για να εχεις ελπιδα να μπεις.

Kαι θα συμφωνησω και γω με την Μαρικα, μην τα περιμενεις ολα ετοιμα και ευκολα, εννοειται θα πρεπει να πας ωρομισθιος και αναπληρωτης απο δω και απο κει, εκτος και αν τα καταφερεις να μπεις με την μια μεσω ασεπ, πραγμα το οποιοι ειναι παρα πολυ δυσκολο και εξαιρετικα απιθανο μιας και οσο και να γραψεις παντα αυτοι που εχουν το χαρτι της ασπαιτε θα ειναι μπροστα σου και με δεδομενο τις ελαχιστες θεσεις, καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Μαρίκα νομίζω οτι υπερβάλεις λίγο...

 

Καταρχείν οι περισσότεροι φοιτητές δεν έχουν ιδιαίτερα προβληματιστεί όσο είναι φοιτητές για το τι παίζετε στον επαγγελματικό χώρο. Οπότε όταν συνειδητοποιείς με τη μια πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, ειδικά τώρα με την κρίση, παθαίνεις έναν πανικό. Σίγουρα περισσότερο απο παλιότερες γενιές που το επάγγελμα του μηχανικού γενικότερα είχε περισσότερες διεξόδους.

 

Όσον αφορά το αν έχεις κάποιον γνωστό στο επάγγελμα, πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να μην σε πληρώνει (όπως είναι και λογικό απο τη στιγμή που πας να μάθεις και όχι να εργαστείς ως έμπειρος μηχανικός άρα και να παράξεις αναλόγως) αλλά έχεις κάποιον που θα σου δείξει κάποια πράγματα παραπάνω απο έναν άγνωστο που θα σε βάζει να του φτιάχνεις καφέ ή να σε έχει μόνο για αγγαρίες χωρίς να σε μαθαίνει περισσότερα πάνω στη δουλειά, γιατί μπορέι να το βλέπει ανταγωνιστικά εντελώς! Όλα παίζουν βέβαια ανάλογα σε τι άτομο θα πέσεις. Ειδικότερα τώρα που επαγγελματίες με ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ που δεν έχουν δουλειά όσο παλιότερα πολύ πιο δύσκολα θα παίρνουν κάποιον μέχρι να μάθει γιατί κακά τα ψέματα το πανεπιστήμιο μόνο θεωριτικές γνώσεις/αντίληψη για το αντικέιμενο σου έχει δώσει, μονάχα που δεν χρειάζονται μόνο αυτά πιστεύω για να γίνει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας.

 

Επειδή αναρωτιέσαι για τις ανέσεις που έχω, δεν νομίζω οτι έχει να προσφέρει σε κάτι να απαριθμίσω τις διάφορες δουλειές που έχω κάνει τα καλοκαίρια και ως φοιτητής (σε σουβλατζίδικα κυρίως) που είναι εντελώς άσχετες με αυτό που σπουδάζω. Όσον αφορά τις μετακινίσεις απλά σκεύτομαι επειδή δεν γνωρίζω περισσότερα γι' αυτό οτι αν είναι να τραβιέμαι απο σχολείο σε σχολείο του κάθε νομού, με μεγάλες αποστάσεις ώστε να συπληρώνω το ωράριο που το πιο πιθανό δεν θα είναι και κοντά στον τόπο καταγωγής μου, ίσως είναι καλύτερα να συνεχίσω να δουλεύω σε σουβλατζίδικο που μόνο απο τα μεταφορικά και τα ενοίκια στα ίδια θα έρχομαι απο άποψη εισοδίματος. Δεν ξέρω αλλα εσείς πως το βλέπετε; Εδώ άλλα αντικείμενα μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι δουλεύουν ταξιτζίδες και σε τόσα άλλα άσχετα επαγγελματα για να τα βγάλουν πέρα. Δεν με εκπλίσει γενικότερα οτι στην Ελλάδα τόσο αβίαστα βγάζει ο καθένας συμπεράσματα απο τα λεγόμενα των άλλων χωρίς να ευσταθούν, που παρεπιπτόντως δεν καταλαβαίνω γιατί σε νοιάζει κιόλας που αναρωτιέσαι για τις υποτιθέμενες ανέσεις μου. Απλά το αναφέρω ως διαπίστωση τίποτα περισσότερο, δεν έχω πρόθεση για προσωπικές αντιπαραθέσεις ή οτιδίποτε άλλο.

 

Οπότε νομίζω οτι τώρα καταλαβαίνεις, προς τι το άγχος μου για το τι γίνετε στον επαγγελματικό τομέα μιας και ρώτησα γιατι πιστεύα οτι θα υπάρχουν άτομα που θα ξέρανε να με κατατοπίσουν, γιατί καμιά φόρα όταν έχουμε το άγχος και δεν γνωρίζουμε σκευτόμαστε πολύ πιο αρνητικά απο όσο είναι στην πραγματικότητα.

 

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας που μου απαντήσατε. Καλή τύχη σε όλους εύχομαι.

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρωστε λιγο μερικοι (ες) γιατι τα πολλα νευρα σε γερνανε γρηγορα

 

Και οντως ειναι πολυ θετικο να εχεις γνωστο μηχανικο, ειδικα γονιο. Ετοιμο πελατολογιο, επαγγελματικη καθοδηγηση και δυνατοτητα αποκομισης εργασιακης εμπειριας. Ψεμματα ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με την άποψη του ckiriako .

Από την μια καλά κάνεις και ρωτάς αλλά από την άλλη εάν δεν τελειώσεις το στρατό δεν μπορείς να προχωρήσεις πουθενά .Ως τότε η κατάσταση θα είναι διαφορετική από αυτήν που έχουμε σήμερα .Τώρα προς το χειρότερο θα είναι προς το καλύτερο θα είναι αυτό δεν το ξέρει κανένας .

Προτεραιότητα δώσε στο να πάρεις το δίπλωμα σου , να τελειώσεις ύστερα το στρατό και μετά με νέες εμπειρίες αποφασίζεις για το πως θα προχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.