Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όροι δόμησης σε περιοχή natura εκτος σχεδίου


igfa

Recommended Posts

Οι μηχανικοί που υπογράφουν τοπογραφικά άρα και την δήλωση του αρθρ. 5 Ν. 651/77 να τηρούν αυστηρά την σημερινή διατύπωση της δήλωσης αυτής.

Η δήλωση του ν. 651/77  για τις μεταβιβάσεις (μόνο) αφορά, αν ένα γήπεδο ή οικόπεδο είναι ή οχι άρτιο και οικοδομήσιμο ή όχι οικοδομήσιμο σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής. Ο μηχανικός θα μελετήσει ότι πρέπει να μελετήσει και θα υπογράψει ανάλογα!!

Οι σύλλογοι και το ΤΕΕ, δέχτηκαν να μπαίνει, στην πορεία των ετών, η αναφορά , στην δήλωση αυτή και για τις υποχρεώσεις του γεωτεμάχιου αυτού σχετικά με τον Ν. 1337/83 (εισφορές σε γη & χρήμα), καθώς επίσης την απόσταση του από την θάλασσα και αν στην περιοχή έγινε η όχι κτηματολόγιο. Μέχρι εκεί!!!

Κτίζει ή δεν κτίζει .....ουρανοξύστη(??) δεν το εξετάζει η δήλωση του 651. Μπάστα λοιπόν!! Να κοπεί ο βήχας κάθε συμβολαιογράφου ή δικηγόρου!!!

Κάποτε προσπαθούσε το "νομικό"  κατεστημένο της χώρας (ο Δημήτρης είναι εξαίρεση) να δηλώνουμε ...  αν στο χωράφι υπάρχουν ή όχι αρχαία (??!!) .  Χαζό ???

Ε! το ζήτησαν και αυτό!       

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η αξιολόγηση χώρου για συγκεκριμένη χρήση είναι μελέτη και πρέπει να πληρωθεί σαν μελέτη, αλλά...

... άποψή μου, τοπογραφικό για μεταβίβαση χωρίς όρους δόμησης είναι απαράδεκτο,
καθώς η δήλωση του 651 προϋποθέτει γνώση των σε ισχύ πολεοδομικών διατάξεων που αφορούν την δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μιλάμε για εκτός σχεδίου δόμηση, οι όροι καθορίζονται από τις επιτρεπόμενες και προς εγκατάσταση, χρήσεις γης. Άρα λοιπόν δεν είναι λογικό η συνάδελφος να καθίσει να γράψει όρους δόμησης για κάθε χρήση του ΠΔ/24-5-85. Συνηθίσαμε σε πολλές περιπτώσεις, να ελέγχουμε με τη χρήση κατοικία (εφόσον επιτρέπεται) θεωρώντας ως την πιο ευρεία και συχνά εγκατεστημένη χρήση.

Στην περιοχή νατούρα  της ζητήθηκαν οι όροι δόμησης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Καταρχάς, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, αυτό είναι προϊόν μελέτης αλλά στην εν λόγω περιοχή θα καθοριστεί και από τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και την έγκριση που πρέπει να πάρει. Το να γράψει "ξερά" τι ισχύει στο ΠΔ του 78 για τουριστικές εγκαταστάσεις,  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, δεν έχει κανένα νόημα, καθώς μια τέτοια επένδυση μπορεί και να μην εγκριθεί για άλλους λόγους (πχ περιβαλλοντικής αδειοδότησης). 

Επομένως, αν μπορεί να ελέγξει αρτιότητα-οικοδομησιμότητα για κάποια χρήση και όλα είναι ΟΚ, μπορεί να αναγράψει στο τοπογραφικό της επιγραμματικά τα ΦΕΚ που ισχύουν, ενδεχομένως και γενικά ΠΚ ΚΑΙ ΣΔ του άρθρου 1 ή ακόμη και πιο εξειδικευμένα να αναφέρει και το άρθρο 6 για κατοικία και τους περιορισμούς του Ν. 3937 για επιτρεπόμενες χρήσεις σε νατούρα. 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που αναφέρεις pavlo τα έχω γράψει ήδη στο τοπογραφικό το οποίο παρέδωσα σήμερα αρνούμενη στη δικηγόρο να γράψω κάτι επιπλέον για όλους τους παραπάνω λόγους που εχουν αναφερθεί.

