Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κτηματολόγιο-Τίτλοι Ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Καλημέρα!

Γνωρίζει κάποιος αν το Κτηματολόγιο δικαιούται/ υποχρεούται να δίνει τίτλους ιδιοκτησίας (Συμβόλαια) σε τρίτους απ΄ευθείας ή μέσω Πληρεξουσίου Δικηγόρου?

Για να γίνω πιο συγκεκριμμένος , εαν υπάρχει αντιδικία μεταξύ Α και Β σε ότι αφορά ΚΑΕΚ , και ο Α διεκδικεί μέρος εκτάσεως του Β, τότε ο Β μπορεί να πάει στο Κτηματολόγιο και να ζητήσει τους τίτλους ιδιοκησίας του Α, προκειμένου να τους χρησιμοπιήσει στα Αστικά Δικαστήρια ή πρέπει να ορίσει πληρεξούσιο Δικηγόρο για αυτή τη δουλειά?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο από άλλους φερόμενους συνιδιοκτήτες και αφορούν το γεωτεμάχιο του. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας που προσκόμισαν οι "συνδικαιούχοι" αναγράφονται στο Κτηματολογικό Φύλλο και επικυρωμένα αντίγραφα των Συμβολαίων (έναντι αντιτίμου) μπορούν να του χορηγηθούν από το Υποθηκοφυλακείο ή το Συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Ο οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να πάρει αντίγραφα των τίτλων. Ειδικά αν υπάρχει αντιδικία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

κατ' αρχάς δεν πας στο Κτηματολόγιο αλλά στο κτηματολογικό γραφείο στο οποίο ανήκει η περιοχή. από ότι καταλαβαίνω υπάρχει αντιδικία και ο ένας εκ των δύο θέλει να προβεί και σε γεωμετρική μεταβολή ορίων. το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί ως μηχανικό είναι αν από τη μεταβολή επηρεάζονται μόνο τα δύο αυτά γήπεδα ή και περισσότερα. Από τη στιγμή που υπάρχει αντιδικία και υπάρχει κτηματολόγιο στη περιοχή πας στο κτηματολογικό γραφείο και από το ΚΑΕΚ του ομόρου βρίσκεις τα στοιχεία του. εν συνεχεία βρίσκεις ποιο είναι το συμβόλαιο και το παραγγέλνεις από το Υποθηκοφυλακείο. αν είσαι τυχερός και ο συμβολαιογράφος βρίσκεται κοντά, τον παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς και το συνημμένο τοπογραφικό(θα σε χρεώσει για αυτό). αν είσαι τυχερός και είναι σε HATT ή ΕΓΣΑ87 ακόμη καλύτερα.

πλέον έχεις συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία ώστε να κάνεις τον έλεγχο των ορίων και την ταυτοποίηση τους επί του εδάφους.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Στις περίπτωσεις που υπάρχει διαφορά στην δήλωση κτηματολόγιου (και έχει περάσει το στάδιο ανάρτησης) σε σχέση με το συνημμένο τοπογραφικό διαγράμμα του τίτλου ιδιοκτησίας ποιο όριο πρέπει να εφαρμοστεί?

Σημείωση Η αγορά έγινε μετά το κτηματολόγιο και αναφέρει οτι υπάρχει διαφορά στο εμβαδό σε σχέση με το κτηματολόγιο μέσα στα αποδεκτά όρια ανοχής.

Link to comment
Share on other sites

https://www.ktimatologio.gr/posts/ekdosi-poleodomikon-adeion-kai-emvadon-ktimatologioy-1-2

 

 υπο ερευνα και η περιπτωση της "γενικης αποκλισης"

Είναι πιθανό η απόκλιση των γεωμετρικών στοιχείων ενός γεωτεμαχίου μεταξύ ΚΔ και ΤΔ να οφείλεται σε συστηματική απόκλιση μιας ολόκληρης περιοχής που προέκυψε από την εφαρμογή μιας διοικητικής πράξης (αναδασμός, διανομή, πράξη εφαρμογής)

εδω

https://www.gkls.gr/our-services/topografiko-diagramma/apoklish-embadoy/#1553463420742-96cb3c19-5cf6

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.