Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση οικοδομικής άδειας για αγροτική αποθήκη


Recommended Posts

Ειμαι πολιτικος μηχανικος και μου ετυχε η εξης περιπτωση:

Καποιος πελατης επιθυμει να κατασκευασει αγροτικη αποθηκη (ή οποιοδηποτε αλλο κτιριο σχετικο με τα αγροκτηνοτροφικα) ωστε να βαλει στη στεγη του φωτοβολταικα.Το προβλημα ειναι οτι το αγροτεμαχιο που ειναι ιδιοκτητης ειναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο αφου ειναι μικροτερο απο 4.000 τμ (2.700 τμ περιπου).Ψαχνοντας,βρηκα οτι μπορει να παρει αδεια απο το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης και τροφιμων.Η οποια ελεγχεται απο την πολεοδομια.

Μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα με το τι θα χρειαστει (απο σχεδια ή οτιδηποτε αλλο γνωριζεται) ωστε να καταθεσω το φακελο πληρη?

 

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν να ξέρεις πως γιατα Φ/Β σε αγροτικές αποθήκες μπορούν να μπουν από Αγρότες και να υπάρχει παροχή της ΔΕΗ αγροτικού ρεύματος.

 

Για την αρτιότητα δεν μπορώ να βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Π.Δ. ΤΗΣ 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270Δ΄)

΄Αρθρο 2

Γεωργοκτηνοτροφικά, γεωργοπτηνοτροφικά κτίρια, κτίρια υδατοκαλλιεργειών,

στέγαστρα σφαγής, γεωργικές αποθήκες, δεξαμενές, θερμοκήπια

1. «Κτίρια που προορίζονται για γεωργοκτηνοτροφικές, γεωργοπτηνοτροφικές ή υδατοκαλλιεργητικές εγκαταστάσεις (ιχθυοκαλλιεργειών, οστρακοκαλλιεργειών και καλλιεργειών λοιπών υδρόβιων οργανισμών) καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης, λιπασμάτων, φαρμάκων, ιχθυοτροφών, γεωργικών και αλιευτικών εφοδίων, γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων, στέγαστρα σφαγής ζώων, δεξαμενές από οποιοδήποτε υλικό, ενδιαιτήματα και ιατρεία μικρών ζώων, επιτρέπεται να κατασκευάζονται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 1, με απόφασή της κατά τις κείμενες διατάξεις αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μετά από γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας και μετά από γνώμη του αρμόδου Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος».

Το παραπάνω μέσα σε « » εδάφιο έχει τεθεί όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 Π.Δ. της 29.12.1989/22.1.1990 (ΦΕΚ 18 Δ').

Η παρέκκλιση αφορά εις:

α) Την ανέγερση περισσότερων από ένα κτίριο επί του γηπέδου.

β) Το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου που δε μπορεί να υπερβαίνει τα τριάντα τοις εκατό (30%) της επιφανείας του.

γ) Το ύψος των κτιρίων.

δ) Τις αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου οι οποίες δε μπορούν να μειωθούν περισσότερο από το προβλεπόμενο ύψος των κτιρίων και οπωσδήποτε όχι λιγότερο από (5) μέτρα.

ε) Το συντελεστή δόμησης του γηπέδου που δε μπορεί να υπερβαίνει το 0,9. Ο συντελεστής όγου των παραπάνω αναφερομένων κτιρίων δε μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό 3,3.

στ) Το εμβαδόν, το πρόσωπο και το βάθος του γηπέδου.

2. «α) Εγκαταστάσεις ξηραντηρίων καπνών Βιρτζίνια ως και θερμοκήπια για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών προϊόντων, σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες - τύπους του Υπουργείου Γεωργίας ή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, κατασκευάζονται χωρίς άδεια και περιορισμό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου και τον αριθμό των κατασκευών».

Το παραπάνω μέσα σε « » εδάφιο 2α τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγ. 1 άρθρου 1, Π.Δ. της 21.6/11.7.1991 (ΦΕΚ 432 Δ').

β) Κατ' εξαίρεση των διατάξεων του προηγούμενου εδαφίου προκειμένου για την κατασκευή θερμοκηπίων από σκληρό υλικό, οι αποστάσεις τους από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε δύο και μισό (2,50) μέτρα.

«Το μέγιστο ύψος του θερμοκηπίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5,50 μέτρα».

Το παραπάνω μέσα σε « » εδάφιο έχει τεθεί όπως αντικαταστάθηκε με την παράγρ. 1 άρθρου 1, του Π.Δ. 11/21.1.94 (ΦΕΚ 33 Δ').

«Το μέγιστο ύψος του θερμοκηπίου για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα, του θερμοκηπίου υδροβίων οργανισμών σε 4,5 μέτρα και της υπέργειας δεξαμενής για την καλλιέργεια υδροβίων ζώων σε 1,5 μέτρα».

Το παραπάνω μέσα σε « » εδάφιο έχει τεθεί όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 Π.Δ. της 2/14.3.1989 (ΦΕΚ 157 Δ').

