Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες για Πολ. Δομ. Εργων Πειραιά


Henriksen

Recommended Posts

Καλησπέρα, σκέφτομαι σύντομα δεύτερο πτυχίο για Πολ. Δομ. Εργων στον Πειραιά. Τα μαθήματα για την κατάταξη είναι τα εξής:

 

Ειδικό Τεχνικό Σχέδιο, Στατική Ι και Μηχανική ΙΙ.

 

Θα ήθελα μία βοήθεια καθώς προέρχομαι απο τμήμα της ΣΤΕΦ μεν αλλα καμία σχέση με αυτό και θα ήθελα βοήθεια στο τι να διαβάσω, συγράμματα κλπ. Επίσης αν γνωρίζει κανείς πόσους επιτυχόντες θα πάρουν γιατί δεν λέει καν στην ανακοίνωση.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε για σημειώσεις από τα αντίστοιχα μαθήματα που διδάσκονται στο ΤΕΙ Πειραιά, παλιά θέματα κατακτηρίων, παλιά θέματα εξεταστικών.

Από εκεί και πέρα για τη Στατική Ι θα πρέπει να μάθεις να υπολογίζεις τα διαγράμματα ΜΝV σε αμφιέριστες, μονοπροέχουσες δοκούς, προβόλους, τόξα, δοκούς με ενδιάμεσες αρθρώσεις, ενισχυμένες δοκούς, σύνθετους φορείς, γραμμές επιρροής ισοστατικών φορέων, παραμορφώσεις, ελαστικές γραμμές κτλ.

Ξεκίνα με την Τεχνική Μηχανική-Στατική του Βουθούνη και συνέχισε με τον Υπολογισμό Κατασκευων Ι του Πρελορέντζου και μετά βλέπεις ένα ακόμη βιβλίο στατικής (όποιο σου φαίνεται πιο κατανοητό, προτείνω Αβραμίδη).

Για την αντοχή υλικών (Μηχανική ΙΙ) σε υπερκαλύπτει το βιβλίο του Βουθούνη το θεωρητικό και αυτό με τις ασκήσεις. Ειδικά για αυτό το μάθημα καλύτερα ξεκίνα με σημειώσεις αν μπορείς να βρεις γιατί μαλλον θα σε δυσκολέψει περισσότερο από τα άλλα. Δεν θυμάμαι καλά την ύλη αλλά διάβασε για τάσεις, κύκλους Morh, κριτήρια αστοχίας, ροπές αδρανείας (πρωτοβάθμιες - δευτεροβάθμιες) κτλ.

Για το Τεχνικό σχέδιο (αν είναι ίδια ύλη με της σχολής μου) πάρε το βιβλίο Γραμμικό Σχέδιο του Παυλίδη ή κάποιο ανάλογο. Δε θέλεις να εμβαθύνεις τρομερά. Απλά τα βασικά.

Πρέπει όμως να μάθεις να σχεδιάζεις στο χέρι σχετικά γρήγορα και να μπορείς από μια κάτοψη να σχεδιάσεις την τομή ή την όψη που σου ζητείται. Είναι καθαρά θέμα εξάσκησης.

Ελπίζω να βοήθησα. Αν θέλεις κάτι άλλο πες μου.

Link to comment
Share on other sites

Κωστα ευχαριστω να εισαι καλα αν και δεν εισαι στον Πειραια βοηθησες πολυ! Ρε παιδια ομως σε καθε ποστ βλεπω ποσες απαντησεις απο Πολ. ΔΟμ Εργων για κατατακτηριες...ενας να απαντησει για το τμημα στον Πειραια?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.