Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ και εγκυμοσύνη


maria76

Recommended Posts

Σου τα γράφω με κάθε επιφύλαξη, αφού δεν το έχω διασταυρώσει πλήρως.

 

Είσαι εγγεγραμμένη στο ΤΣΜΕΔΕ και έχεις κρατήσεις από το ΙΚΑ μόνο για την περίπτωση απουσίας από τη δουλειά λόγω υγείας. Όχι στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.

 

Από το ΤΣΜΕΔΕ δικαιούσαι τα 2500€.

 

Το ΙΚΑ θα σου αναπληρώσει τα λεφτά που θα έπαιρνες άμα δούλευες κανονικά, μέσω των επιδομάτων του.

 

Στο τέλος του τετράμηνου (56 ημέρες πριν και 63 ημέρες μετά την Π.Η.Τ.) θα πάρεις επίδομα από τον ΟΑΕΔ τόσο ώστε: επιδόματα ΙΚΑ+επίδομα ΟΑΕΔ = 4 x μισθό σου.

 

Ψάξε το λίγο καλύτερα, το ΙΚΑ έχει μία υπηρεσία που ασχολείται μόνο με αυτά τα θέματα, προστασία μητέρας και παιδιού νομίζω. Αν είσαι στον 7ο, θα πρέπει σιγά σιγά να πας εκεί να μπεις στις διατάξεις των 56+63 ημερών, αλλά πάνω από όλα για να ξεκαθαρίσεις το θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Έχω κανονικά βιβλιάριο υγείας και στο ΙΚΑ και στο ΤΣΜΕΔΕ. Χρησιμοποιώ και τα δύο. Θα πάρω κανονικά το επίδομα τοκετού (2500ευρώ) από το ΤΣΜΕΔΕ. Απλά για το επιδόμα μητρότητας απο το ΙΚΑ αναρωτιέμαι αν δικαιούμαι να παρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συναδελφοι καλησπερα σας!!

 

Ειμαι στο ΤΣΜΕΔΕ εδω και 1,5 χρονο και δυσκολευονται πολυ οι γονεις μου να μου πληρωνουν τις εισφορες, δεν ξερω και μεχρι ποτε θα αντεξει η τσεπη τους!!!

Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

 

1. Εχω παρει τα βιβλιαρια υγειας περυσι, τα καινουργια, αλλα δεν εχω ανοιξει ακομα λογαριασμο στην attica bank. Ξερετε μηπως τι δικαιολογητικα χρειαζομαι για να ανοιξω εναν λογαριασμο; Επισης δεν εχω κανει και εναρξη στην εφορια.

 

2. Αν πληρωνω τις εισφορες μου κανονικα, αλλα δεν εχω κανει εναρξη στην εφορια, τα χρηματα εγκυμοσυνης τα 2.500 ευρω θα τα παρω;

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλημέρα σας.

 

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις παραπάνω αναρτήσεις και θα ήθελα , αν γνωρίζει κάποιος, να με κατατοπίσει στα παρακάτω:

 

είμαι μηχανικός 5ετίας και δουλεύω με μπλοκάκι και φυσικά έχω κανονικά βιβλιάριο ΤΣΜΕΔΕ. Σε περίπτωση εγκυμοσ'υνης μπορώ να διεκδικήσω άδεια τοκετού, όπως δηλαδή δικαιούνται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ ή για όσο διάστημα θελήσω να μείνω εκτός εργασίας λόγω γέννας απλά δεν΄πληρώνομαι από πουθενά και λογικά χάνω και την δουλειά μου?

 

Επίσης, θα μπορούσα τώρα με κάποιο τρόπο να βγάλω και βιβλιάριο ΙΚΑ μόνο και μόνο για την άδεια τοκετού? Φάντάζομαι με το να επομιστώ εγώ το όποιο κόστος, όχι ο εργοδότης μου,αλλά ακόμα και έτσι γίνεται κάτι τέτοιο αφού για το ΤΕΕ δεν είμαι μισθωτή αλλά ''ελευθερός επαγγελματίας''?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.