Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με Pentax V227N


Recommended Posts

καλημέρα, Έχω εδώ και 1 χρόνο περίπου ένα Pentax V227N (reflectorless) και μου έχει βγάλει 3 φορές το ETH ERROR 72. Την πρώτη φορά μου είπαν ότι μπορεί να υπάρχει μια απειροελάχιστη σκόνη στον δίσκο που δημιουργεί το πρόβλημα και μου το καθάρισαν (ήταν ολοκαίνουργιο τότε). Την δευτερη φορά μετά από 10 μήνες περίπου μου είπαν ότι πάλι είχε πολύ σκόνη μέσα, το καθάρισαν και μετά από ένα μήνα (δηλαδή σήμερα) ξανά τα ίδια, και υποθέτω ότι θα πάει για αλλαγή δίσκου. Εντωμεταξύ δεν δουλευω σε περιβάλλον με σκόνη, μετράω οικόπεδα ή χαράσω κάποια οικοδομή, απουσία όμως μηχανημάτων και φυσικά το προσέχω σαν τα μάτια μου. Αν έχει κάποιος εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα θα με βοηθούσε πάρα πολύ να την διάβαζα..Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται παράξενο καινούριο όργανο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει αντοχές σε αντίξοες συνθήκες (σκόνη κλπ.) καθώς προορίζεται για τοπογραφικές εργασίες οι οποίες ως επί το πλείστον ειναι υπαίθριες, να βάζει τόσο απλά σκόνη μέσα και έτσι να δημιουργείται προβλημα. Μήπως είναι κάποια κατασκευαστική ατέλεια και είπαν αυτό ως λόγο? Δηλαδή τί να κάνεις, να το τυλίγεις σε ζελατινα πρίν το χρησιμοποιήσεις???

Link to comment
Share on other sites

Το μήνυμα που σου βγάζει αφορά πρόβλημα στο σύστημα μέτρησης γωνιών. Εγώ που έχω το R 325 NX εδώ και ένα χρόνο δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Πηγαινέ το άμεσα στον αντιπρόσωπο και ζήτησε αλλαγή του δίσκου έτσι κι αλλιώς σε καλύπτει η εγγύηση.Δεν νοείται καινούριο οργανάκι να παίρνει σκόνη στους δισκους.Πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος.

Link to comment
Share on other sites

αυτο λεω και εγώ, δεν μπορεί καινούργιο όργανο να κάνει τέτοια πράγματα και αυριο το πάω για να στείλουν τον δίσκο στο εξωτερικό για αντικατάσταση. φοβάμαι όμως μήπως δεν φτιάξει και με αυτό τον τρόπο και να παίρνει πάλι σκόνη μέσα. γενικά τα όργανα παίρνουν σκόνη και συνεχίζουν να δουλευουν παρόλη την σκόνη που εισπράτουν ή είναι αεροστεγή και για να μπει σκόνη πρέπει να δουλευουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες? ευχαριστώ ρε παιδιά για την βοήθεια σας, κάθε συμβουλή δεκτή..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.