Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα - Φάσεις νόμου Τρίτση


margaritta

Recommended Posts

Μηπως μπορείτε να μου πείτε για ακίνητο που δηλώθηκε στο Νομο Τρίτση, ήταν εκτός σχεδίου και παραμένει εκτός σχεδίου και έχει καταθέσει σχέδια, έχει πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβαλλει και έχει δύο δηλώσεις μία του ιδιοκτήτη και μία του μηχανικού οι οποίες στο πίσω μέρος είναι σφραγισμένες απο την πολεοδομία και αναγράφουν "η αυθαίρετη κατασκευή υπάγεται σε προσωρινή αναστολή από την κατεδάφιση" τι άλλο πρέπει να κάνει για να είναι πλήρως τακτοποιημένο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 324
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν είναι τώρα η κατασκευή όπως έχει δηλωθεί τότε, δεν κάνει τίποτα άλλο αφού είναι εκτός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω πολυ Μανώλη, απλα διαβασα παραπανω να λενε για τριτη φαση του νομου Τριτση και δεν γνωριζω σε ποιες περιπτωσεις γινεται...

Η μονη αλλαγη ειναι οτι το διαμερισμα του ισογειου εχει χωριστει σε δυο μικροτερα διαμερισματα, σ'αυτο κατι πρεπει να κανει.

Link to comment
Share on other sites

Τρίτη φάση γίνεται μόνο σε όσα έχουν ενταχθεί σε σχέδιο πόλεως. Έχω δει τρίτη φάση και σε εκτός σχεδίου αλλά αυτό είναι παράνομο.

Για την αλλαγή διαρρύθμισης μπορείς να το εντάξεις στον 4014 δηλώνοντας την διαμερισμάτωση (500€). Κατά τα άλλα, εφόσον δεν έχει αλλάξει το περίγραμμα που δηλώθηκε με τη Β φάση, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ Κωνσταντινε.... μου τα ειπες ξεκαθαρα και απλα....ως καινουρια στο χωρο και με τις συνεχεις αλλαγες εχω μπερδευτει τελειως, διαβαζω και δεν ξερω τι διαβαζω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

 

Έχω περίπτωση ανάλογη με του Robin. Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, οικοδομή εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια του 77, χρόνο αποπεράτωσης το 80, ο μηχανικός που ήταν και ιδιοκτήτης έφαγε 3 τετραγωνικά από το μπαλκόνι υπέρ της κουζίνας, στη φάση της κατασκευής. Το δήλωσε με το Ν1337/83, έκανε όλη τη χαρτούρα, πλήρωσε και το παράβολο, το οποίο κάλυπτε και το πρόστιμο, και ξέχασε την όλη ιστορία.

 

Ερχόμαστε στο σήμερα. Συνταξιούχος πλέον, έρχεται σε εμένα για υπόθεση άλλου αυθαιρέτου, αλλά μου λέει, δε ρίχνεις και μια ματιά τι γίνεται με κείνο το μπαλκόνι που έκλεισα και μετά πλήρωσα πρόστιμο το 83. Καλά λέω και γω ο ανυποψίαστος νέος.

 

Λοιπόν, στην πολεοδομία (σόρρυ, υπηρεσία δόμησης) βρέθηκε ο φάκελος ο οποίος έχει μέσα όλα τα δικαιολογητικά, σχέδια, δηλώσεις, τεχνική έκθεση που περιλαμβάνει μη μηχανογραφημένο υπολογισμό κόστους και αποδείξεις πληρωμής που αφορούν την Α' και Β' φάση του νόμου Τρίτση. Δεν υπάρχει όμως πουθενά καμία σφραγίδα που να λέει για προσωρινή ή οριστική εξαίρεση κατεδάφισης, μόνο σφραγίδα με αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Και αναρωτιέμαι: Μήπως για "μικροαυθαιρεσίες" σε εντός σχεδίου με ΟΑ, αυτά αρκούν; Αν όχι, μπορεί να γίνει κάτι τώρα, ή πρέπει να πάει με τον Ν4014/11; Αν ναι, τι από όλο αυτο το χαρτομάνι θεωρείται ως απόδειξη πως έχει τακτοποιήσει την αυθαιρεσία και δε χρωστάει σε κανέναν;

Link to comment
Share on other sites

 

Το μη σύννομο τμήμα δεν θα στο πειράξει ποτέ κανείς, αλλά προσθήκη δεν θα μπορείς να κάνεις εκεί (ούτε με τον 4014 μπορείς).

 

 

ειναι σιγουρο οτι δεν μπορεις να πας με 4014 για προσθηκη σε μη συννομο τμημα?

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ,

έχω στα χέρια μου την Α' φάση του 1337 με σφραγγίδα προσωρινής εξαίρεσης από κατεδάφιση (με ημερομηνία 1980) για κτίριο εντός οικισμού.

Έως το 1983 και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη έγιναν αλλαγές στη διαρρύθμιση, την τοιχοποία και τη στέγη δίχως να αλλάξει το περίγραμμα του κτιρίου, τα τ.μ. ή να πειραχτεί ο Φ.Ο.

 

Προσανατολίζομαι στην δήλωση του κτιρίου στο σύνολό του ως αυθαίρετο δίχως Ο.Α..

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν Α/Φ για τη περιοχή ούτε κάποιο άλλο δημόσιο έγγραφο από τον ιδιοκτήτη, μπορώ να χρησιμοποιήσω την προσωρινή εξαίρεση του 1337 ως αποδεικτικό ύπαρξης του αυθαιρέτου προ του 1983?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο:Αφού έχει ημερομηνία 1980 πως είναι εξαίρεση με τον 1337 που είναι νόμος του 83? Μήπως είναι με τον 720/77?

Αν η περιγραφή σε μέτρα και εμβαδον ταιριάζει με τη δήλωση του 1980 τότε είναι ισχυρό χαρτί.Αν όχι τότε θες περισσότερες αποδείξεις.

Link to comment
Share on other sites

χμ τετραγώνισα τον κύκλο...λάθος διατύπωση στο προηγούμενο post!

Δήλωση ιδιοκτήτη για ημερομηνία κατασκευής 1980 και σφραγγίδα πολεοδομίας με ημερομηνία 1983.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.