Επίσης για μένα οτιδήποτε περαιτέρω είναι μια άλλη μελέτη, η οποία εφόσον αποφασιστεί να γίνει μετά απο συμφωνία ιδιοκτήτη και αγοραστή πληρώνεται επιπλέον.

Αυτή απ οτι μου είπε ήθελε να διασφαλιστεί γιατί ο αγοραστής έχει δώσει μια προκαταβολή και το χαρτί που υπέγραψε ο τωρινός διοκτήτης μέσω του μεσιτικόυ γραφείου αναφερει και οτι δικαιούται να χτίσει ως 300 τ.μ κατοικία και 2000τ.μ. ξενοδοχείο:grin:

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας πάνω στο θέμα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα:

Πελάτης μου έχει αγροτεμάχιο 3.300 τμ κ θέλει να κατασκευάσει περίφραξη της περίπτωσης "κα) Για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές..." με ΕΕΔΜΚ 

Κατοπιν έρευνας διαπιστώνω πως το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός Νατούρα κ έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδο?

Επιτρέπεται να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για αυτή την περίπτωση? Μήπως επειδή είναι <4 στρ αποκλείεται η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασιών?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, βλεπεις  εδω

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/74ΨΚΩΗ9-1ΑΖ

και δεν θεωρω οτι η ΝΑΤΟΥΡΑ αποτελει εμποδιο για την περιφραξη.

[υποθέτω οτι θα μας πει καποιος φιλος σχετικα....]

 

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω! 

Υπαρχει μια αντιθετη αποψη στην οικεια ΥΔΟΜ κ θα ηθελα αν εχει καποιος καποιο στοιχειο απο σχετικη νομοθεσια να μας βοηθησει

Κ σχετικα με την περιφραξη γενικα μη αρτιου...

Συμπλήρωσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

πρόσεξα ότι κάποιες λέξεις δεν τονίζονται! θα το προσέξω περισσότερο την επόμενη φορά!

Σε περαιτέρω αναζήτηση στο φόρουμ βρήκα αυτό:

 

Σύμφωνα με το άρθρο 17 § 9 περιγράφονται τι είδους περιφράγματα επιτρέπονται, και οι όροι και οι προϋποθέσεις τοποθέτησης τους.

  1. Περιφράσσονται άρτια οικόπεδα εντός σχεδίου, άρτια γήπεδα εκτός σχεδίου, μη ρυμοτομούμενα τμήματα των μη άρτιων και μη οικοδομήσιμων οικοπέδων εντός σχεδίου. Τα μη άρτια γήπεδα εκτός σχεδίου, επιτρέπεται να περιφραχθούν μόνο με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα.

Ελπίζω να βοηθάει κ άλλους συναδέλφους σε ανάλογη περίπτωση... Για τη νατουρα κ εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα πέρα από τον περιορισμό στα 2.5 μ ύψος καθώς πάμε με το ΠΔ του 85 ως εκτός σχεδίου..

 

Ευχαριστώ πολύ κ για το έγγραφο! Πιστεύω θα βοηθήσει αν κ η ΕΕΔΜΚ γίνεται πλέον χωρίς έλεγχο από την ΥΔΟΜ αλλά ήθελα να είμαι σίγουρη καθώς τα κοιτάνε κ δε θα ήθελα να έχω καμία αναστολή κ να εκτεθώ στον πελάτη μου.

 

Συμπλήρωσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τα μη άρτια γήπεδα μπορούν να περιφραχτούν με το σύνηθες συρματόπλεγμα και μεταλλικούς πασσάλους. Η ΥΔΟΜ να καθίσει να διαβάσει τη νομοθεσία και να μη λέει ο κάθε υπάλληλος προφορικές και ανεύθυνες απαντήσεις. Να προσέξεις στην επαρχιακή οδό αν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης και αν δεν υπάρχει να δείξεις σωστά το όριο της οδού σύμφωνα με το ΠΔ 209/98.

Αν έχεις αμφιβολίες να ζητήσεις κατόπιν αίτησης με συνημμένο τοπογραφικό (και σχηματική τομή) στην ΔΤΥ της Περ. Ενότητας να σου υποδείξει η υπηρεσία το όριο του δρόμου.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.