Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άνοιγμα νέου παραθύρου


Recommended Posts

Συνλαδελφοι γεια σας

 

Μία ερώτηση εάν είναι εύκολο.Σε υφιστάμενη(νομίμως), γκαρσονιέρα στο δώμα πολυκατοικίας του 1973,θέλω να ανοίξω παράθυρο/φεγγίτη ψηλά σε έναν βορινό τοίχο, 0,40χ1,50 περίπου,για καλύτερο διαμπερή εξαερισμό. Χρειάζομαι άδεια?

Αυτος ο τοίχος "βλέπει" στην ταράτσα της πολυκατοικιας,δεν προσβάλει ουσιαστικα τις όψεις της.Σκεφτόμουν να το κάνω παράλληλα με εξωτερικη θερμομόνωση που επίσης θέλω να κάνω στο διαμέρισμα.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

προφανώς από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι η γκαρσονιέρα βρίσκεται σε εσοχή της πολυκατοικίας σου, εξ ου και η αναφορά σου ότι δεν προσβάλει ...(μη ξεχνάς - όψη νοείται θεωρητικά ότι βλέπουμε από το άπειρο -και όχι ότι βλέπουμε από το δρόμο ή γενικά από κ/χ)

 

Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ναι θες κανονική Ο.Α και όχι άδεια δόμησης μ/κλ

(πάρε την συγκατάθεση των συν/τών είναι τουλάχιστον κάτι - γιατί μπορεί και να μπλέξεις)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ ΚΑΝΑ..να υποθέσω οτι,αν και δεν μπαίνει στον ΣΔ,χρειάζομαι άδεια και για την προσθήκη εξωτερικης θερμομόνωσης,τύπου KELYFOS ας πουμε?

 

και πάλυ ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την απόφαση 9584/ φεκ 492/Β/31-3-11 χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για την τοποθέτηση της θερμοπρόσωψης:

 

 

ΑΡΘΡΟΝ-1

 

1. Συμπληρώνεται το Αρθ-1 παρ.3 της Αποφ-5219/3-2-04 Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων με νέα εδάφια ιζ, ιη και ιθ ως εξής:

 

"ιζ. Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και σχετικές με αυτή οικοδομικές εργασίες στα κτίρια που προϋφίστανται της 4-7-79, με την προϋπόθεση ότι δεν τροποποιούνται δομικά στοιχεία των όψεων των κτιρίων και τηρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις της παρ.2.1 εδαφ.α του Αρθ-8 του ΚΕΝΑΚ. Η αναγκαιότητα των εργασιών πρέπει να προκύπτει από Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου που εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρθ-15 του ΚΕΝΑΚ και συνοδεύεται από αναλυτική καταγραφή των συντελεστών θερμοπερατότητας ανά δομικό στοιχείο που θα επιτευχθούν μετά την υλοποίηση της παρέμβασης.

 

Η εξωτερική θερμομόνωση δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει στις όψεις των κτιρίων τα 15 εκ. και στα δώματα αυτών τα 25 εκ. (μέσο πάχος). Δύναται να τοποθετείται και πέραν της οικοδομικής γραμμής, εντός των υποχρεωτικών ακαλύπτων χώρων του ακινήτου και πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων ακινήτων στα οποία διαπιστώνεται σύμπτωση της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής, όπου η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων επιτρέπεται άνωθεν του ύψους των 3 μ. από τη στάθμη του πεζοδρομίου".

 

"ιη. Η εκτέλεση εικαστικών παρεμβάσεων σε τυφλές όψεις και μεσοτοιχίες κτιρίων".

 

"ιθ. Η εγκατάσταση ικριωμάτων, όπου αυτή απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών που αναφέρονται στις περιπτώσεις ιζ και ιη ανωτέρω, εφ' όσον υποβληθούν πέραν των απαιτουμένων δικαιολογητικών της παρ.2, σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας (ΣΑΥ και ΦΑΥ), καθώς και δήλωση ανάθεσης και ανάληψης της μελέτης και της επίβλεψης εγκατάστασης των ικριωμάτων και του έργου μέχρι την αποπεράτωσή του από μηχανικό που πληροί τις κατά νόμο προϋποθέσεις".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.