Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβατότητα Etabs-SAP με σχεδιαστικό πρόγραμμα


liana

Recommended Posts

Χαιρετε!

Για τη διπλωματική μου εργασία θα ηθελα να μοντελοποιησω ενα κτίριο απο φέρουσα τοιχοποιια και να εισάγω το μοντέλο στο Etabs (ή στο SAP), αλλά επειδή είναι πολύπλοκο στη γεωμετρία του και έχει πολλούς θόλους, ψάχνω ένα πρόγραμμα σχεδιαστικό να το φτιάξω εκεί πρώτα.

Αν φτιάξω ενα επιφανειακό στοιχείο στο Autocad, to etabs το αναγνωρίζει μόνο αν είναι 3dface.

To πρόβλημα είναι ότι για να ανοιξεις ενα τοξωτό π.χ. παράθυρο στο 3dface πρέπει να το κάνεις πρώτα region και το region μετά δεν αναγνωρίζεται από το etabs.

Επίσης τους θολους τους φτιαχνω με rulesurf, αλλά αυτή η εντολή παράγει στοιχεία mesh που επίσης δεν αναγνωρίζονται από το etabs.

 

Υπάρχει κάποιο σχεδιαστικο πρόγραμμα που να παράγει αρχεια .dxf συμβατα με το etabs, ή υπάρχει κάποια εντολή στο Autocad που να εξαλείφει αυτές τις ασυμβατότητες?

Link to comment
Share on other sites

Λιανά δοκίμασε να στήσεις το μοντέλο από την αρχή σε sap2000 - etabs, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος (τι στήνεις πια ; Τα νεώρια των Χανίων ; )

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι. Όποτε επιχείρησα και εγώ να μεταφέρω από αρχιτεκτονικό σε στατικό π.χ. etabs απέτυχα πλήρως. Καλύτερα όλο το μοντέλο στο στατικό πρόγραμμα κατευθείαν.

 

Και φυσικά δούλεψε με SAP και όχι με ETABS. Σου δίνει περισσότερες δυνατότητες γενικά αλλά και στην περιγραφή της γεωμετρίας του μοντέλου. Το ETABS δουλεύει με στάθμες το οποίο βολεύει μόνο σε συμβατικά κτίρια.

Link to comment
Share on other sites

Ένα τριώροφο κτίριο με 7 θόλους στις δύο πρώτες στάθμες, οι οποίοι είναι παράλληλοι αλλά και κάθετοι μεταξύ τους δημιουργεί πολύπλοκο κάνναβο...Δεν νομίζω ότι είναι ότι πιο πρακτικό να φτιάξω το μοντέλο κατευθείαν μέσα στο SAP..

Σας ευχαριστώ πάντως όλους!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα να δημιουργήσεις το μοντέλο στο AutoCAD όπως κάνεις και να εξάγεις συντεταγμένες κόμβων και αυτές να εισάγεις στο ETABS, έπειτα να δημιουργήσεις τα στοιχεία μόνος σου. Θα αποφύγεις έτσι προβλήματα που πάντα προκύπτουν από μεταφορά DXF στο ETABS, κοντινοί κόμβοι, διπλά στοιχεία κλπ

Link to comment
Share on other sites

Και τι θα κερδίσει από το να δίνει κατευθείαν τις συντεταγμένες στο SAP ή ETABS ? Μπαίνει στο αρχείο input του SAP και γράφει τις συντεταγμένες που θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.