«γ. Κτηνοτροφικά στέγαστρα με σκελετό θερμοκηπίου ή κινητά κτηνοτροφικά στέγαστρα, των οποίων οι τύποι έχουν την έγκριση του Κέντρου Ελέγχου Γεωργικών Κατασκευών ή άλλου φορέα που ορίζεται απο το Υπουργείο Γεωργίας, κατασκευάζονται με ποσοστό κάλυψης 40% της επιφάνειας του γηπέδου, σε απόσταση απο τα όρια του τουλάχιστον 4,00μ ή σε απόσταση απο τα όρια μικρότερη απο 4 μέτρα και πάντως όχι μικρότερη απο 2,5 μέτρα, εφόσον η μικρότερη αυτή απόσταση εγκριθεί κατά την έκδοση της άδειας για την ίδρυση της μονάδας και με μέγιστο ύψος 4,50μ. Για την ανωτέρω κατασκευή ή εγκατάσταση δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, αλλά προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας Πολεοδομίας, που εκδίδεται ύστερα απο την άδεια ίδρυσης της κτηνοτροφικής μονάδας και ύστερα απο την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Γεωργίας καθορίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις, οι όροι, τα δικαιολογητικά και κάθε σχετική λεπτομέρεια για την έκδοση της έγκρισης κατασκευής και εγκατάστασης κτηνοτροφικών στεγάστρων.»

Η παραπάνω μέσα σε « » περ. γ προστίθεται με την παρ.7, άρθρου 8 του Ν.3044/26/27.8.2002 (ΦΕΚ 197 Α').

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη,ΚΑΝΑ

Δεν υπαρχει κανενας περιορισμος στο εμβαδο,το πρόσωπο και το βάθος του γηπέδου συμφωνα με την περιπτωση 1?Αρκει το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου να μην υπερβαίνει τα τριάντα τοις εκατό (30%) της επιφανείας του.Αρα για γηπεδο 2.700 τμ μπορω να κατασκευασω αποθηκη μεχρι 0,3*2700=810 τμ?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.Σε μη άρτιο μπορείς εφόσον σου το εγκρίνει η επιτροπή του τμήματος γεωργίας της περιοχής σου, να κατασκευάσεις αγροτική αποθήκη περιορισμένης δόμησης (με επιφύλαξη τα 25μ2)

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon,αρχικα ευχαριστω για το χρονο σου.Διαβαζοντας ομως το κειμενο βλεπω οτι "επιτρέπεται να κατασκευάζονται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 1" και "Η παρέκκλιση αφορά εις:...στ) Το εμβαδόν, το πρόσωπο και το βάθος του γηπέδου."Οπότε δεν ισχυουν οι αρτιοτητες που περιγραφει το αρθρο 1.Αν ομως δεν ισχουν,τι ισχυει?

Link to comment
Share on other sites

demien

Ισχύουν αλλά αφ' ενός έχουν πολύ τρέξιμο και αφετέρου στο τέλος μπορεί και να μην σου εγκρίνουν παρέκκλιση.

Μια φορά την πάτησα και μάλιστα με μεγάλο γεωργό των 800 στρ, με 2 θεριζοαλωνιστικές, 3 τρακτέρ κλπ πλήρη εξοπλισμό-που κανονικά το θεωρούσα απίθανο, να του κόψουν αυτή την δυνατότητα δηλ της παρέκκλισης.

Σχεδόν μου είπαν τόσα χωράφια έχει γιατί να μην πάει σε άλλο-ενώ αυτό ήταν δίπλα στο χωριό και όπως έγραφα στην τεχνική μου έκθεση και φαινόταν σε συνημμένη αποτύπωση των χωραφιών του-που αποδείκνυε ότι ήταν η μοναδική ιδιοκτησία δίπλα στο χωριό –που τον εξασφάλιζε καλύτερο έλεγχο του εξοπλισμού του, από δολιοφθορές κλπ

Τι να πω έλεος.. μερικοί υπάλληλοι είναι σε λάθος θέση και δεν έχουν την δυνατότητα ορθής αξιολόγησης πραγμάτων, όσο λεπτομερή ανάλυση και αν τους κάνεις

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon,αρχικα ευχαριστω για το χρονο σου.Διαβαζοντας ομως το κειμενο βλεπω οτι "επιτρέπεται να κατασκευάζονται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 1" και "Η παρέκκλιση αφορά εις:...στ) Το εμβαδόν, το πρόσωπο και το βάθος του γηπέδου."Οπότε δεν ισχυουν οι αρτιοτητες που περιγραφει το αρθρο 1.Αν ομως δεν ισχουν,τι ισχυει?

 

Σε μη άρτιο -όπως σου έγραψα και παραπάνω- (άρα σε παρέκκλιση του εμβαδού) γι αυτούς δεν ισχύουν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης, σου δίνουν ότι θέλουν, ανάλογα με το μέγεθος των εργασιών του ενδιαφερομένου. Σε άρτιο και οικοδομήσιμο μπορείς να φτάσεις σε μεγάλα νούμερα δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.