Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε ποία ένωση Μηχανικών πρέπει να εγγραφεί απόφοιτος Ηλ. Μηχανικός?


antheos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους αγαπητούς συναδέλφους! Αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους έκανα έναρξη επαγγέλματος και πήγα διαδοχικά: 1.Με το αντίγραφο του πτυχίου (πιστοποιητικό αποφοίτησης) πήγα στο υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου και μου έδωσαν την άδεια που δικαιούμαι, 2. Σε λογιστή. 3.Στο Ικα να πάρω ένα έγγραφο ότι δεν χρωστάω. 4. Στο επιμελητήριο του Νομού μου, 5. Στο ΤΕΒΕ να κάνω εγγραφή, 6. Στην εφορία ο λογιστής μου να κάνει την έναρξη επαγγέλματος, 7. Στην ΕΕΤΕΜ οπού ανήκω, αυτά. Παρακαλώ πολύ αν ξέχασα κάπου να πάω πείτε μου, σας ευχαριστώ θερμά όλους!

Link to comment
Share on other sites

Παρατήρηση:

Σοκάρομαι που οι νέοι συνάδελφοι που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, δε γνωρίζουν τίποτα από επαγγελματικά θέματα. Δεν είναι θέμα των συναδέλφων αλλά πρώτα των φωστήρων καθηγητών που είχαμε και των προγραμμάτων σπουδών που φροντίζουν να διαιωνίζεται ένα σκότος επαγγελματικό (και να γραφόμαστε στη ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΚ κοκ).

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να γραφτεις στην EETEM. http://www.eetem.gr/

επίσης για να έχεις δικαίωμα υπογραφής πρέπει να γραφτείς και στα μητρώα των μηχανικών στην διεύθυνση ανάπτυξης στο παράρτημα της περιοχής σου.πάντως για να βάλεις υπογραφή σημαίνει οτι κόβεις και απόδειξη ή τιμολόγιο,αρα πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην εφορία,αφού πρώτα ξεκινήσεις και να πληρώνεις ασφάλιση (ΟΑΕΕ)

Άρα τα βήματα ειναι:1)EETEM 2) διευθυνση αναπτυξης 3) ΟΑΕΕ 4)εφορια

(αυτή την σειρα ακολούθησα εγώ πριν απο λίγους μήνες)

 

----Συγχώνεψη----

 

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να ορκιστείς για να τα κάνεις όλα αυτα.αρκεί η βεβαίωση απο το τει σου οτι έχεις περάσει όλα τα μαθήματα.

 

Δυο διευκρινιστικές ερωτήσεις.

1)Στη διεύθυνση ανάπτυξης βγαίνει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ?

2) ΟΑΕΕ είναι το ΤΕΒΕ πλέον?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.