Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος Χρήσης Θερμοσυσσωρευτών vs Καλοριφέρ


loomy

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,

 

Δεν είμαι μηχανικός και δεν έχω την παραμικρή ιδέα σε συστήματα θέρμανσης.

Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τη γνώμη κάποιων που να είναι ποιό έμπειροι στο είδος ! :)

 

Πρόκειται να μετακομίσω σύντομα σε νέο σπίτι. Ψάχνοντας διαμερίσματα βρέθηκα μπρόστα σε ένα που σαν μέσο θέρμανσης χρησιμοποιεί Θερμοσυσσωρευτές. Ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι έχει νυχτερινό τιμολόγιο κ το βράδυ αυτοί αποθηκεύουν ενέργεια που τη μέρα μπρείς να την καταναλώσεις αξιοποιώμτας έτσι το φθηνότερο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Να σημειώσω ότι το διαμέρισμα είναι 1ου ορόφου σε διπλοκατοικία (από πάνω δεν έχει άλλο όροφο) και περίπου 120 τ.μ.

Δε γνωρίζω τεχνικά χαρακτηριστικά των σωμάτων. Το μόνο που είδα είναι ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν 1-2 σώματα (ανάλογα με το χώρο) και ότι έχει ξεχωριστούς διακόπτες ανα χώρο.

 

Έχω κάποιες βασικές απορίες στο σύστημα θέρμανσης:

1. Τα σώματα αποθηκεύουν ενέργεια όλη τη νύχτα ή μέχρι να αποθηκεύσουν τη μέγιστη θερμότητα που χωράει στα σώματα βάσει specs ? Αυτή χάνεται σε μεγάλο βαθμό λόγω απωλειών π.χ μέχρι το βράδυ πχ που θα τη χρειαστώ ?

 

2. Η ενέργεια που αποθηκεύεται συνήθως είναι αρκετή για να καλύψει ανάγκες ημέρας ? (ξέρω ότι μια τέτοια ερώτηση μπορεί να αποτελέι αντικείμενο μελέτης με παραμέτρους όπως επιθυμητη θερμοκρασία, ώρες λειτουργίας, μονώσεις, χωρητικότητες σωμάτων κλπ.. αλλά αν υπάρχει κάποια προσωπική εμπειρία θα ήταν καλό)

 

3. Με τις υπάρχουσες τιμές είναι οικονομικότερο να πάω σε ένα τέτοιο σπίτι ή θα ήταν ποιο οικονομικό σε κάποιο που χρησιμοποιεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο? (Θεωρώντας τις ίδιες ανάγκες θέρμανσης). Αν ναι για τι τάξεις μεγέθους μιλάμε ?

 

 

 

Ευχαριστώ πολύ !

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα περισσότερα που ρωτάς έχουν σχέση με την κατασκευή του κτιρίου και με την επιλογή της θερμικής ισχύος του κάθε θερμοσυσσωρευτή(αν επαρκεί η όχι σε κάθε χώρο) θα μπορέσω να σου πώ πως η φόρτιση ρυθμίζεται και οτι οικονομικά συμφέρων θα είναι να φορτίζουν μόνο με το νυκτερινό.

Αφού ζητάς προσωπικές εμπειρίες όμως θα σου πώ πώς ο χώρος μου ήταν πάντα ζεστός όλη μέρα και νύχτα και στην περιπτωσή μου με συνέφερε έναντι του πετρελαίου αφού φόρτιζαν μόνο με νυχτερινό

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ να προσθέσω, από προσωπική παλαιότερη εμπειρία, ότι οι θερμοσυσσωρευτές που φορτίζουν με χρήση νυκτερινού ρεύματος συμφέρουν περισσότερο από τη χρήση πετρελαίου - θερμαντικών σωμάτων. Όλα τα παραπάνω που ρωτάς απαιτούν ιδιαίτερη μελέτη θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.