Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέοι όροι δόμησης στους μικρούς οικισμούς <2000 κατ.


Manolis gon

Recommended Posts

Φίλε μου κοίτα γύρω σου. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν υπάρχει πλέον κράτος (παλιά υπήρχε αλλά δεν δούλευε), σήμερα απλά δεν υπάρχει. Οτιδήποτε βρίσκεται πιο κάτω από το στενό περιβάλλον των υπουργικών γραφείων απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι υπάλληλοι όχι απλά δεν δουλεύουν, γιατί περιμένουν να απολυθούν, αλλά πολλοί σαμποτάρουν και τις υπηρεσίες. Αυτή η κατάσταση θα παραμείνει έως ότου στελεχωθούν σωστά οι υπηρεσίες, γίνουν λειτουργικές, εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνολογίες και απλοποιημένες διαδικασίες (υπολόγισε χρόνια..).

 

 

Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις αυτές για το κράτος και, ίσως, τα περιγράφεις ... συντηρητικά. Κατά την άποψή μου, η κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύ, πολύ, πολύ χειρότερη, ειδικά τον τελευταίο καιρό, μετά τις ανακοινώσεις για το ενιαίο μισθολόγιο και το βαθμολόγιο. Και το μικρό ενδιαφέρον, που υπήρχε από ορισμένους υπαλλήλους, να κάνουν κάτι, έχει εκλείψει παντελώς και το μόνο που σκέπτονται, και όχι άδικα, είναι πώς θα φύγουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να διαφυλάξουν ότι μπορούν περισσότερο από τα κεκτημένα.

 

Δεν υπάρχουν προτάσεις, έμπνευση, διάθεση και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τη δυσκίνητη, έτσι κι αλλιώς, γραφειοκρατική, αναποτελεσματική κλπ κρατική μηχανή.

 

Συμφωνώ και με τις προτάσεις σου για πίεση αλλά νομίζω ότι η συγκυρία που βιώνουμε δεν αφήνει ελπίδες για εμφανή και άμεσα αποτελέσματα σε σοβαρά και απλά προβλήματα, όπως αυτά που περιγράφεις. Οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει και ΔΕΝ τους ενδιαφέρει, πλέον, ο πολίτης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιέζουμε, από κάθε σκοπιά ο καθένας, για τη βελτίωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, για μια χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω να πω πως με τις επερχόμενες μειώσεις των μισθών των Δ.Υ ..... :

α) Θα αυξηθούν τα κρούσματα δωροληψίας και πιέσεων προς αυτή τη κατεύθυνση μέσω διαφόρων δικαιολογιών και καθυστερήσεων προκειμένου να καλύψουν μέρος των απωλειών τους

β) θα αυξηθούν στην αγορά εργασίας οι Δ.Υ που κάνουν και δουλείες "απ' έξω" πάλι για να ρεφάρουν κάποια από τα χαμένα, .... ρίχνοντας φυσικά τις τιμές που είναι ήδη πεσμένες......

 

Το θέμα είναι ότι πρέπει να φύγουν οι κυβερνώντες - τρόπος του λέγειν βέβαια μιας και απλά είναι κομιστές εισαγόμενων αποφάσεων - μια ώρα αρχύτερα!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ GRTOPO επίτρεψέ μου να κάνω το "δικηγόρο του Διαβόλου" και να σου πω πως ο τρόπος που σκέπτεσαι είναι εκείνος που βοήθησε στο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε.

 

* Όταν σε καθυστερούν για να σου τα πάρουν... Το καταγγέλλεις!

 

* Αν δεις Δ.Υ. να παίρνει δουλειές... Τον καταγγέλλεις!

 

Και μη μου πεις πως αν το κάνεις δεν θα ξανασταυρώσεις άδεια... Ούτε πως δεν είσαι ρουφιάνος για να τους καταγγείλεις. Αυτές οι πολυτέλειες τελείωσαν.

Καταλαβαίνω βέβαια πως στις μικρές κοινωνίες αυτό είναι πιο δύσκολο, αλλά αν δεν κλείσετε το δρόμο εσείς οι ίδιοι σε αυτά τα φαινόμενα, μόνοι σας θα βάλετε την ταφόπλακα στο επάγγελμα και τα φαινόμενα της εκμετάλλευσής σας θα συνεχίζουν για πάντα.

 

Όσο για τους κομιστές των εισαγόμενων αποφάσεων, τους προτιμάμε έτσι παρά βεζίρηδες στο τσιφλίκι τους που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν (και καλύπτουν και τον Δ.Υ. που σου τα παίρνει).

 

Όποιον βρείτε ή μάθετε να παρανομεί, Δ.Υ. ή συνάδελφό σας που τα "χώνει" για να κάνει τη δουλίτσα του, να τον καταγγέλλετε.

Ο Γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κάνει πολύ καλή δουλειά.

 

Δεν μπορείτε να περιμένετε καλύτερο αύριο, όταν γίνεστε μέρος του προβλήματος

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άσε, και όσοι καταγγείλαμε, μας πρόκοψε το δικαστικό σύστημα...Και να μην έφτανε αυτό, μπήκαμε και στο μάτι...να γιατί όλα στο ελάντα είναι μπρδλο.Και συγνώμη για το ύφος, αλλά κάτι τέτοια μοιάζουν πολύ ουτοπικά.

Link to comment
Share on other sites

Άσε, και όσοι καταγγείλαμε, μας πρόκοψε το δικαστικό σύστημα...Και να μην έφτανε αυτό, μπήκαμε και στο μάτι...να γιατί όλα στο ελάντα είναι μπρδλο.Και συγνώμη για το ύφος, αλλά κάτι τέτοια μοιάζουν πολύ ουτοπικά.

 

Οι λύσεις είναι τρεις φίλε μου.

 

Η΄το πολεμάς, γιατί σέβεσαι τον εαυτό σου και τη δουλειά σου.

 

Η΄χαλαρώνεις και το απολαμβάνεις, γιατί δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα...

 

Η' πας στην Αυστραλία.

 

Είμαστε πράγματι άξιοι της μοίρας μας...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΦΕΚ 289 ΑΑΠ 4-11-11

 

Έχεις δίκιο, νόμιζα ότι ρωτούσε για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών, ενώ το ΦΕΚ 289 το έχω κατεβάσει από μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.